Imatrankosken kirkko

Jääskeläisten perinnekirkko - kiinteä osa Imatran historiallista kaupunkikeskustaa

Imatran seurakunta perustettiin vuonna 1949 lakkautetun Jääsken seurakunnan työn jatkajaksi. Uuteen Imatran seurakuntaan liittyi 13 000 sodassa luovutetulta alueelta kotoisin olevaa jääskeläistä.

Jääsken seurakunnan varallisuus päätettiin Jääsken viimeisessä kirkolliskokouksessa siirtää perustettavan Imatran seurakunnan käyttöön ja Imatrankosken kirkon rakentamiseen.

Imatrankosken kirkko jatkaa Jääsken kirkkojen historiaa. Vuoksen rannalla sijaitseva kirkkopuisto sankarihautoineen muodostaa kauniin kokonaisuuden yhdessä Imatrankosken, Kruununpuiston, Valtionhotellin ja Kosken koulukeskuksen kanssa. Kirkkopuistossa sijaitsevat myös Karjalan Itkuvirsi -patsas ja Jääsken kirkkomaan mallin mukaan tehty porttikatos.

Imatrankosken kirkkoon on sijoitettu mittaamattoman arvokasta karjalaisesta kulttuurista ja kirkkohistoriasta kertovaa sakraalista esineistöä kuten alttaritaulut.

Imatrankosken kirkko on valmistunut vuonna 1954 ja vihitty käyttöön 31.10.1954. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Aleksis Lindqvist.
Kirkon alttarin, saarnatuolin ja penkit on suunnitellut arkkitehti Yrjö Vaskinen

Kirkon historiasta on kerrottu tarkemmin alla olevassa esitteessä. 

Ladattava esite: Imatrankosken kirkon historiaa ja nykypäivää

     

Kirkko ja kirkkopuisto ovat osa Imatran historiallista kaupunkikeskustaa

Imatrankosken kirkko sijaitsee erittäin kauniilla paikalla kirkkopuistossa Vuoksen varrella. Imatran kaunis kaupunkikeskusta koostuu lähekkäin sijaitsevista Vuoksesta, Imatrankoskesta, Kruunupuistosta, Valtionhotellista, kirkkopuistosta, Imatrankosken kirkosta ja Kosken koulukeskuksesta. Alueen reunamille on viime vuosina rakennettu useita uusia kerrostaloja, mm. vanhusten asuntoja. Viehättävä ympäristö houkutteleekin uusien asukkaiden lisäksi matkailijoita tutustumaan Imatran kauneimpaan historialliseen alueeseen.

Sankarihautausmaalla lepää imatralaisia ja jääskeläisiä sankarivainajia kauniilla paikalla kirkkopuistossa Vuoksen rannassa.

 

Karjalan itkuvirsi -patsas sijaitsee kirkkopuistossa.

Osoite: Kanavakatu 2, Imatra

Kirkko on kesällä 2020 auki keskiviikkoisin ja ja perjantaisin klo 15-17.00

Kirkon eteisessä on avoinna adressi, jonka allekirjoittamalla olet mukana vetoamassa kirkon säilyttämiseksi kirkkokäytössä. Adressin voi allerkirjoittaa myös netissä: www.adressit.com Pro Imatrankosken kirkko

Kirkkopuistossa on luettelo sankarihautausmaalle haudatuista vainajista.  

    

​​​​​​​  

 

 

 

Imatrankosken kirkko on kesällä 2020 auki keskiviikkoisin ja ja perjantaisin klo 15-17.00

Osoite: Kanavakatu 2, Imatra

Kirkon eteisessä on avoinna adressi, jonka allekirjoittamalla olet mukana vetoamassa kirkon säilyttämiseksi kirkkokäytössä. Adressin voi allekirjoittaa myös netissä. Allekirjoittaminen on maksutonta. 

 www.adressit.com Pro Imatrankosken kirkko