Karjalan Liitto ry

Hengellinen toiminta

Karjalan Liitossa ekumeenista hengellistä toimintaa organisoi hengellinen toimikunta, jonka puheenjohtaja on piispa Seppo Häkkinen.

Karjalan Liiton hengellinen toiminta

Hengelliset päivät keväisin

Hengellinen päivä on Karjalan Liiton perinteinen tapahtuma, jota on vietetty jo vuodesta 1959. Päivää vietetään keväällä talvisodan päättymisen muistopäivän tienoilla.
Järjestäjinä ovat Karjalan Liiton Hengellinen toimikunta, tapahtumapaikkakunnalla toimiva Karjalan Liiton jäsenseura, evankelisluterilainen kirkko ja ortodoksinen kirkko.

Karjalan Liiton hengellinen päivä on avoin kaikille.

Iltakellot-hartaudet 10.–24.4.2022

Yli kaksi vuotta kestänyt koronaepidemia on perunut monia vakiintuneita Karjalan Liiton tilaisuuksia. Samalla on kuitenkin löydetty uusia mahdollisuuksia muun muassa etätoteutuksina internetin välityksellä. Tilanne koskee myös liiton hengellisiä tapahtumia.

Uutena ideana on löydetty nettihartaudet. Karjalan Liiton kotisivuilla on mahdollisuus osallistua Iltakellot-hartauksiin 10.–24.4.2022 klo 18. Näin voi seurata kirkkovuoden hiljaisen viikon (suuri viikko) ja pääsiäisviikon (kirkas viikko) tapahtumia hengellisen elämän rakentumiseksi.
Hartaudet kestävät noin 10 minuuttia. Iltahartaussarja on ekumeeninen, pitäjinä on sekä luterilaisia että ortodokseja. Kyseessä on parin viikon kokeilu, jonka jälkeen arvioidaan, olisiko mahdollista tuottaa kerran viikossa iltahartaus Karjalan Liiton nettisivuille osana liiton hengellistä toimintaa.

Iltakellot-hartaussarjan aloitti palmusunnuntaina 10.4. klo 18 Karjalan Liiton hengellisen toimikunnan puheenjohtaja, piispa Seppo Häkkinen. Tervetuloa kuulolle!

Hengellinen toimikunta toivoo palautetta hartaussarjasta. Palautteesi auttaa toimikuntaa tulevaisuuden toiminnan pohdinnassa ja kehittämisessä. Kirjoita palautteesi sähköpostilla osoitteeseen kalervo.poykko@evl.fi. Kaikki palaute hartauksista on tervetullutta!