Päähineen ompelu -työpaja, ilmoittaudu pian!

08.04.2021 14:30 - 08.04.2021 16:30 , Zoom

Karjalainen kulttuuri rajan molemmin puolin – kansanpuvut ja kansallispuvut -hanke on suomalais-venäläistä yhteistyötä, jonka toteuttavat Karjalan Liitto, Karjalan Sivistysseura ja Kizhin ulkomuseo. Yhteistyöhankkeen tavoitteena on kehittää kestävää suomalais-venäläistä yhteistyötä karjalaisen kulttuurin alalla. Tarkoituksena on tehdä tunnetuksi karjalaista käsityöperinnettä nostamalla esiin kansanpuvut ja kansallispuvut osana karjalaista kulttuuria ja kansanperinnettä rajan molemmin puolin. Aloitusseminaari oli 24.3.2021. Ensimmäinen työpaja on 8.4.2021.

1.   Työpaja

Päähineen ompelu

Opetellaan päähineen ompelemisen teoriaa:  päähine (чепец), joka on yleinen kaikilla karjalaisilla tai harvinainen livvien päähine (наколка).
Vetäjä on Marina Guseva, joka valmistelee päähineen kuvalliset ohjeet, ompelukaavat, valitsee kankaat, langat, nauhat, tekee mallin.

Työpajalaiset: viikko ennen työpajaa valmistautuvat ompelemiseen ja hankkivat tarvittavat materiaalit, joista saavat hyvissä ajoin tietoa, valmistavat oman ompelukaavan mittojen mukaisesti ja tulostavat sen.
Jokaisella osallistujalla pitää olla ompelukone, työpöytä ja tarvittavat materiaalit (voi olla valokuva työpöydästä).

Ilmoittautumiset 31.3.2021 mennessä alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 6.4. saakka.

Työpajaan mahtuu Suomesta vain 15 henkilöä.

Linkki ja ohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Materiaalit työpajaa varten hankintaan ennakkoon.

2. Työpaja on huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa (täsmennetään)  

Kirjontatyö, paidan kaiteleessa (helmassa) (ketjutikki).
Мarina Guseva valmistelee kuvalliset työohjeet, kaavat, koukun, mallit.
Työpajalaiset: viikko ennen työpajaa valmistautuvat ompelemiseen ja hankkivat tarvittavat materiaalit, joista saavat hyvissä ajoin tietoa, valitsevat oman kaavansa, tulostavat sen.

Kizhin museon järjestämät työpajat jatkuvat alkukesään.

Kansallispukuvalmistaja Soja Murto pitää suomalaisia kansallispukuja koskevat työpajat syksyllä. Aiheet ja ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

 

 

Kysyttävää?

Piipponen Mervi
kulttuurituottaja, tiedottaja (tapahtumat, koulutus, pitäjäseura- ja säätiötoiminta)

Ilmoittautumislomake