
Puhetta Piirakasta -seminaari Joensuussa 20.3.
20.03.2024 13:00 - 20.03.2024 16:00 | Joensuu, Honkavaaran Perinnepiha
Puhetta Piirakasta -seminaarisarja 20.-22.3.2024
Puhetta Piirakasta-tapahtumakokonaisuus nostaa esiin itäsuomalaiset perinneleivonnaiset.
Seminaarisarjan muut tapahtumat:
Puhetta Piirakasta Puumala 21.3. >>
Puhetta piirakasta Taipalsaari 22.3. >>
Puhetta piirakasta, Joensuu
Aika: 20.3.2024 klo 13-16
Paikka: Honkavaaran Perinnepiha, Rekivaarantie 22, 82200 Hammaslahti
Karjalanpiirakasta, riisipiirakasta tai piiroosta on moneksi! Pohjois-Karjalassa siitä on tehty osa elintarviketuotantoa, mutta perinne elää aidosti edelleen. Nimisuoja on tärkeä osa aidon karjalanpiirakan säilymisessä – vai onko? Onko teollisesti valmistettu piirakka piirakka ensinkään? Puhutaan piirakasta seuraavien alustusten innoittamina:
Joensuun seminaariohjelma
Karjalanpiirakan nimisuoja ja merkitys Pohjois-Karjalan elintarviketuotannossa
Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija & Karelia à la carte -verkoston koordinaattori
MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi
Martat piirakkaperinteen ylläpitäjinä
Heli Hjälm, toiminnanjohtaja, Pohjois-Karjalan Martat
Kotileipomo Sorsan piirakkatarina
Anna-Liisa Karpathakis, yrittäjä, Kotileipomo Anna-Liisa Sorsa
Puhetta erikoispiirakoista
Sini Ryynänen, Tmi Ninukka
Pielispakari – Maailman suurin Karjalanpiirakan valmistaja
Erkki Timonen, toimitusjohtaja, Pielispakari Oy
Julkistetaan Piirakan Piällinen-kisa!
- mitä muuta piirakan päälle kuin munavoi?
Kaikille avoin, vapaa pääsy.
Taustatietoa seminaareista
Puhetta piirakasta -seminaarisarjan yhteistyökumppaneina ovat Karjalan Liitto, Karjalan Liiton Etelä-Karjalan piiri, MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi, Pohjois-Karjalan Martat, Helsingin yliopisto / Ruralia-instituutti ja Lappeenrannan Museot.
Karjalanpiirakalla on nimisuoja, mutta piirakka tai piiroo, kuten myös sanotaan, taipuu moneksi – myös trendikkääksi vegaaniseksi herkuksi. Kokoonnumme Taste Saimaa-hengessä kaikissa kolmessa maakunnassa puhumaan piirakasta. Puhumme nimisuojan lisäksi markkinatilanteesta, pääsemme piirakkapajaan ja mietimme, olisiko muistakin perinneleivonnaisista tuotettavissa uusia palveluja ja tuotteita. Mietimme ruokaperinteen merkitystä tämän päivän ihmiselle.
Jokaisessa tilaisuudessamme on oma teemansa ja paikkoja seminaareihin on rajallisesti. Varaa oma seminaaripaikkasi ilmoittautumalla ennakkoon tapahtuman ilmoittautumislinkistä. Tervetuloa mukaan!
Tapahtumasarja huipentuu Karjalan Liiton Piirakkamestaruuskisoihin, jotka järjestetään Saimaan Ammattioston Sampon tiloissa lauantaina 23.3.2024. Osoite: Pohjolankatu 10, 53100 Lappeenranta.
27.05.2025 16:00 - 27.05.2025 19:00
14.05.2025 13:00 - 14.05.2025 15:01
29.04.2025 16:00 - 29.04.2025 19:00
26.04.2025 14:00 - 26.04.2025 16:00
19.02.2025 13:00 - 19.02.2025 13:01
20.02.2025 18:00 - 20.02.2025 20:00
22.02.2025 11:00 - 22.02.2025 13:00
22.02.2025 11:00 - 23.02.2025 15:00
14.02.2025 15:00 - 14.02.2025 17:00
11.02.2025 17:00 - 11.02.2025 18:30
01.02.2025 10:00 - 01.02.2025 15:00
31.01.2025 18:00 - 31.01.2025 22:30
Kysyttävää?

- karjalan-liitto-ry_tapahtumien-tietosuojaseloste | 17.10.2023