Karjalan Liitto ry

Lue lisää

Karjalan perintö

Karjalan Liiton kolmivuotisteema 2017-2020

Liittokokous kokoontui keväällä 2017 päättämään toiminnan ja talouden päälinjoista tuleville kolmelle vuodelle.  Liittokokouskauden  teemana on Karjalan perintö.

Teeman avulla tuodaan esille Karjalan merkitystä suomalaisuuden rakentamisessa 1800-luvulla sekä karjalaisten ja Karjalan panosta Suomen itsenäistyessä ja viime sotien aikaan itsenäisyydestä taisteltaessa.
Karjalaiset järjestöt ovat aktiivisia oman kulttuurin uudistajia ja esillä pitäjiä, ne julkaisevat painettuja lehtiä, käyvät aktiivisesti keskustelua sosiaalisessa mediassa, toimittavat ja julkaisevat jäsenille tärkeän karjalaisen historian kirjoja ja tuotteita.
Järjestämissään tilaisuuksissa liiton jäsenet tuovat esille monipuolista Karjalan ja karjalaisuuden perintöä. Tätä edustavat esimerkiksi karjalainen ruokaperinne, kansanrunous ja karjalainen itkuperinne sekä vahva karjalainen lauluperinne.
Karjalan perintö siirretään tuleville sukupolville sekä kirjallisuutta julkaisten, kuten lukuisat vuosittain julkaistavat pitäjä- tai kyläkirjat, että tallentamalla tietoa sähköisesti levitettäväksi. Yhteistyö kirjastojen kanssa eri puolilla Suomea on vilkasta.

Suomen itsenäisyys ja Karjalan vuoden 2017 teema

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna vuositeema karjalaisessa toiminnassa on Suomen itsenäisyys ja Karjala. Liittokokousvuonna otetaan käyttöön uusi sähköisen viestinnän alusta ja uusitut liiton verkkosivut sekä jäseniä palvelevat laajennetut liiton sähköiset palvelut.

Karjalan luonto ja ympäristö on vuoden 2018 teema.

Karjalan lapset ja nuoret on vuoden 2019 teema.