TÄYNNÄ! Karjalainen vegeperinne tutuksi -infoilta

10.02.2023 18:00 - 10.02.2023 20:30 | Helsinki, Karjalatalo, Käpyläntie 1, Helsinki

Kiinnostusta aiheeseen on ollut runsaasti ja osallistujamäärä on täyttynyt. Esitykset striimataan Karjalan Liiton FacebookLiveen 10.2. klo 18 alkaen ja ne tulevat tallenteena Karjalan Liiton YouTubeen, joten voit seurata tilaisuutta verkosta samanaikaisesti ja katsoa myös jälkikäteen. Facebook-linkki tulee Karjalan Liiton sivuille Uutiset-osioon.

Karjalainen vegeperinne tutuksi -infoilta 10.2. klo 18.00

Monet karjalaiset perinneruuat soveltuvat jo vanhastaan vegaaneille eli kokonaan kasvisruokavaliota noudattaville. Palkitun Perinnevegeä-kirjan tekijät Anniina Ljokkoi ja Liisa Kaski esittelevät vegaaniseen keittiöön soveltuvia karjalaisia kasvisherkkuja ja kertovat muun muassa paastoajan ravitsemuksesta.

Viime vuosina yhä useampi on siirtynyt kasvisruokavalioon, osa meistä on sekasyöjiä eli syömme myös eläinkunnan tuotteita, mutta emme ehkä lihaa. Vegaanit ovat luopuneet niistä kokonaan.  

FM, ravintoneuvoja Anniina Ljokkoi sekä FM Liisa Kaski ovat tehneet Perinnevegeä-kirjan, joka käsittelee itämerensuomalaisia perinneruokia. Kirja palkittiin tänä syksynä Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla. Teoksessa esitellään myös useita karjalaisia perinneherkkuja, jotka ovat jo alkujaan vegaanisia. Sellaisia ovat esimerkiksi paastoajan ruuat.  Karjalassa käytettiin kaiken kaikkiaan paljon kasviksia, palkokasveja, viljaa ja kasviöljyjä. Kirjoittajat ovat löytäneet lukuisia herkullisia vegaaniseen ruokavalioon soveltuvia reseptejä, ja he ovat myös soveltaneet kasvispohjaisten ruoka-ainesten käyttöä moniin resepteihin.

Perjantaina 10.2.2023 klo 18–20.30 kirjan tekijät kertovat karjalaisista kasvisperinneruoista uuden kirjansa pohjalta. Lisäksi käydään läpi, miten vegaanisilla raaka-aineilla voi korvata eläinperäisiä aineksia, millainen on terveellinen ja täysipainoinen kasvisateria ja mitä ravitsemuksesta on hyvä tietää esimerkiksi paastoaikaa tai vegaaniruokavaliota suunnitellessa.

Tarjolla on pientä illan teemaan sopivaa tarjoilua. Tarjoilun takia ilmoittautuminen ennakkoon mervi.piipponen@karjalanliitto.fi. Mikäli on riittävästi kiinnostuneita, järjestetään aiheeseen liittyvä ruokakurssi.

Vapaa pääsy.

Tilaisuus on Karjalatalolla, Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki.  www.karjalanliitto.fi.

Illan järjestää Karjalan Liitto ja opintokeskus Sivis.

15.04.2023 10:00 - 15.04.2023 16:00

Näin teen oman miniryijyn -koulutukset keväällä 2023

15.04.2023 08:30 - 15.04.2023 16:00

Liittokokous 15.4.2023

30.03.2023 18:00 - 30.03.2023 20:00

Pitäjäesittely: Ruskeala ja Terijoki

28.03.2023 15:00 - 28.03.2023 19:00

Sukututkijan päivystys Karjalatalolla

19.03.2023 10:00 - 19.03.2023 15:00

Pyöröt ja mahallaanmakkoajat tutuksi -piirakkakurssit

18.03.2023 10:00 - 18.03.2023 15:00

Pyöröt ja mahallaanmakkoajat tutuksi -piirakkakurssit

Kysyttävää?

Piipponen Mervi
kulttuurituottaja, tiedottaja (tapahtumat, koulutus, pitäjäseura- ja säätiötoiminta)

Ilmoittautumislomake