Karjalan Liitto ry

Viikon seura nro 9

Karjalaisuutta Vakka-Suomen Laitilassa!

Viikon seura nro 9: Laitilan Karjalaseura

Laitilan Karjalaseura

Viikolla 9 siirrytään Varsinais-Suomeen ja tutustutaan Laitilan Karjalaseuran toimintaan. Alkuun pysähdytään hetkeksi katsomaan seuran lähettämää kuvaa. Eikö olekin tunnelmallisen näköinen tilaisuus, jossa on kokoonnuttu Silon ekumeeniseen kappeliin 17.8.2016?

Toiminta Laitilassa on alkanut jo vuonna 1946 ja toiminnassa on mukana aktiivinen 28 jäsenen joukko. Toimintaan ovat kuuluneet tarinaillat kerran kuussa, kesäkuukausia lukuun ottamatta sekä vuosittaiset perhejuhlat pikkujoulun merkeissä. Seura on toiminut yhteistyössä Laitilan kirkkokuoron ja pelimannien kanssa järjestäen Karjalan kansan messuja eri kirkkoihin. Yhdistyksen tasavuotissyntymäpäiviä on vietetty juhlavasti 1960-luvulta alkaen.

Seurasta toivotaan yhteistyötä muiden seurojen kanssa esimerkiksi siten, että vuorovuosin voitaisiin kokoontua eri naapuriseurojen kanssa. Tässä hyvä ajatus eteenpäin vietäväksi!

Seurasta toivotaan myös Karjalan Liiton edustajien vierailuja paikallisissa yhdistyksissä terveisiä tuomassa. Heti kun kutsu käy ja kalenterit saadaan sopimaan yhteen, niin Liitosta kyllä tullaan paikalle. Kiinnostuksella jo odotamme, mihin tilaisuuteen Laitilassa haluatte meidät kutsua!