Karjalan Liiton Hengellinen päivä su 12.3. alkaa talvisodan päättymisen muistojumalanpalveluksilla

08.03.2023 11:30

8.3.2023
Tiedote
Karjalan Liitto Ry

Karjalan Liiton Hengellinen päivä su 12.3. alkaa talvisodan päättymisen muistojumalanpalveluksilla

Helsingissä sunnuntaina 12.3. järjestettävä Hengellisen päivän tapahtuma alkaa kahdella jumalanpalveluksella. Jumalanpalvelukset ovat Talvisodan päättymisen muistojumalanpalveluksia ja alkavat kello 10.00 sekä Uspenskin katedraalissa että Helsingin tuomiokirkossa.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan jumalanpalveluksessa Uspenskin katedraalissa liturgian toimittaa arkkipiispa Leo yhdessä seurakunnan papiston kanssa. Helsingin tuomiokirkossa pidettävässä jumalanpalveluksessa saarnaa piispa Seppo Häkkinen. Tuomiokirkon jumalanpalveluksessa laulaa sopraano Anu Hälvä ja Viipurin Lauluveikkojen kuoro johtajanaan kapellimestari Ilkka Aunu.

Jumalanpalvelusten jälkeen noin kello 11.30 Hengellisen päivän ohjelma jatkuu Helsingin tuomiokirkon kryptassa karjalanpiirakkakahvien ja ekumeenisen ohjelman merkeissä. Sopraano Anu Hälvä esittää musiikkia kanttori Pentti Ingerön säestämänä. FM Teresa Töntsi luennoi otsikolla Kolme ikonia ja talvisota. Karjalan Liiton puheenjohtaja Outi Örn tuo tapahtumaan Karjalan Liiton tervehdyksen. Lisäksi tapahtumassa on keskustelua ja yhteislaulua.

”Hengelliset päivät ja talvisodan päättymisen muistotilaisuus ovat viime vuosina usein liitetty yhteen. Kytkös muistuttaa niistä kestävistä arvoista, joilla kansamme on selvinnyt vaikeatkin ajan. Yhteinen vastuu isänmaasta, toisista huolehtiminen ja luottamus Jumalaan ovat kantaneet. Niiden varassa myös me voimme kohdata epävarman tulevaisuuden”, toteaa piispa Seppo Häkkinen.

Hengellinen päivä on Karjalan Liiton perinteinen tapahtuma, jota on vietetty jo vuodesta 1959.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Lämpimästi tervetuloa!

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan jumalanpalvelusta voi seurata striimattuna Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla.

Uspenskin katedraalin liturgiaa voi seurata striimattuna verkkolähetyksenä Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla.

Tapahtuman tiedot tiivistetysti:
Talvisodan päättymisen muistojumalanpalvelukset su 12.3. kello 10.00 Helsingin tuomiokirkko ja Uspenskin katedraali, kirkkokahvit ja ekumeenista ohjelma klo 11.30–14.30 Helsingin tuomiokirkon kryptassa, Kirkkokatu 18, 00170 Helsinki

Järjestävät:

Karjalan Liiton Hengellinen toimikunta
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta
Helsingin ortodoksinen seurakunta
Karjalan Liiton Uudenmaan piiri