Karjalan Liitto ry

Viikon seura nro 35

Joroisten Karjalaseura toimii aktiivisesti ja järjestää erilaisia tapahtumia jäsenistön toiveiden mukaan.

Viikon seura nro 35: Joroisten Karjalaseura ry

Joroisten Karjalaseura laskemassa seppelettä Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

Tulevana sunnuntaina kaikki joukolla Joroisiin, jossa järjestetään Kaiken kansan karjalainen päivä! Etelä-Savon piirin alueella seurat järjestävät vuorollaan kyseisen kaltaisen päivän ja tänä vuonna järjestelyvastuu on Joroisten Karjalaseuralla. Päivä alkaa jumalanpalveluksella, jota seuraa seppeleenlasku Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Ruokailun jälkeen vuorossa on varsinainen pääjuhla. Järjestävä seura huolehtii ohjelmasta ja järjestelyistä. Puuhaa järjestelyissä riittää, mutta kun juhla on onnellisesti ohi, niin seuran jäsenet voivat olla ylpeitä itsestään ja seurastaan.

Tämä vuonna 1946 perustettu seura toimii aktiivisesti ja pyrkii järjestämään erilaisia tapahtumia jäsenistön toiveiden mukaan. Seura osallistuu myös Karjalan Liiton ja piirin järjestämiin tilaisuuksiin. Tarinatuokiot ovat suosittuja tilaisuuksia. Kahvin lomassa jutut haastetaan, välillä lauletaan ja tilaisuuden lopuksi on tietysti arpajaiset. Pikkujoulut kokoavat suuren joukon myös muita kuin seuran jäseniä. Pikkujouluilla on pitkä perinne seuran alkuajoista lähtien. Ennen koronapandemiaa pikkujouluihin kokoontui noin 60 henkilöä ja siten tuvassa oli tunnelmaa.

Vuonna 2019 Joroisten Karjalaseura järjesti luentotilaisuuden "Evakkoon lähdöstä 80 vuotta" yhdessä Joroisten yhtenäiskoulun ja lukion kanssa. Päivällä tilaisuudessa olivat kuuntelemassa yläasteen ja lukion oppilaat, yhteensä 215 oppilasta. Iltatilaisuus oli järjestetty kaikille asiasta kiinnostuneille. Paikalla oli 130 henkilöä. Seura sai positiivista huomiota paikkakunnalla sekä eri lehtien palstoilla.

Karjalan Liiton juhlavuotta seura muisti istuttamalla kuusen koulukeskuksen edustalle. Kuusen kummeina olivat ensimmäisen luokan oppilaat. Kuusi sai jouluna latvaansa oppilaiden asettamana komean tähden. Kirjastossa oli myös koko viime vuoden ajan näyttely karjalaisesta kirjallisuudesta ja erityisesti keittokirjat olivat herättäneet kiinnostusta.

Joroisten Karjalaseura on järjestänyt Rautulaisten Pitäjäseuran kanssa yhdessä jo usean vuoden ajan pilkki- ja rantaongintakilpailuja. Kisoihin on osallistunut noin 40-50 henkilöä ja kalasaaliit ovat kasvaneet vuosi vuodelta! Tässä hyvä esimerkki yhteistyöstä, mutta seurasta toivotaan edelleenkin kaikenlaisen yhteistyön kehittämistä seurojen. Myös vinkit toimintaan ja nuorten aikuisten mukaan saamiseksi ovat seurassa tervetulleita!

Sunnuntaina nähdään Joroisissa!

Tutustu myös seuran omiin kotisivuihin.