KURSSI PERUTTU! Kirjontaa karjalaiseen tapaan

24.04.2021 10:00 - 25.04.2021 16:00 | Helsinki, Karjalatalo

Kuva Ilta Hämäri.

KURSSI ON PERUTTU KORONA-TILANTEEN VUOKSI. KURSSI TULLAAN JÄRJESTÄNÄÄN SYKSYLLÄ 2021.
Kurssilla 24.–25.4. klo 10–16 kokeillaan monia erilaisia kirjontatapoja kuten ristipistot, nurjattomat etupistot, revinnäiset, satiinipistot ja virkkauskirjonta. Näille on löytynyt käyttötapoja karjalaisessa kulttuurissa niin vaatteissa, liinoissa kuin koristeissakin.

Harjoittelun jälkeen aloitetaan pienen perinteisen pussin kirjominen, johon voi yhdistää erilaisia tekniikoita sekä harjoitella käsin ompelua. Opit samalla kirjomisen alkeita ja niiden historiaa. Suunnitellaan yhdessä myös, mihin kirjontoja voi käyttää tulevaisuudessa. Viikonlopun koulutus sopii myös perusteet jo hallitseville. Edistyneet saavat ohjausta omien töidensä teossa.

Kurssin hinta on 125 € ja Karjala-kortilla 98 €. Hintaan sisältyy opetus ja opetusmonisteet, kangas harjoittelua varten, kirjonta- ja ompelulangat sekä neulat. Kahvit molempina päivinä.

Ilmoittautuminen: 8.4. mennessä Karjalan Liittoon, p. 09 7288 170, toimisto@karjalanliitto.fi tai alla olevalla lomakkeella. Muutokset mahdollisia.

Molempien kurssien opettajana toimii kansatieteilijä ja käsitöiden opettaja Ilta Hämäri.

Paikka: Karjalatalo, Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki.


Kursseihin liittyvät ehdot: Kurssi toteutuu, jos osallistujia on riittävästi.

Peruutusehdot:
•    Jos osallistuja peruuttaa osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitamme järjestelykuluina 35 euroa/kurssipäivä.
•    Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Kurssimaksua ei palauteta, jos jäät pois järjestäjästä riippumattomasta syystä.
•    Jos et pääse osallistumaan kurssille ja ilmoitat siitä kaksi viikkoa ennen kurssia, voit ilmoittaa kurssille jonkun toisen henkilön.
•    Kurssimaksu palautetaan, jos perut kurssin sairastumisen takia ja sinulla on esittää lääkärintodistus.

Seuraamme koronaepidemiaan liittyviä ohjeita ja rajoituksia.

Kurssin järjestää Karjalan Liitto Opintokeskus Siviksen tuella.

Kysyttävää?

Piipponen Mervi
kulttuurituottaja, tiedottaja (tapahtumat, koulutus, pitäjäseura- ja säätiötoiminta)

Ilmoittautumislomake