Antrea-Seura ry

Uutisia

3.9.2021

Faileista löytyi Seppo ja Tommi Kuparisen aikanaan Karjala-talolla pitämä esitys Antreasta. Siinä tiivistettyä tietoa pitäjästä. Pentti Taljan  pitäjäesittely viime syksynä Karjala-talolla löytyy YouTubesta. 

 
20.8.2021
Vuosikokous koolla

Hyvähenkinen ja paljon infoa ja keskustelua sisältänyt vuosikokous pidettiin eilen Karjalaisella kesäkodilla Helsingin Jollaksessa. Sääntömääräiset asiat sujuivat sutjakkaasti pj Reijo Martikaisen esitellessä ja kokouksen pj Janne Pullisen johdolla päätettäessä. Reijo Martikainen jatkaa puheenjohtajana. Johtokuntaan valittiin erovuoroisten tilalle entisistä Antti Partanen ja uusina Erkki Kokko, Janne Pullinen ja Reetta Sojakka. Toiminnantarkastus meni Timoille, varsinaiseksi Timo Pullinen, varalle Timo Mykrä. Toimintasuunnitelma  noudattelee hyvin pitkälle tämän vuoden suunnitelmia odotuksella, että ne nyt toteutuvat.
Toimintasuunnitelma 2022 ja toimintakertomus 2020 ovat luettavissa linkkien takaa Seuran toiminta -kohdassa. Selostus vuosikokouksesta keskusteluineen löytyy täältä.


Jäsentiedote lähetetty

Seuran jäsentiedote postitettiin maanantaina jäsenille ja tänään lähetettiin heille, joiden sähköpostit ovat tiedossa. Heitä on jo enemmän kuin perinteisen postin saajia. Osoitteita toivotaan lisää, jotta voidaan entisestään tehostaa tiedotusta jäsenistölle. Samalla - myönnettäköön - säätyy aikaa, vaivaa ja rahaa. 

15.6.2021
Vuosikokous ja kesätapaaminen 19.8. - kuljetus Hämeenlinnasta
Antrea-Seuran vuosikokous ja kesäinen illanvietto ovat torstaina 19.8. klo 17 Karjalaisten kesäkodilla Helsingin Jollaksessa, Meri Perttilän polku 8. Vuosikokouksen jälkeen vietetään yhteistä kesäiltaa haastellen, grillaten, saunoen ja leppoisasta yhdessäolosta nauttien. Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä tulevat voivat ilmoittautua kuljetukseen Seppo Vepsälle, puh. 0400 166 957, viimeistään maanantaina 16.8.
 
20.5.2021
Jäsenkortti Karjala-kortti tullut

Tänään tulleen Karjalan Kunnaat -lehden mukana oli ensi vuoden toukokuuhun asti voimassa oleva Karjala-kortti. Kortti ilmentää vuoden Karjalainen identiteetti -teemaa: Kuka mie oon? Lehdessä myös esiteltiin tapahtumien ja mielenkiintoisten artikkelien lisäksi monet jäsenedut ja SieMie-puodin tuotteet. Huomionarvoista on, että liiton uudet jäsenet saavat kuukauden ajaksi ilmaiseksi Karjala-lehden. 

1.5.2021
Vuosikokous ja kesätapaaminen 19.8.

Vuosikokouksen ja kesäisen illanvieton päivämääräksi on sovittu 19.8. klo 17. Tapahtumapaikka viimevuotinen: Karjalaisten kesäkoti Villa Salmela Helsingin Jollaksessa. Silloin tapahtuma voitiin toteuttaa mukavasti ulkokallioilla. Tietoja päivitetään koronauutisten mukaisesti. Viime vuoden tapaamisesta voi lukea täältä

25.4.2021

Antrea-tietoutta voi tarkistaa tietovisasta

24.3.2021
Pitäjäjuhla siirtyy vuoteen 2022

Heinäkuulle Hämeenlinnaan suunniteltu pitäjäjuhla siirtyy vuoteen 2022. Hämeenlinnalaiset ovat sen edelleen luvanneet järjestää. 

24.2.2021
Karjalaiset kesäjuhlat siirtyy vuoteen 2022

Karjalan Liiton liittohallitus on päättänyt siirtää Raumalle 18.–20.6.2021 suunnitellut Karjalaiset kesäjuhlat vuoteen 2022. Hallitus on seurannut Covid19-pandemian sekä rokotusten etenemisen kehitystä ja kuullut asiassa terveydenhuollon asiantuntijoita. Näiden arvioiden pohjalta Kesäjuhlien kaltainen laaja yleisötapahtuma ei näytä mahdolliselta vielä kesäkuussa. Suunniteltuna kesäjuhlaviikonloppuna lähetetään verkon kautta korvaavaa ohjelmaa, joka tarkentuu myöhemmin.

