Säätiöseminaari

16.10.2020 12:00 - 16.10.2020 16:16 | Helsinki, Karjalatalo

Suomen Pankki / Karoliinan Vuorenmäki

Kuva Suomen Pankki Karoliina Vuorenmäki.

Karjalan Liiton jäsensäätiöiden vuosittainen seminaari järjestetään perjantaina 16.10.2020 klo 12 alkaen Karjalatalolla.

Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen seminaari ei ole Suomen Pankissa, koska sinne ei oteta vieraita vastaan. Seminaarissa saamme terveiset Suomen Pankista, sillä pääjohtaja Olli Rehn  pitää etäyhteydellä mm. kansantaloutta ja suhdanteita käsittelevän esityksen.

Tänä päivänä puhutaan paljon virtuaalimuseoista ja diginäyttelyistä, ja monet säätiöt hallinnoivat erilaisia arkisto- ja kuva-aineistoja ja rahoittavat museotoimintaa. Tähän aiheeseen liittyen asiantuntija Anne Mäkijärvi John Nurmisen säätiöstä esittelee otsikolla Digimuseo – sisäänkäynti kotisohvalta, mikä on virtuaalimuseo. Lisäksi kuullaan Sastamalan seudun museon Topoteekista ja miten Vpl. Pyhäjärven kuvakokoelmat ovat saaneet sen kautta uuden alustan.

Säätiöistä esittäytyy Sakkola-säätiö. Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Suominen kertoo luovutetun Karjalan hautausmaihin liittyvän tietojen keruun edistymisestä. Karjalan Liiton toiminnanjohtaja Pertti Hakanen kertoo liiton ajankohtaisista asioista.

Seminaari jatkuu noin klo 16.15 asti.

Seminaari on tarkoitettu ensisijaisesti Karjalan Liiton jäsensäätiöiden edustajille. Hinta Karjala-kortilla 30 € ja muille 50 € sisältäen kahvin, seminaarin ja juhlavuoden kunniaksi tehdyn Karjalan Liiton perustamiskokouksen pöytäkirjan, josta on tehty julkaisu.  

Ilmoittautumiset 12.10. mennessä Karjalan Liittoon / mervi.piipponen@karjalanliitto.fi.

Ohjelma (Muutokset mahdollisia)
•    Avaus
•    Sakkola-säätiö esittäytyy, Antti Hynnä, Sakkola-säätiö
•    Luovutetun alueen hautausmaiden kysely ja jatkotoimet, SMVY, Pertti Suominen / Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys
Keskustelua
•    Digimuseo – sisäänkäynti kotisohvalta, Projektipäällikkö Anne Mäkijärvi, Digimuseo.fi
•    Sastamalan seudun museon Topoteekki ja Vpl. Pyhäjärvi-säätiön kotiseutuaineistot, amanuenssi Emma Kurki / Sastamalan seudun museo, asiamies Kirsti Naskali, Vpl. Pyhäjärvi-säätiö
Keskustelua
•    Kahvitauko
•    Koronakriisin taloudelliset vaikutukset – talouden näkymät Suomessa ja maailmalla, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (etäalustus)
•    Karjalan Liiton puheenjohtajan tervehdys, puheenjohtaja Outi Örn

•    Karjalan Liiton ajankohtaiset asiat, toiminnanjohtaja Pertti Hakanen
•    Säätiöiden porinapiirit (jos aikaa on), loppukeskustelu

 

Seminaarin järjestää Karjalan Liitto ja sen säätiötoimikunta sekä opintokeskus Sivis.

Kysyttävää?

Piipponen Mervi
kulttuurituottaja, tiedottaja (tapahtumat, koulutus, pitäjäseura- ja säätiötoiminta)

Ilmoittautumislomake