Loimolan Voima -yhtye esiintyy Pitäjä- ja sukumarkkinoilla

26.11.2022 08:00 - 27.11.2022 00:10 | Helsinki, Karjalatalo, Käpyläntie 1, Helsinki

Tule tutustumaan karjalaiseen kirjallisuuteen, Karjala-aiheiseen tutkimukseen ja pitäjä- ja sukuseuratoimintaan!

Suositut pitäjä- ja sukumarkkinat järjestetään tänäkin vuonna. Teemana jatketaan pitäjien ja sukujen kirjallisuuden esittelyä. Myös muu karjalainen kirjallisuus tulee esille kirjamarkkinoilla. Lisäksi ohjelmassa huomioidaan Karjalan Liiton vuoden teema: Karjala ja karjalaisuus tutkimuskohteena. Tämä aihe koskettaa pitäjä- ja sukuseurojakin, sillä jokaisesta luovutetun Karjalan pitäjästä lienee tehty joskus jonkin alan tutkimusta. Infopisteessä on ajankohtaista tietoa hautausmaa-hankkeesta ja pitäjien asiantuntijat vastaavat kysymyksiin.

Loimolan Voima esiintyy, karjalan kielen viikkoa vietetään

21.-27.11. vietetään karjalan kielen viikkoa ja myös karjalan kieleen liittyvää infoa on saatavilla. Klo 12-13 esiintyy suosittu folk-yhtye Loimolan Voima, joka esittää uutta karjalankielistä musiikkia. Lue lisää https://loimolanvoima.fi/

Vuoden karjalaisen kirjan ja vuoden pitäjä- ja kyläkirjakisan parhaan julkistus

Markkinoilla julkistetaan myös Vuoden karjalainen kirja ja Vuoden karjalainen pitäjä- ja kyläkirjakisan voittaja. Kirjakirppikseltä voi tehdä hyviä löytöjä ja edullisia ostoksia.  Saatavilla on myös ennakkotietoa ensi keväänä julkaistavasta Politiikkaa ja piirakkaterapiaa -kirjasta, joka kertoo Karjalan Liiton historiasta vuosina 1940‒2020. Karjalan Liiton kirjasto on auki.

Seurojen toivotaan tulevan mukaan runsaslukuisesti esittelemään toimintaansa, myymään julkaisujaan ja tuotteitaan. Pitäjä- ja sukumarkkinat ovat myös tilaisuus jäsenhankintaan.

Varaa esittely- ja myyntipaikka

Varaa oma myyntipaikka 10.11.2022 mennessä. Myyntipaikan hinta on Karjalan Liiton jäsenille ja jäsenseuroille 28 € pöytä / 47 € kaksi pöytää.  Muille hinta on 55 €/pöytä ja 95 € / 2 pöytää. Pöydän koko n. 120 cm x 70 cm. Varaukset: toimisto@karjalanliitto.fi, p. + 358 44 730 0118. Myyntituotteiksi sopivat Karjala-aiheinen kirjallisuus, kartat ja seurojen omat tuotteet. Pöytäpaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tapahtuma pidetään Karjalatalolla (Käpylänkuja 1, Helsinki) ja sen järjestää Karjalan Liitto yhteistyössä Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liiton, Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liiton ja Opintokeskus Siviksen kanssa.

Lisätietoja mervi.piipponen@karjalanliitto.fi.

SieMie-puoti on avoinna tapahtuman ajan

Karjalan Liiton SieMie-puoti on myös avoinna Pitäjä- ja sukumarkkinoiden ajan la 26.11. klo 10–14.

Ravintola Sylvi on avoinna la 26.11. klo 9.00 alkaen

Ravintola Sylvin menu la 26.11.

Paahdettu valkosipuli-kikhernekeitto (g,m,v)
Punajuuri-halloumipihvit (g,vl)
Karjalanpaistia (m,g)
Ja perunamuusia (l,g)

Lounaaseen kuuluu salaattipöydän antimet, leipä ja kahvi.

Lauantailounaan hinta on 13,30. Eläkeläiset 12,30 ja lapset 1,30 per ikävuosi.

Lisäksi Sylvissä myynnissä kahvia ja pullaa.

 

Kysyttävää?

Piipponen Mervi
kulttuurituottaja, tiedottaja (tapahtumat, koulutus, pitäjäseura- ja säätiötoiminta)

Ilmoittautumislomake