10.2.2021
Jäsenmaksulaskutus meneillään - lasku tuli Karjalan Liitosta
Jäsenmaksulaskutus siirtyi tänä vuonna Karjalan Liitolle ja tämän kuun Karjalan Kunnaat -lehden mukana tuli tämän vuoden jäsenmaksulasku. Laskussa näkyy Karjalan Liiton lisäksi kaikki jäsenseurat ja piirit, joihin jäsen kuuluu.
Liiton jäsenmaksu 20 euroa on laskussa vain kerran. Antrea-Seuran jäsenmaksu on samoin 20 euroa, joten jos jäsen ei kuulu mihinkään muuhun seuraan, laskun kokonaissumma on 40 euroa.
Liitto toteaa uutiskirjeessään laskuissa ilmenneen joitakin virheitä ja päällekkäisyyksiä. Toimistossa otetaan kaikki korjaukset vastaan: tehdään muutoksia jäsenrekisterin tietoihin ja korjataan laskut. Kaikki toivotaan saatavan korjatuksi ennen eräpäivää. Nämä yhteydenotot toivotaan ensisijaisesti sähköpostitse jasen@karjalanliitto.fi. Liitto myös pyytää, että mikäli laskulla on ylimääräinen seuran jäsenyys tai laskulta puuttuu jäsenyys jossakin seurassa, ensisijaisesti otetaan yhteys suoraan kyseiseen seuraan.
Antrea-Seuran jäsenasioihin vastaa jäsensihteeri Pirjo Tiippana, pirjo.tiippana@saunalahti.fi tai puh. 050 525 3891. Jos laskussa tai jäsenyydessä pohdituttaa joku asia, ota epäröimättä yhteyttä! 

2.2.2021

Tämän vuoden toiminnat suunniteltiin viime vuoden elokuussa, jolloin toivottiin vähitellen palattavan "uuteen normaaliin". Pandemian aiheuttamat rajoitustoimet jatkuvat kuitenkin edelleen, joten kevään tapahtumat seurassa on peruttu. Talvi-iltamia tässä kuussa ei järjestetä, eikä myöskään perinteistä toukokuista muistopuistoretkeä.


28.1.2021
In Memoriam Pentti Talja
Antrea-Seuran johtokunnan jäsen, pitkäaikainen puheenjohtaja Pentti Talja menehtyi 15.12.2020 ja siunattiin 2.1.2021 Riihimäen kappelikirkossa Antrean kirkon alttaritaulun alla. Seuran puheenjohtaja Reijo Martikainen kiteytti muistokirjoituksessaan johtokunnan jäsenten tunnot: "Kun suruviesti tavoitti meidät, muisteluissamme toistuivat: Hyvyys, luotettavuus ja turvallisuus. Pentti otti kaikki aina huomioon. Pentin into tehdä ja auttaa oli aitoa, ja se tarttui kanssakulkijoihin."
Muistokirjoitus on tänään Karjala-lehdessä ja se on luettavissa myös tästä.
 
12.1.2021
Vuoksen Verkko 2020 löytyy pdf-muodossa täältä. 
 
18.12.2020
Vuoksen säätiö jakaa jakaa opintoapurahoja yliopistoissa, korkeakouluissa ja ammatteihin valmistavissa oppilaitoksissa tutkinnon suorittaneille henkilöille, joiden isovanhemmat tai edeltävä sukupolvi on talvisodan syttyessä 1939 asunut Antrean tai Vuoksenrannan kunnassa. Tutkinnon tulee olla suoritettuna korkeintaan kahden apurahan myöntämistä edeltävän vuoden aikana, viimeistään hakuvuoden helmikuun loppuun mennessä. Haku helmikuun loppuun mennessä. Katso hakuohje.
 
28.11.2020
Saara Finnin pääosin Antrean murteella kirjoittama Wiipurin matka 1900 ja Seminaarista paluu 1906 on valittu Vuoden 2020 pitäjä- ja kyläkirjaksi. Kirjan valitsi Karjalan Liiton liittovaltuuston 1. varapuheenjohtaja Martti Talja. Lue perustelut valinnalle ja miten kirjan voi tilata
 
30.9.2020
Pitäjäesittely nyt katsottavissa

Karjala-talolla 16.9. Pentti Taljan pitämä Antrean pitäjäesittely on nyt nähtävissä Youtubessa. 

14.9.2020
Pitäjäesittely tallennetaan

Antrean ja Impilahden pitäjäesittelyt ovat Karjala-talolla keskiviikkona 16.8. klo 18 alkaen, kummallekin 45 minuuttia ja tauko 18.45-19.15. Karjalan Liitosta kerrotaan, että esitykset kuvataan ja tallennetaan. Ne eivät tule suoraan striimattuna (siis että olisivat nähtävissä suoraan tapahtumasta samanaikaisesti), vaan ovat katsottavissa parin päivän viiveellä, kun ne on editoitu.

