Jäsenyys

Liity jäseneksi jäsenseuraan. Liity sinua lähinnä olevaan Karjalan Liiton jäsenyhdistykseen, karjalais-, pitäjä- tai sukuseuraan tai johonkin muuhun liiton jäsenyhteisöön.

Kiinnostaako karjalaisuus ja karjalainen toiminta?

Jos haluat tulla mukaan karjalaiseen toimintaan ja liiton jäseneksi, siihen on monta tapaa. Voit liittyä johonkin liiton noin 340 jäsenseurasta - etsi niistä seura, jonka eniten tunnet omaksesi! Voit olla myös ns. monikkojäsen eli liittyä useaan liiton jäsenyhteisöön. Tällöinkin maksat Karjalan Liiton jäsenmaksun vain yhden seuran kautta.

Seura voi olla pitäjäseura, kuten Viipurin pitäjäseura, Sakkola-Seura, Impilahti-Seura tai Suistamon perinneseura. Pitäjäseurojen kautta pääset tutustumaan luovutetun Karjalan pitäjien ihmisiin ja elämään vaikkapa kotiseutumatkoilla.

Seura voi olla myös sukuseura. Sukuseurat, esimerkiksi Metsäpirtin Ahtiaiset tai Lallukan sukuseura, ovat hyvä kanava tutustua karjalaisuuteen. Sukuseurat järjestävät tapaamisia eri puolilla Suomea ja tekevät matkoja suvun juurille etsimään kodin kivijalkoja. Sivuiltamme voit tarkistaa, kuuluuko sukusi Karjalan Liittoon.

Voit myös liittyä paikkakunnallasi toimivaan Karjala-seuraan, kuten Hyvinkään Karjalaseuraan tai Juupajoen Karjala-seuraan. Karjala-seurat toimivat monella tavalla karjalaisuutta esille tuoden omalla paikkakunnallaan. Esimerkkinä erilaiset tapahtumat, kuten kyykkäkilpailut ja toritapahtumat, joihin yhdessä paistetaan piirakoita ja tehdään käsitöitä.

Jos olet innokas laulaja tai soittaja, voit myös liittyä johonkin lukuisista kuoroista tai orkestereista, kuten Karelia-kuoroon, Karelia-puhallinorkesteriin tai KymenLauluun.

Karjalan Kunnaat -jäsenlehti

Liiton jäsenet saavat neljä kertaa vuodessa Karjalan Kunnaat -jäsenlehden. Lehti toimitetaan kaikille niille, jotka ovat maksaneet Karjalan Liiton jäsenmaksun. Karjalan Kunnaat -verkkolehti on vaihtoehto painetulle julkaisulle.

Lehti käsittelee karjalaista kulttuuria ja ajankohtaisia karjalaisia asioita, sekä kertoo jäsenkuntaa koskevista aiheista ja tulevista tapahtumista.

Jäsenmaksu

Karjalan Liiton liittokokous päätti liiton jäsenmaksuista vuosille 2021-2023. Jäsenmaksu pysyy samana kuin vuonna 2020, eli vuosina 2021, 2022 ja 2023 jäsenmaksu on 20 euroa/henkilö/vuosi. Jäsenyhteisöjen jäsenmaksut vaihtelevat seuroittain n. 5-40 euron välillä.

Liity jäseneksi johonkin Karjalan Liiton jäsenyhteisöön

| 4/2019

| 3/2019

| 2/ 2019

| 1/ 2019

Karjalan Liitto

Karjalan Liittoon kuuluu noin neljäsataa karjalaisyhteisöä, karjalaisseuroja, pitäjäseuroja ja sukuseuroja sekä erilaisia harrastusseuroja. Näissä kaikissa on noin 30 000 henkilöjäsentä.