Antrea-Seura ry

Seuran toiminta

Seura 70-vuotias

Vuosi 2023 on seuran 70. toimintavuosi.  Merkkivuotta juhlistetaan viikonloppuna 16.-17.9. Kormussa ja Riihimäellä. Perinteistä heinäkuista pitäjäjuhlaa ei siis tänä vuonna ole. 

Seuraa perustettaessa määriteltiin säännöissä seuran tarkoitus: "Yhdistyksen tarkoituksena on olla entisten Antrean ja Vuoksenrannan kuntien alueilla asuneiden keskinäisenä yhdyssiteenä, koota ja tallettaa Antrean ja Vuoksenrannan historiaan liittyviä kulttuuriarvoja ja muuten vaalia kotiseudun muistoja ja perinteitä." Vuoksenranta-Seura perustettiin 1971, joten toiminta on luontevasti eriytynyt seurojen kesken. Yhteistoimintaa on luonnollisesti paljon,  mm. Vuoksen säätiön ja yhteisen lehden Vuoksen Verkon kautta. Keskinäiset kamppailut käydään lähinnä urheilussa: kisataan Sysmän Suvisoudussa ja kyykänheitossa ja mitellään taitoja kolmiottelussa, jossa mukana on myös Kirvu. Urheilutoimintaa toteutetaan Antrean Esan nimissä.

Perinteisiä tapahtumia pitäjäjuhlan lisäksi ovat talvi-iltamat ovat helmikuussa ja vuosikokous ja kesätapaaminen elokuussa.  Venäjän hyökkäys Ukrainaan jäädytti suhteet rajan taakse. Muistopuistomatkaa ei toteuteta, sen sijaan suunnataan kotimaahan ja tehdään kevätretki Itä-Suomeen. Karjalan Liitto on päättänyt pitää Karjalaiset kesäjuhlat tästä lähtien joka toinen vuosi, ja seuraavan kerran juhlat ovat 2024. Näin ollen ensi vuosi jää väliin. 

Korona-aika esti paljon tapahtumia, mutta toi mukanaan myös uudenlaisen verkkotapahtumien käytön. Myös Antrea-Seura aikoo kehittää verkko-osallistumista, jotta eri puolilla Suomea ja myös ulkomailla asuvat antrealaisjuuriset pääsisivät entistä paremmin toimintaan mukaan. 

Tavoitteena on myös tiivistää  yhteistyötä ja tiedonvaihtoa lähipitäjien pitäjäseurojen, sukuseurojan ja kyläseurojen kanssa. Vuoden aikana jatketaan myös perinteen keräämistä ja sen tallentamista digitaaliseen muoton. 

 


.

 
 
 

 

 

 
   

 

Jäsenmaksu 2023

Antrea-Seuran jäsenmaksu on 40 €/vuosi (sisältää Antrea-Seuran jäsenmaksun 20 € ja Karjalan liiton jäsenmaksun 20 €). Jäsenmaksulaskutuksen hoitaa Karjalan Liitto. Lasku tulee helmikuun Karjalan Kunnaat -lehden mukana.

Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi. Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi.