Antrea-Seura ry

Seuran toiminta

Talvi-iltamista itsenäisyyskynttilöihin

Vuosi 2024 on Antrea-Seuran 71. toimintavuosi.  

Seuraa perustettaessa määriteltiin säännöissä seuran tarkoitus: "Yhdistyksen tarkoituksena on olla entisten Antrean ja Vuoksenrannan kuntien alueilla asuneiden keskinäisenä yhdyssiteenä, koota ja tallettaa Antrean ja Vuoksenrannan historiaan liittyviä kulttuuriarvoja ja muuten vaalia kotiseudun muistoja ja perinteitä." Vuoksenranta-Seura perustettiin 1971, joten toiminta on luontevasti eriytynyt seurojen kesken.

Yhteistoimintaa on luonnollisesti paljon,  mm. Vuoksen säätiön ja yhteisen lehden Vuoksen Verkon kautta. Keskinäiset kamppailut käydään lähinnä urheilussa: kisataan Sysmän Suvisoudussa, tänä vuonna 29.6.,  ja kyykänheitossa. Taitoja mitellään myös kolmiottelussa, jossa mukana on lisäksi Kirvu. Urheilutoimintaa toteutetaan Antrean Esan nimissä.

Perinteisiä tapahtumia pitäjäjuhlan lisäksi ovat talvi-iltamat ovat 17.2. ja vuosikokous ja kesätapaaminen elokuussa.  Venäjän hyökkäys Ukrainaan jäädytti suhteet rajan taakse. Muistopuistomatkaa ei toteuteta, sen sijaan suunnataan kotimaahan ja tehdään viimevuotiseen tapaan kevätretki Itä-Suomeen, tällä kertaa 9.-11.5.  Karjalan Liiton kesäjuhat ovat 15.-16.6. ja niille osallistutaan perinteiseen tapaan. Tämän vuoksi omaa pitäjäjuhlaa ei järjetetä. 

Uutta seuran toiminnassa on antrealaisjuuristen vastasyntyneiden muistaminen rotinoila. Viime vuonna käynnistynyt toiminta on saanut hyvän vastaanoton. Uutena julkaisuna toteutettiin viime vuonna ensimmäisen kerran Antrean seinäkalenteri, joka myös sai myönteisen vastaanoton. Molempia toimintoja jatketaan. 

Viime vuonna vietettyjen 70-vuotisjuhlien yhteydessä paljastettiin Riihimäellä entisen kotiseudun Karjalan muistolle muistomerkki, jonka on tehnyt kuvanveistäjä Pertti Kukkonen. Kynttilät syttyvät muistomerkillä tänäkin vuonna mm. pyhäinpäivänä ja itsenäisyyspäivänä. 

 

 

 


.

 
 
 

 

 

 
   

 

Jäsenmaksu 2024

Antrea-Seuran jäsenmaksu on 45 €/vuosi (sisältää Antrea-Seuran jäsenmaksun 25 € ja Karjalan liiton jäsenmaksun 20 €). Jäsenmaksulaskutuksen hoitaa Karjalan Liitto. Lasku tulee helmikuun Karjalan Kunnaat -lehden mukana.

Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi. Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi.