Ajankohtaista

Merkkejä ansioituneille

Lue lisää

Karjalan Liiton kuntoralli

Lue lisää

Karjalaisia vaakunoita -muistipeli kertoo lapsille ja nuorille Suomen historiasta

01.02.2021 09:49

Talvi- ja jatkosodan myötä Karjalankannakselta, Laatokan Karjalasta, Raja-Karjalasta ja Suomenlahden ulkosaarilta yli 400 000 asukasta joutui jättämään kotinsa ja siirtymään uusille asuinsijoille jäljelle jääneeseen Suomeen. Pariisin rauhansopimuksen mukaan Karjalasta luovutettiin Neuvostoliitolle kolme kaupunkia, kaksi kauppalaa, 39 kuntaa ja 21 kuntaa osittain. Suomen pinta-alasta menetettiin noin 10 prosenttia.

Karjalaisia vaakunoita -muistipelissa on 48 korttiparia, jotka esittävät luovutetun Karjalan kaupunkien ja kuntien vaakunoita tai standaareja. Kaikista pitäjistä ei ole tehty omaa heraldista tunnusta. Kaikkien osittain luovutettujen kuntien vaakunoita tai standaareja ei ole mukana muistipelissä. Peliin liittyviä pelikortteja täydentävät lyhyet kuvaukset kustakin luovutetun Karjalan kunnasta.

Karjalan Liitto haluaa nyt lahjoittaa näitä muistipelejä piiriensä välityksellä päiväkoteihin ja alakouluihin sekä vanhusten palvelutaloihin ja hoivakoteihin ympäri Suomen. Piirit voivat itse valita tarkemmin ne kohteet, joihin muistipelejä luovutetaan.

Toivomme, että peli virkistää muistia, herättää kiinnostuksen omiin juuriin sekä kirvoittaa keskustelemaan Karjalasta ja karjalaisesta kulttuurista muuan muassa isovanhempien ja lastenlasten välillä.

Antoisia pelihetkiä!

Karjalan Liitto ry