Ajankohtaista

Merkkejä ansioituneille

Lue lisää

Karjalan Liiton kuntoralli

Lue lisää

Pakolaisuuden erottamat – Tunkuan Jelagin-suku punoo yhteen mennyttä ja nykyisyyttä -esitys Karjalainen sukuni -webinaarisarjassa

03.05.2022 14:48

Kevään viimeisen luennon pitää Seija Jalagin otsikolla "Pakolaisuuden erottamat – Tunkuan Jelagin-suku punoo yhteen mennyttä ja nykyisyyttä"

Karjalaisten sukujen tarinoita esitellään Karjalainen sukuni -webinaarisarjassa, jonka järjestävät yhteistyössä Karjalan Sivistysseura, Karjalan Liitto ja Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto.

Kevätkauden päättää torstaina 5.5.2022 klo 18 Seija Jalaginin esitys otsikolla Pakolaisuuden erottamat – Tunkuan Jelagin-suku punoo yhteen mennyttä ja nykyisyyttä. Esitykseen kietoutuu useampi teema pakolaisuudesta ja suvun jäsenten yhteydestä yli rajojen. Venäjän vallankumouksen ja sisällissodan seurauksena yli miljoona ihmistä pakeni eri puolille Eurooppaa ja Aasiaa. Suomeen pakeni erityisesti itäkarjalaisia ja inkeriläisiä vuosina 1919–1922. Neuvostoliiton ja Suomen totalitaristinen raja hajotti tuhansia itäkarjalaisia perheitä jopa vuosikymmeniksi. Itäisen Vienan Tunkuan pitäjän Jelagin-suku on yksi näistä perheistä.

Seija Jalagin alkoi 1980-luvulla etsiä tietoa suvustaan Suomen arkistoista, mutta vaadittiin vielä Neuvostoliiton romahdus, ennen kuin yhteydet rajan taakse syntyivät. Esitelmä käsittelee sukujuurten ja sukulaisten löytämistä, arkistojen mahdollisuuksia ja hiljaisuuksia sekä perhehistorian ja kipeiden ihmiskohtaloiden selvittämistä rajan molemmin puolin.

Osallistujat ovat tervetulleita keskustelemaan YouTuben chatin kautta - omia kysymyksiään voi esittää luennon aikana ja sen jälkeen. Luennoitsija ja moderaattorit vastaavat luennon päätyttyä kysymyksiin.

Webinaarit striimataan Karjalan Sivistysseuran YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/channel/UCq-GMy7uxYTJz2PijuEfsmA. Jokaisen luennon tallenne on katsottavissa myös myöhemmin Karjalan Liiton sivuilla Tallenteissa.

Webinaarisarja jatkuu syksyllä 2022
8.9.2022 Katsaus kyykkään ja sen kehitykseen, Pekka Pamilo
6.10.2022 Lallukan suvun tarina, Martti Similä
3.11.2022 Meron suvun vaiheita, Kirsi Mononen
1.12.2022 Vasselein laulut – Pistojärven Suvannon kylän asukkaat, Samppa Rohkimainen

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Tervetuloa karjalaisten sukujen kiinnostavaan maailmaan!

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.