Hengellinen päivä su 12.3.2023

12.03.2023 10:00 - 12.03.2023 14:30 | Helsinki, Helsingin Tuomiokirkon krypta

Karjalan Liiton Hengellinen päivä su 12.3. alkaa talvisodan päättymisen muistojumalanpalveluksilla

Helsingissä sunnuntaina 12.3. järjestettävä Hengellisen päivän tapahtuma alkaa kahdella jumalanpalveluksella. Jumalanpalvelukset ovat talvisodan päättymisen muistojumalanpalveluksia ja alkavat kello 10.00 sekä Uspenskin katedraalissa että Helsingin tuomiokirkossa.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan jumalanpalveluksessa Uspenskin katedraalissa on liturgina arkkipiispa Leo. Helsingin tuomiokirkossa pidettävässä jumalanpalveluksella saarnaa piispa Seppo Häkkinen. Tuomiokirkon jumalanpalveluksessa laulaa sopraano Anu Hälvä ja Viipurin Lauluveikkojen kuoro johtajanaan kapellimestari Ilkka Aunu.

Kirkkokahvit ja ekumeenista ohjelmaa kryptassa

Jumalanpalvelusten jälkeen noin kello 11.30 Hengellisen päivän ohjelma jatkuu Helsingin tuomiokirkon kryptassa karjalanpiirakkakahvien ja ekumeenisen ohjelman merkeissä. Sopraano Anu Hälvä esittää musiikkia kanttori Pentti Ingerön säestämänä. FM Teresa Töntsi luennoi otsikolla Kolme ikonia ja talvisota. Karjalan Liiton puheenjohtaja Outi Örn tuo tapahtumaan Karjalan Liiton tervehdyksen. Lisäksi tapahtumassa on keskustelua ja yhteislaulua.

”Hengelliset päivät ja talvisodan päättymisen muistotilaisuus ovat viime vuosina usein liitetty yhteen. Kytkös muistuttaa niistä kestävistä arvoista, joilla kansamme on selvinnyt vaikeatkin ajan. Yhteinen vastuu isänmaasta, toisista huolehtiminen ja luottamus Jumalaan ovat kantaneet. Niiden varassa myös me voimme kohdata epävarman tulevaisuuden”, toteaa piispa Seppo Häkkinen.

Hengellinen päivä on Karjalan Liiton perinteinen tapahtuma, jota on vietetty jo vuodesta 1959.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa!

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan jumalanpalvelusta voi seurata striimattuna Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla.

Tapahtuman tiedot: Talvisodan päättymisen muistojumalanpalvelukset su 12.3. kello 10.00 Helsingin tuomiokirkko ja Uspenskin katedraali, kirkkokahvit ja ekumeenista ohjelma klo 11.30–14.30 Helsingin tuomiokirkon kryptassa, Kirkkokatu 18, 00170 Helsinki

Järjestävät:

Karjalan Liiton Hengellinen toimikunta
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta
Helsingin ortodoksinen seurakunta
Karjalan Liiton Uudenmaan piiri

(Ohjelmamuutokset mahdollisia.)

Kysyttävää?

Piipponen Mervi
kulttuurituottaja, tiedottaja (tapahtumat, koulutus, pitäjäseura- ja säätiötoiminta)

Ilmoittautumislomake