Ilves-Kissat pyrkii nousemaan ylempiin sarjoihin

31.08.2023 21:45

Viipurissa 1932 perustettu seura toi Tampereelle kaupungin ensimmäisen jalkapallokullan 1950. Nyt Ilves-Kissat taistelee miesten kakkosessa pääsystä ylempiin jatkosarjoihin.

Urheilu-Poikien nimellä perustetun nimi muuttui Viipurin Ilvekseksi vuonna 1934 ja se siirtyi evakkoseurana Tampereelle talvisodan jälkeen 1940. Tampereella oli jo Ilves-niminen seura, joten Viipurin Ilves muutettiin Ilves-Kissoiksi joulukuussa 1944. Seura tunnetaan nykyään nimellä Tampere-Viipurin Ilves-Kissat.

Perjantain 1.9. ottelussa kello 19 Kissat kohtaa Tampere Unitedin. Panokset ovat kovat. Kyse ei ole vain lohkon herruudesta, vaan pääsystä ylempiin divisiooniin. 

Kissat on voittanut edellisestä kuudesta pelaamastaan ottelusta viisi. Edellisessä kamppailussa Kissat kärsi tiukan vierastappion Atlantis FC:lle lukemin 3-2. Kissat on tappiosta huolimatta hyvissä asetelmissa, kun joukkue on sarjataulukossa kolmantena, kaksi pistettä toisena olevaa Atlantista ja kolme pistettä ottelun enemmän pelannutta FC Jazzia perässä.

Paikallisvastustaja Tampere United on sarjataulukossa viimeisellä karsijan paikalla viidentenä, kuusi pistettä Kissojen takana. Tämän kauden aiempi kohtaaminen joukkueiden välillä pelattiin Pyynikillä, ja se päättyi lukemiin 1-1.

Ennakkolipun voi hankkia Kissojen lippukaupasta. Portit Kaupissa aukeavat kello 18. Wigrenin ja Vegemin tuotteita löytyy grillistä ja anniskelualueen viihtyvyyden takaavat Nokian Panimon Keisari -tuotteet.

Kuva: Esa Norvia / Ilves-Kissat