Ajankohtaista

Merkkejä ansioituneille

Lue lisää

Karjalan Liiton kuntoralli

Lue lisää

Karjalainen kulttuuriperintö verkkoon -hankkeen esikartoituskysely on lähetetty Karjalan Liiton jäsenyhteisöille

19.05.2021 16:56

Karjalainen kulttuuriperintö verkkoon -hankkeen esikartoituskysely on lähetetty seurojen puheenjohtajille ja sihteereille sekä säätiöiden asiamiehille. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa sitä, mitä kaikkea aineistoa (esimerkiksi asiakirjoja, karttoja, valokuvia tai historiallista esineistöä) koko valtakunnan laajuisen seura-, yhdistys- ja säätiöverkoston hallusta löytyy.

Toivomme, että mahdollisimman moni yhteisö varaa aikaa kyselyn täyttämiseen. Tätä kautta meillä on hyvät mahdollisuudet lähteä viemään yhdessä eteenpäin kunnianhimoista verkkoarkisto- ja digimuseohanketta. Esikartoituksen tuloksista tiedotetaan loppukesästä/alkusyksystä.
 
Hankkeen tulevaisuuden tavoitteena on luoda digitaalinen Karjala-portaali, karjalaista kulttuuriperintöä säilyttävä ja esittelevä valtakunnallinen verkkoarkisto. Samassa yhteydessä selvitetään myös mahdollisuuksia virtuaalisen Karjala-museon rakentamiseksi. Tavoitteena on myös kannustaa ja tukea yhteisöjä digitoimaan hallussaan olevia aineistoja. Tähän työhön kutsumme Teidät kaikki mukaan!
 
Hankkeen tiimoilta järjestettiin webinaari 12.5.2021. Webinaaritallenteeseen voi tutustua täältä.
 
Hankkeen tiedote.
 
Lisätietoa hankkeesta
Jussi Lahtinen
p. 040 825 6031
jussi.lahtinen@karjalanliitto.fi
projektityöntekijä
Karjalan Liitto