Kansainvälinen seminaari - Puuarkkitehtuurin muistomerkit: Tutkimus, säilyttäminen ja hallinnointi

06.06.2018

Kizhin puuarkkitehtuuri -näyttely Helsingissä 24.5.-31.7.2018
ja siihen liittyvät kansainväliset seminaarit 24.-25.5. ja 6.6.

Kansainvälinen seminaari
Puuarkkitehtuurin muistomerkit: Tutkimus, säilyttäminen ja hallinnointi

Ajankohta: keskiviikko 6.6.2018 klo 9.00-16.30
Paikka: Karjalatalo, Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki

Seminaarimaksu: 55 €, opiskelijat ja Karjala-kortilla 30 € (Seminaarimaksuun sisältyy seminaari, aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounas).
Ilmoittautuminen 30.5.2018 mennessä:  toimisto@karjalanliitto.fi
Esitykset käännetään suomen ja venäjän kielelle (simultaanitulkkaus).
Lisätietoja: Mervi Piipponen, puh. 040 583 9295, mervi.piipponen@karjalanliitto.fi.

#kizhinpuuarkkitehtuuri

Ohjelma (muutokset mahdollisia):

Klo 9.00 Aamukahvi ja rekisteröityminen
Klo 9.30 Seminaari alkaa

• Tervetulosanat, seminaarin puheenjohtaja, rakennustutkija Hannele Kuitunen
  • Puuarkkitehtuurin muistomerkkien säilyttäminen Kizhin museossa,
    restauroinnista vastaava varajohtaja Aleksandr Ljubimtsev, Kizhin museo.
  • Kizhin saaren Kristuksen kirkastumisen kirkon restaurointi. Ainutlaatuinen kokemus,
    historiallisen ja arkkitehtuurisen kokonaisuuden säilyttämisestä vastaava osastopäällikkö Tatiana Nezvitskaja, Kizhin museo.
  • Puisten historiallisten rakennusten restaurointisuunnittelu, arkkitehti Pekka Saatsi

Klo 12.00 Lounas Karjalatalon ravintolassa

• Lounaan yhteydessä on mahdollisuus tutustua Kizhin puuarkkitehtuuri -näyttelyyn.

Klo 13.00 Seminaari jatkuu

• Puuarkkitehtuurin muistomerkkien tutkimus Kizhin museossa, arkistoaineiston käyttö, tutkimus paikan päällä, iänmääritys, kulttuuriperintökohteiden säilyttämisestä vastaava asiantuntija, Margarita Kisternaja, Kizhin museo.
  • Entistämisavustukset ja korjausohjeisto, erikoisasiantuntija Harri Metsälä, Museovirasto.

Klo 14.30 Iltapäiväkahvi
Klo 15.00 Seminaari jatkuu

• Kizhin kirkkoryhmä -maailmanperintökohteen hallinnointi ja toteutus, maailmanperintökohteen hallinnoinnin ja kehityksen osaston päällikkö Olga Titova, Kizhin museo.
  • Pyöreän pöydän keskustelu: Puuarkkitehtuurin muistomerkkien restaurointi ja konservointi.
  • Loppusanat, rakennustutkija Hannele Kuitunen

Klo 16.30  Seminaari päättyy

Seminaarin järjestää Kizhin ulkomuseo ja Karjalan Liitto.

Kizhin puuarkkitehtuuri -näyttely

Ilmoittautumislomake