Karjalan Liiton hallituksen tiedote: Raumalle 18.–20.6.2021 suunnitellut Karjalaiset kesäjuhlat siirretään vuoteen 2022

18.02.2021 16:30

Liittohallituksen kokous 17.2.2021

Karjalan Liiton hallituksen tiedote 1/2021

Karjalan Liiton hallitus on päättänyt vuoden 2021 alusta lähtien julkaista tiedotteen jokaisen liittohallituksen kokouksen keskeisistä päätöksistä. Tavoitteena on näin lisätä tietoisuutta ja avoimuutta liittohallituksen työskentelystä.

Karjalaiset kesäjuhlat Raumalla siirretään vuoteen 2022

Karjalan Liiton liittohallitus päätti siirtää Raumalle 18.–20.6.2021 suunnitellut Karjalaiset kesäjuhlat vuoteen 2022. Hallitus on seurannut Covid19-pandemian sekä rokotusten etenemisen kehitystä ja kuullut asiassa terveydenhuollon asiantuntijoita. Näiden arvioiden pohjalta Kesäjuhlien kaltainen laaja yleisötapahtuma ei näytä mahdolliselta vielä kesäkuussa. Hallitus pohti vaihtoehtona myös juhlien siirtoa elokuulle ja tapahtuman toteutusta suppeampana hybriditapahtumana (mahdollisuus seurata paikan päällä sekä etänä verkon kautta), mutta tämä vaihtoehto ei saanut hallituksessa kannatusta siihen liittyvien terveydellisten ja taloudellisten riskien vuoksi. Suunniteltuna kesäjuhlaviikonloppuna lähetetään verkon kautta korvaavaa ohjelmaa, joka tarkentuu myöhemmin.

SuomiAreenaan päätettiin osallistua edelleen, mikäli tapahtuma toteutetaan normaalisti. Jos tapahtuma päätetään siirtää verkkoon, toteuttaa Liitto vain tunnin mittaisen ajankohtaiskeskustelun osana ohjelmaa.

Toimikuntia ja valiokuntia

Toimikuntien ja valiokuntien tehtäviä ja tavoitteita tarkasteltiin vastaamaan paremmin liittokokouskauden teemaa Huomisen karjalaisuus, vuoden 2021 teemaa Karjalainen identiteetti sekä liittovaltuuston hyväksymää toimintasuunnitelmaa vuodelle 2021. Uusina toimieliminä aloittavat muun muassa teatteritoimikunta sekä Karjalan kielten ja murteiden valiokunta. Kulttuuritoimikunnan tehtäväkenttä laajenee koskemaan historiaa ja lasten toimikunta ottaa jatkossa huomioon myös nuorille suunnatun toiminnan. Seuraavaksi lähdetään valmistelemaan toimikuntien ja valiokuntien kokoonpanoja.

Tilinpäätös

Koronavuoden tilinpäätös jäi odotetusti tappiolle opetus- ja kulttuuriministeriön koronatuesta huolimatta. Tilinpäätös ei sisällä rahastosiirtoja. Hallitus päätti allekirjoittaa tilinpäätöksen ja esittää sen liittovaltuustolle hyväksyttäväksi. Hallitus saa tilintarkastuskertomuksen ja -raportin sekä toiminnan vuosikertomuksen maaliskuun kokouksessa.

Jäsenmaksutilanne

Hallitus kuuli ajankohtaiskatsauksen jäsenmaksulaskutuksen tilanteesta. Jäsenet ovat olleet aktiivisia ja erilaisia huomioita laskuihin liittyen on tullut toimistolle, mutta suhteessa uudistuksen laajuuteen nähden, näiden määrää voidaan pitää kohtuullisena.

Karjalan Liiton hallitus