Antrea-Seuran jäsentiedote kesäkuussa 2022
 

Hyvä Antrea-Seuran jäsen – kesäinen tervehdys seuralta!                                                                                   

Parin poikkeuksellisen vuoden jälkeen toimintaa alkaa vähitellen olla: kesäkuussa kokoonnutaan Karjalaisilla kesäjuhlilla Raumalla, heinäkuussa otellaan kolmiottelussa ja soudetaan Sysmässä sekä tavataan Antreajuhlassa Hämeenlinnassa, elokuussa on vuosikokous ja kesätapaaminen Helsingin Jollaksessa. Tervetuloa mukaan – tavataan ja haastellaan!

Kolmiottelu ja Sysmän suvisoutu 2.7.

Perinteinen kolmiottelu Antrean, Kirvun ja Vuoksenrannan kesken on lauantaina 2.7. klo 10 Sysmän Suopellossa. Perinteiseen tapaan joukkueet saavat tietää tehtävät vasta paikan päällä. Tervetuloa mukaan kannustamaan! Soutamaankin päästään! Antrean Esa on haastettu kirkkovenesoutuun Kirvun Vilkkaan ja Vuoksenrannan Säteen kanssa. Mitä parhain kohde kesälauantain viettoon!

Päivän järjestää Sysmän Suopellon Nuorisoseura Kulo ja päivän ohjelmaan kuuluu kolmiottelun lisäksi peräkonttikirppis (klo 10-15), luonnollisesti puffetti koko ajan, mökkisoutu- ja kilpavenelähtö klo 12 ja kirkkovenelähtö klo 13. Antrea-Seuran soutuvastaava Janne Pullinen on koonnut soutujoukkueen, joka on kisaa varten harjoitellut tiistaisin Kantvikissa. Joku soutupenkinpää saattaa vielä olla vapaana, joten voit tiedustella asiaa Jannelta, sp janne.pullinen@gmail.com tai puh. 0400 480 967.

Antrea-juhla Hämeenlinnassa 17.7.

Kolmas kerta toden sanoo! Kahdesti on hämeenlinnalaisen lupaamaa Antrea-juhlaa jouduttu siirtämään, nyt se toteutuu! Juhla on Hämeenlinnassa sunnuntaina 17.7. klo 14 Idänpään torpalla, Torpantie 16. Torpan tilat ovat yhdessä tasossa ja alueella on tilava parkkipaikka. Perinteinen torppa on oiva paikka yhteiselle juhlalle: kuullaan tervehdyksiä, musiikkia, runoesityksiä ja lauletaan yhdessä.

Puhujaksi juhlaan olemme saaneet Kannasta paljon kiertäneen dokumentaristi, toimittaja Arvo Tuomisen. Mitä voimme historiasta oppia, hän kysyy puheenvuorossaan. Monille Arvo Tuominen onkin työnsä vuoksi tuttu. Yle Areenassa Vuoksi virtaa vuolaasti -ohjelmassa on myös Antrea esillä. Areenassa on nähtävissä myös 10-osainen sarja Kannaksen kierros. 

Ja juhlan päälle juodaan tietysti kohvit ja haastellaan niin kauan kuin juttua riittää. Aulassa on seuran myyntipöytä. Ohjelma- ja kahvilippu 15 euroa.

Vuosikokous ja kesätapaaminen 16.8.

Seuran vuosikokous ja kesätapaaminen ovat tiistaina 16.8. klo 17 Karjalaisten kesäkodilla Villa Salmelassa Helsingin Jollaksessa, Meri Perttilän polku 8. Paikka on tullut tutuksi parilta viime vuodelta.

Vuosikokouksen sääntömääräisten asioiden jälkeen vietetään yhteistä kesäiltaa haastellen, grillaten, saunoen ja leppoisasta yhdessäolosta nauttien. Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä tulevat voivat ilmoittautua kuljetukseen Seppo Vepsälle, puh. 0400 166 957, viimeistään torstaina 12.8.

Karjalaiset kesäjuhlat Raumalla 17.-19.6.

Ol niingon kotonas on raumalaisten tervetulotoivotus karjalaiselle juhlaväelle. Kesäjuhlat järjestetään nyt 72. kerran – kaksi vuotta on jäänyt koronan vuoksi välistä. Karjalan Liitto siirtyy tämän jälkeen kahden vuoden välein järjestettäviin juhliin eli seuraavan kerran vasta 2024.

Päätapahtumapaikkana on Äijänsuon jäähalli, hengelliset tilaisuudet järjestetään Pyhän Ristin kirkossa ja Pyhän Nikolaoksen rukoushuoneessa, kuorokavalkadi Rauma-salissa ja urheilutapahtumat Lähdepellon urheilukeskuksessa.

