Hautausmaaseminaari

22.11.2022 13:00 - 22.11.2022 15:00 | Helsinki, Karjalatalo, Käpyläntie 1, Helsinki

Karjalatalolla tiistaina 22.11. klo 13.–15.00 järjestettävässä seminaarissa kuullaan siviilihautausmaiden tietojen keruusta ja myös julkistetaan tiedot sisältävä internetsivusto. Pitäjäyhteisöjen hautausmaista kokoamat tiedot tulevat kaikkien tutustuttavaksi.

– Seurat ja säätiöt ovat aktiivisesti koonneet ja syöttäneet tietoja kuluneen vuoden aikana verkkosivustolle. Tietojen määrä kuitenkin vaihtelee paljon. Toisista hautausmaista on saatu koottua kattavat tiedot, mutta joistain hautausmaista ja kyläkalmistoista ei tietoja ole ollut juurikaan saatavilla, kertoo projektiassistentti Eija Vänskä-Sinkkonen.

Jos jostain hautausmaasta tiedot vielä puuttuvat, niitä voi edelleen lisätä sivustolle. 22.11. lähtien hautausmaatiedot löytyvät osoitteesta https://karjalanhautausmaat.fi/ .
 
Seminaarissa kuullaan myös Sankarihautausmaa-sivuston tietojen täydentämisestä. Luovutetun Karjalan sankarihautausmaita esittelevä sivusto avattiin viime vuonna.

Seminaarissa ulkoministeriön Venäjän yksikön kahdenvälisten suhteiden tiiminvetäjä Kaisa Honka-Hallila kertoo ajankohtaisia tietoja Venäjän tilanteesta ja sotatilan vaikutuksista muun muassa tuleviin matkustuskäytäntöihin. Lisäksi saadaan katsaus Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liiton pitäjäseuroille tekemästä kyselystä, jossa on selvitetty muun muassa hautausmaiden ja muistomerkkien tilannetta Karjalankannaksella ja Karjalan tasavallan alueella.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja se striimataan FacebookLiveen.

Ohjelma (muutokset mahdollisia):

  •     Avaus, hautausmaatoimikunnan puheenjohtaja Martti Talja

  •     Siviilihautausmaasivuston käyttö ja tietojen täydennys, projektiassistentti Eija Vänskä-Sinkkonen

  •     Sankarihautausmaasivuston ylläpito ja täydentäminen – ajankohtaisia kuulumisia Kannakselta, Sankarihautausmaiden hoitoperiaatteet Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Suominen

  •    Katsaus pitäjäyhteisöjen tilannekuva-kyselyn tuloksiin, Karjalaisten Pitäjäyhteisöjen Liiton edustaja, Hannu Taunula (Impilahti-seura)

  • Ajankohtaista Venäjän tilanteesta ja sotatilan vaikutuksista Suomeen, Ulkoministeriön Venäjän yksikkö, tiiminvetäjä Kaisa Honka-Hallila

  • Piispa Seppo Häkkisen tervehdys

  • Loppukeskustelu ja seminaarin päätös

 

Aika: Tiistai 22.11. klo 13–15.00
Paikka: Karjalatalo, Käpylänkuja 1, 00610 HELSINKI, striimaus FacebookLiveen

Järjestää Karjalan Liitto ja opintokeskus Sivis.

Kuva: Lumivaaran kirkonmäki. Kirkon vieressä sijaitsevalle sankarihautausmaalle pystytettiin talkoovoimin uudet ristit vuonna 2016.

 

Kysyttävää?

Piipponen Mervi
kulttuurituottaja, tiedottaja (tapahtumat, koulutus, pitäjäseura- ja säätiötoiminta)

Ilmoittautumislomake