Antrea-Seura ry

Uutisia

28.11.2020
Saara Finnin pääosin Antrean murteella kirjoittama Wiipurin matka 1900 ja Seminaarista paluu 1906 on valittu Vuoden 2020 pitäjä- ja kyläkirjaksi. Kirjan valitsi Karjalan Liiton liittovaltuuston 1. varapuheenjohtaja Martti Talja. Lue perustelut valinnalle ja miten kirjan voi tilata

30.9.2020
Pitäjäesittely nyt katsottavissa

Karjala-talolla 16.9. Pentti Taljan pitämä Antrean pitäjäesittely on nyt nähtävissä Youtubessa.

14.9.2020
Pitäjäesittely tallennetaan

Antrean ja Impilahden pitäjäesittelyt ovat Karjala-talolla keskiviikkona 16.8. klo 18 alkaen, kummallekin 45 minuuttia ja tauko 18.45-19.15. Karjalan Liitosta kerrotaan, että esitykset kuvataan ja tallennetaan. Ne eivät tule suoraan striimattuna (siis että olisivat nähtävissä suoraan tapahtumasta samanaikaisesti), vaan ovat katsottavissa parin päivän viiveellä, kun ne on editoitu.

Tämä varmasti on iloinen tieto muualla oleville ja muillekin, jos ei vielä halua joukkotapaamisiin osallistua. Liitto kuitenkin toteaa tapahtumasta tiedottaessaan, että "Osallistujien turvallisuus on meille tärkeää. Tilaisuudessa tuolit on järjestetty väljästi ja hygieniasta huolehditaan hyvin. Otathan mukaan kasvomaskin, pidät huolta turvaväleistä ja käytät käsidesiä."

Tapahtumassa on kummallakin pitäjällä esittely- ja myyntipöytä.

20.8.2020
Antrea pitäjäesittelyssä
Maaliskuiset pitäjäesittelyt Antreasta ja Impilahdesta Karjala-talolla Helsingissä jouduttiin pandemian vuoksi perumaan. Uusi yritys on 16.9. klo 18-20. Muutokset ovat mahdollisia. Esittelyt järjestää Karjalan Liitto yhteistyössä Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liiton ja Opintokeskus Siviksen kanssa. Katso tilaisuuden esittely tästä.

19.8.2020
Reijo jatkaa seuran puheenjohtajana

Eilisessä vuosikokouksessa valittiin edelleen Reijo Martikainen jatkamaan seuran puheenjohtajana. Uutena johtokuntaan valittiin Sirkka-Liisa Rautionaho. Muista päätöksistä ja vuosikokouksesta voi lukea tarkemmin klikkaamalla vasemmassa linkkilistassa olevaa kohtaa Vuosikokous 2020.

15.8.2020
Vuosikokous ensi tiistaina 18.8.

Seuran vuosikokous järjestetään tänä vuonna 18.8. klo 17 Karjalaisten kesäkodilla Villa Salmelassa Helsingin Jollaksessa (Meri Perttilän polku 8). Samalla vietetään yhteistä elokuista kesäiltaa. Kanta-Hämeesta tulevat voivat tiedustella kuljetusta Seppo Vepsältä, puh. 0400 166957. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Illanvietto samaan tapaan kuin viime vuonna, mutta nyt poikkeusajan ohjeita noudattaen. Myös sauna lämpiää.

28.4.2020
Pitäjäjuhla siirretty ensi vuoteen
Seuran johtokunta on yhdessä hämeenlinnalaisten vastuujärjestäjien kanssa keskusteltuaan päättänyt, että pitäjäjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä aiotulla tavalla Hämeenlinnassa 19.7. Juhla toteutetaan seuraavan kerran kesällä 2021. Seura kiittää hämeenlinnalaisia jo tehdystä työstä ja toivoo, että sitä voidaan hyödyntää ensi vuonna ja juhla järjestää silloin Hämeenlinnassa.

23.3.2020
Kevään talkoomatka on peruttu

Sadulta tuli tänään viesti, että talkoomatka 15.-17.5. on peruttu. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja reissuun päästään tuonnempana. Nytkin olisi matkalaisia ollut täysi bussi ja jonossakin oli tulijoita. Jos ehdit jo maksaa matkan, ilmoita tilinumerosi Sadulle (satu.stirkkinen@gmail.com) maksun palautusta varten.

20.3.2020
Uusia omakuvapostimerkkejä

Nyt kannattaa muistaa sukulaisia ja ystäviä korteilla. Omakuvapostimerkkejä on Antrean ja Esan vaakunoilla ja kuvalla kimmeltävästä Vuoksesta. Korttien kuvissa on Vuoksi, Kuukaupin silta, Sokanlinna, yömaisema Henttolasta, kylätie, lehtomaitikka, kirkon sisäkuva (maalauksesta). Korteista on kuva Antrean fb-sivulla. Koetetaan saada myös tänne.

5.3.2020
Olethan hoitanut jäsenmaksun?

Tammikuun Jäsenkirjeessä infottiin tämän vuoden jäsenmaksusta, joka on edelleen 40 euroa. Se pyydettiin maksamaan 29.2. mennessä. Puolet maksusta menee Karjalan Liitolle. Sillä saamme neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Karjalan Kunnaat -lehden sekä Karjala-kortin, jolla saa alennusta mm. Karjala-talon SieMie-puodin tuotteista, kesäjuhlien pääsylipuista sekä liiton järjestämistä kursseista ja tilaisuuksista. Yhteistyökumppanit, Karjala-lehti, Suomalaisen kIrjallisuuden Seura, Viking Line, Holiday Club ja HF-klinikka, antavat myös jäsenille alennusta tuotteistaan/palveluistaan.

Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi.
Antrean asema. Tuntematon valokuvaaja 1920-22. (Lappeenrannan museot, CC BY-NC-ND 4.0)
Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Talkoolaiset muistopuistoa siivoamassa. Antti Partanen viimeistelee ruustinna Strandmanin haudan muistolaattaa.