Karjalan Liitto ry

Viikon seura nro 27

Loimaan Seudun Karjalaseura tuo karjalaisia yhteen ja yhteisen toiminnan pariin koko Loimaan ja ympäristön alueelta.

Viikon seura nro 27: Loimaan Seudun Karjalaseura ry

Kyykkää pelaavat Pekka Ahokas, Olli-Pekka Rastas ja Sirpa Rastas Loimaan Seudun Karjalaseurasta.

Onkohan aiemmin esiteltyjen seurojen kohdalla tullutkaan vielä kalastus esille… Loimaan Seudun Karjalaseuran jäsenistössä on runsaasti innokkaita kalastajia ja siitäpä syystä seura järjestää vuosittain onki- ja pilkkikisat. Myös muita aktiviteetteja löytyy, koska kuten kuvasta näkyy, niin kyykkäpeli-illat on herätetty uudelleen henkiin ja niissä on ollut kiitettävästi osallistujia. Myös teatteriretkiä ja ratkiriemukkaita joulujuhlia järjestetään.

Jäseniä vuonna 1945 perustetussa Loimaan Seudun Karjalaseurassa on tällä hetkellä 64. Hallitus kokoontuu tarvittaessa ja hallituksen sähköposti sekä WhatsApp ryhmässä viestit kulkevat taajaan. Sääntömääräiset kokouksen pidetään ja asioista viestitään jäsenistölle perinteisellä kirjepostilla sekä sähköpostilla lähtevän jäsenkirjeen kautta.

Viime vuosien mieleenpainuvia tilaisuuksia ovat olleet rotinatervehdyksen vieminen sekä Karjalan Liiton 80-vuotismuistometsän istuttamiseen osallistuminen Tammelassa Mustialan yhteismetsän alueella.

Seura tekee yhteistyötä Kurkijoki-seuran ja Kurkijoki-säätiön yhteisten joulujuhlien merkeissä sekä ollen mukana myös Kurkijoen Pitäjäjuhlilla. Karjalan Liiton Varsinais-Suomen piirin toiminnassa seura on aktiivisesti mukana ja tällä hetkellä piirin hallituksessa on kaksi seuran edustajaa. Seura pyrkii toimimaan niin, että koko Loimaan ja ympäristön alueelta (myös monen loppuneen seuran alueelta) tuodaan karjalaisia yhteen ja yhteisen toiminnan pariin. Kiitokset Loimaan suunnalle tästä arvokkaasta työtä!

Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkkejä on Loimaalla neljän eri kirkon yhteydessä. Evakkoon lähdön muistokivi löytyy Loimaalla Kurkijokipuistosta, Kurkijoensillan kupeesta. Loimaalta löytyy myös hieno Kurkijokimuseo, joka on mukana Karjalan Liiton tämän kesän matkailukampanjassa. Loimaalta halutaankin toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi tutustumaan Kurkijokimuseoon!

Tutustu myös seuran kotisivuihin.

Kuvassa kyykkää pelaavat Pekka Ahokas, Olli-Pekka Rastas ja Sirpa Rastas.