TÄYNNÄ! Karjalainen vegeperinne tutuksi -infoilta

10.02.2023 18:00 - 10.02.2023 20:30 | Helsinki, Karjalatalo, Käpyläntie 1, Helsinki

Kiinnostusta aiheeseen on ollut runsaasti ja osallistujamäärä on täyttynyt. Esitykset striimataan Karjalan Liiton FacebookLiveen 10.2. klo 18 alkaen ja ne tulevat tallenteena Karjalan Liiton YouTubeen, joten voit seurata tilaisuutta verkosta samanaikaisesti ja katsoa myös jälkikäteen. Facebook-linkki tulee Karjalan Liiton sivuille Uutiset-osioon.

Karjalainen vegeperinne tutuksi -infoilta 10.2. klo 18.00

Monet karjalaiset perinneruuat soveltuvat jo vanhastaan vegaaneille eli kokonaan kasvisruokavaliota noudattaville. Palkitun Perinnevegeä-kirjan tekijät Anniina Ljokkoi ja Liisa Kaski esittelevät vegaaniseen keittiöön soveltuvia karjalaisia kasvisherkkuja ja kertovat muun muassa paastoajan ravitsemuksesta.

Viime vuosina yhä useampi on siirtynyt kasvisruokavalioon, osa meistä on sekasyöjiä eli syömme myös eläinkunnan tuotteita, mutta emme ehkä lihaa. Vegaanit ovat luopuneet niistä kokonaan.  

FM, ravintoneuvoja Anniina Ljokkoi sekä FM Liisa Kaski ovat tehneet Perinnevegeä-kirjan, joka käsittelee itämerensuomalaisia perinneruokia. Kirja palkittiin tänä syksynä Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla. Teoksessa esitellään myös useita karjalaisia perinneherkkuja, jotka ovat jo alkujaan vegaanisia. Sellaisia ovat esimerkiksi paastoajan ruuat.  Karjalassa käytettiin kaiken kaikkiaan paljon kasviksia, palkokasveja, viljaa ja kasviöljyjä. Kirjoittajat ovat löytäneet lukuisia herkullisia vegaaniseen ruokavalioon soveltuvia reseptejä, ja he ovat myös soveltaneet kasvispohjaisten ruoka-ainesten käyttöä moniin resepteihin.

Perjantaina 10.2.2023 klo 18–20.30 kirjan tekijät kertovat karjalaisista kasvisperinneruoista uuden kirjansa pohjalta. Lisäksi käydään läpi, miten vegaanisilla raaka-aineilla voi korvata eläinperäisiä aineksia, millainen on terveellinen ja täysipainoinen kasvisateria ja mitä ravitsemuksesta on hyvä tietää esimerkiksi paastoaikaa tai vegaaniruokavaliota suunnitellessa.

Tarjolla on pientä illan teemaan sopivaa tarjoilua. Tarjoilun takia ilmoittautuminen ennakkoon mervi.piipponen@karjalanliitto.fi. Mikäli on riittävästi kiinnostuneita, järjestetään aiheeseen liittyvä ruokakurssi.

Vapaa pääsy.

Tilaisuus on Karjalatalolla, Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki.  www.karjalanliitto.fi.

Illan järjestää Karjalan Liitto ja opintokeskus Sivis.

25.11.2025 16:00 - 25.11.2025 19:00

Sukututkijan neuvonta 25.11.

28.10.2025 16:00 - 28.10.2025 19:00

Sukututkijan neuvonta 28.10.

16.10.2025 18:00 - 16.10.2025 19:00

Karjalan tilat ja talot -luento to 16.10.

14.05.2025 13:00 - 14.05.2025 15:01

Karjalaisen kirjallisuuden lukupiiri Karjalatalolla

20.05.2025 16:00 - 20.05.2025 19:00

Sukututkijan päivystys 20.5.

07.06.2025 10:00 - 07.06.2025 15:00

Oodi Karjalalle 7.6.

07.06.2025 17:00 - 07.06.2025 18:00

Lakkautettu kylä -konsertti la 7.6.

10.05.2025 11:00 - 10.05.2025 11:00

Pitäjien Karjalaisfoorumi

29.04.2025 16:00 - 29.04.2025 19:00

Sukututkijan päivystys 29.4.

26.04.2025 14:00 - 26.04.2025 16:00

Itkutyöpaja: Miten luonto hoitaa?

26.04.2025 09:00 - 26.04.2025 17:30

Sortavala-seuran kevätretki

Kysyttävää?

Piipponen Mervi
kulttuurituottaja

Ilmoittautumislomake