Tämä varmasti on iloinen tieto muualla oleville ja muillekin, jos ei vielä halua joukkotapaamisiin osallistua. Liitto kuitenkin toteaa tapahtumasta tiedottaessaan, että "Osallistujien turvallisuus on meille tärkeää. Tilaisuudessa tuolit on järjestetty väljästi ja hygieniasta huolehditaan hyvin. Otathan mukaan kasvomaskin, pidät huolta turvaväleistä ja käytät käsidesiä."

Tapahtumassa on kummallakin pitäjällä esittely- ja myyntipöytä.

20.8.2020
Antrea pitäjäesittelyssä
Maaliskuiset pitäjäesittelyt Antreasta ja Impilahdesta Karjala-talolla Helsingissä jouduttiin pandemian vuoksi perumaan. Uusi yritys on 16.9. klo 18-20. Muutokset ovat mahdollisia. Esittelyt järjestää Karjalan Liitto yhteistyössä Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liiton ja Opintokeskus Siviksen kanssa. Katso tilaisuuden esittely tästä.
 
19.8.2020
Reijo jatkaa seuran puheenjohtajana

Eilisessä vuosikokouksessa valittiin edelleen Reijo Martikainen jatkamaan seuran puheenjohtajana. Uutena johtokuntaan valittiin Sirkka-Liisa Rautionaho. Muista päätöksistä ja vuosikokouksesta voi lukea tarkemmin täältä.

15.8.2020
Vuosikokous ensi tiistaina 18.8.

Seuran vuosikokous järjestetään tänä vuonna 18.8. klo 17 Karjalaisten kesäkodilla Villa Salmelassa Helsingin Jollaksessa (Meri Perttilän polku 8). Samalla vietetään yhteistä elokuista kesäiltaa. Kanta-Hämeesta tulevat voivat tiedustella kuljetusta Seppo Vepsältä, puh. 0400 166957. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Illanvietto samaan tapaan kuin viime vuonna, mutta nyt poikkeusajan ohjeita noudattaen. Myös sauna lämpiää.

28.4.2020
Pitäjäjuhla siirretty ensi vuoteen
Seuran johtokunta on yhdessä hämeenlinnalaisten vastuujärjestäjien kanssa keskusteltuaan päättänyt, että pitäjäjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä aiotulla tavalla Hämeenlinnassa 19.7. Juhla toteutetaan seuraavan kerran kesällä 2021. Seura kiittää hämeenlinnalaisia jo tehdystä työstä ja toivoo, että sitä voidaan hyödyntää ensi vuonna ja juhla järjestää silloin Hämeenlinnassa.
 
23.3.2020
Kevään talkoomatka on peruttu

Sadulta tuli tänään viesti, että talkoomatka 15.-17.5. on peruttu. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja reissuun päästään tuonnempana. Nytkin olisi matkalaisia ollut täysi bussi ja jonossakin oli tulijoita. Jos ehdit jo maksaa matkan, ilmoita tilinumerosi Sadulle (satu.stirkkinen@gmail.com) maksun palautusta varten.

20.3.2020
Uusia omakuvapostimerkkejä

Nyt kannattaa muistaa sukulaisia ja ystäviä korteilla. Omakuvapostimerkkejä on Antrean ja Esan vaakunoilla ja kuvalla kimmeltävästä Vuoksesta. Korttien kuvissa on Vuoksi, Kuukaupin silta, Sokanlinna, yömaisema Henttolasta, kylätie, lehtomaitikka, kirkon sisäkuva (maalauksesta). Korteista on kuva Antrean fb-sivulla. Koetetaan saada myös tänne.

5.3.2020
Olethan hoitanut jäsenmaksun?

Tammikuun Jäsenkirjeessä infottiin tämän vuoden jäsenmaksusta, joka on edelleen 40 euroa. Se pyydettiin maksamaan 29.2. mennessä. Puolet maksusta menee Karjalan Liitolle. Sillä saamme neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Karjalan Kunnaat -lehden sekä Karjala-kortin, jolla saa alennusta mm. Karjala-talon SieMie-puodin tuotteista, kesäjuhlien pääsylipuista sekä liiton järjestämistä kursseista ja tilaisuuksista. Yhteistyökumppanit, Karjala-lehti, Suomalaisen kIrjallisuuden Seura, Viking Line, Holiday Club ja HF-klinikka, antavat myös jäsenille alennusta tuotteistaan/palveluistaan. 

 

Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Uudet johtokunnan jäsenet 2022 Erkki Kokko, Reetta Sojakka ja Janne Pullinen. 

Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi.
Antrean asema. Tuntematon valokuvaaja 1920-22. (Lappeenrannan museot, CC BY-NC-ND 4.0)
Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Talkoolaiset muistopuistoa siivoamassa. Antti Partanen viimeistelee ruustinna Strandmanin haudan muistolaattaa.