Ruusukemerkki erittäin ansioituneille

09.05.2019 10:36

Karjalan Liiton korkein järjestötoiminnan ansiomerkki ruusukkein myönnetään aiemmin liiton kultaisen ansiomerkin saaneelle. Ansiomerkin saaminen edellyttää, että henkilöllä on erittäin merkittäviä ansioita vastuullisissa liiton, piirin tai seuran luottamustehtävissä. Henkilön tulee olla poikkeuksellisen merkittävällä tavalla edistänyt karjalaista järjestötoimintaa ja/tai karjalaisen kulttuuritoiminnan tavoitteita liiton jäsenyhteisössä. Ruusukemerkkiä on myönnetty vuodesta 2016 lähtien 25 hengelle.

Tänä vuonna Karjalan Liiton ruusukemerkki on myönnetty seuraaville henkilöille:
Sulo Maanonen
Jaakko Paavela
Raija Pyöli
Lisäksi ruusukemerkki on myönnetty kahdelle  henkilölle, joiden nimet julkistetaan myöhemmin.

Suistamolla syntynyt Sulo Maanonen on toiminut Karjalan Liiton hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 1999-2005.
Viestintäneuvos Jaakko Paavela on ollut Karjalan Liiton hallituksen jäsen vuosina 1988-1996 ja 2000-2015 sekä toiminut evakkoäiti-patsashankkeen puheenjohtajana 2012-2015.
FT Raija Pyöli on ollut muun muassa Salmi-säätiön puheenjohtaja. Kielitieteilijänä hän on tehnyt merkittävän työn karjalan kielen (livvinkarjalan) parissa julkaisten useita aiheeseen liittyviä kirjoja.

Ruusukemerkkiä ja kultaista ansiomerkkiä haetaan vuosittain Karjalan Liiton hallitukselta tammikuun loppuun mennessä. Seuraavan kerran ruusukemerkkejä ja kultaisia ansiomerkkejä luovutetaan Karjalan Liiton 80-vuotisjuhlavuonna liittokokouksen yhteydessä huhtikuussa 2020.

Sulo Maanoselle myönnettiin helmikuussa 2019 hänen 90-vuotispäivänään ruusukemerkki, joka on  Karjalan Liiton korkein järjestötoiminnan merkki. Kuva Karjalan Liiton järjestöseminaarista 27.4.2019.