Perjantaina on runsaasti erilaisia opastettuja kiertokäyntejä, torilla yhteislaulutilaisuus ja kulttuuritalo Posellissa Sydämessäni kukkii Karjala - Eila Pölläsen ja Hannu Musakan konsertti. Lauantaina aukeaa klo 9 Karjalainen tori päätapahtumapaikalla, Jäähallilla. Tori on avoinna klo 9-18 ja sunnuntaina klo 9-15. Monenlaisten näyttelyasettajien joukossa on myös Antrea-Seura. Päivä on täynnä moninaista ohjelmaa, iltapäivän täyttää musiikki ja illalla on iltamat ja tanssit, muistokynttilöiden sytytys ja Viipurin Lauluveikkojen konsertti. Päivän urheiluantiin kuuluvat golf, kyykkä, maraton ja nuorten maili. Sunnuntaina ovat kunniakäynnit muistomerkeillä ja sankarihaudoilla, liturgia, karjalaisen kansan messu, juhlakulkue ja päiväjuhla.

Tarkka ohjelma ja tiedot www.karjalaisetkesajuhlat.fi.

Uusia myyntituotteita

Seura on hankkinut uusiksi myyntituotteiksi mustan t-paidan, jonka rinnuksessa on Antrean vaakuna. Toisena tuotteena on muki, jonka kylkeä koristavat Antrean vaakuna ja kuva virtaavasta Vuoksesta. Myös Antrean vaakunalla ja Antrean Esan vaakunalla varustettuja postimerkkejä on saatavilla. Muki ja paita maksavat á 20 euroa, omakuvapostimerkin tuotantohinta on normaalia postimerkkiä arvokkaampi, joten postimerkkiä myydään 3,50 eurolla. Hintoihin lisätään postituskulut. Paikana päällä tuotteita on myynnissä Karjalaisten kesäjuhlien lisäksi omassa pitäjäjuhlassa Hämeenlinnassa. 

Jäsenmaksulaskutus onnistui jälleen, kiitos maksaneille – muistutus avoimista laskuista

äsenmaksulaskutuksen toteuttaa edelleen Karjalan Liitto. Liitto laskutti jäseniltä liiton jäsenmaksun (20 euroa) ja kaikkien niiden yhteisöjen maksut, joihin jäsen kuului (Antrea-Seuran jäsenmaksu 20 euroa). Liitto palautti jäsenyhteisöille niille kuuluvat. Antrea-Seuran jäsenet ovat hyvin hoitaneet jäsenmaksunsa, mistä lämmin kiitos. Avoinna on vain 15 laskua. Liitosta lähti yksi karhulasku, mutta tämän jälkeen maksunsa unohtaneiden patistelu jää seuran tehtäväksi. Mikäli tässä kirjeessä on käsin kirjoitettuna maininta ”avoin lasku”, maksu on rekisterin mukaan hoitamatta. Mikäli et enää halua jatkaa jäsenyyttä, pyydetään siitä ilmoittamaan jäsensihteerille (yhteystiedot alla). Seuran kautta ilmoitus menee myös Karjalan Liittoon ja lasku mitätöityy.

Vuoksen Verkko joulun alla – vinkkaa, kirjoita! Nettisivut, Facebook

Vuoksen Verkko ilmestyy jälleen alla yhdessä Vuoksenranta-Seuran kanssa. Jos sinulla on juttuja tai ideoita, niin lähetä niitä osoitteeseen vuoksen.verkko@gmail.com. Lehteä toimittaa Marko Kekki.

Seuran www-sivut ovat Karjalan Liiton sivujen alla www.karjalanliitto.fi > Karjalan Liitto > Jäsenyhteisöt > Pitäjäseurat > Antrea-Seura. Uutisten lisäksi tuotetietoja, tapahtumia ja historiatietoja ym. Myös ilmoittautumislomake uusille jäsenille. Vanhat sivut www.antrea.org löytyvät vielä netistä, mutta niitä ei enää päivitetä.

Facebookissa on Antrea-ryhmä, jossa on yli 1200 jäsentä. Jos siis olet fb:ssä, liity ryhmään. Monenlaista infoa, kuvia, sukukyselyjä, historiatietoa ym. löytyy sieltä.

Sähköpostilla tavoittaa jo lähes 300 – kerro sinäkin sähköpostiosoitteesi, jos sitä ei seurassa vielä ole

Tämä kirje lähtee sähköpostitse heille, joiden sp-osoitteet ovat tiedossamme. Heitä on tällä hetkellä 272. Sähköpostitietoja ei ole 191:ltä. Heitä lähestymme perinteisellä kirjeellä. Toivoisimme saavamme lisää sähköpostiosoitteita – se mahdollistaisi tiheämmän viestinnän. Sähköpostiosoiteinfon voi lähettää Pirjolle (yhteystiedot alla). Kiitos.

Hyvää kesää – tapaamisiin!

Reijo Martikainen, puheenjohtaja, reijo.martikainen@tuta.io   
Pirjo Tiippana, jäsensihteeri, myös tuotemyynti, pirjo.tiippana@saunalahti.fi, puh. 050 525 3891