Kirjat ja julkaisut

   

Eeva-Riitta Kauttu: Isomummon lapsuus 20€

Loppuvuodesta 2019 ilmestynyt kirja kertoo yhden isomummon lapsuudesta 1930-40 -luvuilla. Elämään mahtuu huolettomia päiviä Jääskessä, rajan takaisessa Karjalassa, evakkomatkojen pelottaviakin kokemuksia, koulun aloittamista vieraassa ympäristössä ja sukulaisuuden tuomaa turvaa. Kirjaan on koottu myös paljon sen aikaisia leikkejä, lauluja, loruja ja runoja. 

Kirja voi innostaa myös muut isovanhemmat kertomaan taltioimaan oman elämänsä tarina lapsille. Jokainen tarina on kertomisen arvoinen.

  

Jääskeläinen 2020 20€ 

120-sivuinen, laadukas julkaisu sisältää runsaasti muistelmia elämänmenosta Jääskessä talvisodan aikoihin sekä evakkomatkoista. 

Jääskeläinen 2016 15€

Jääsken pitäjän elämästä kertova 70-sivuinen, laadukas julkaisu. Laaja kooste Jääsken teollisuudesta mm. Enso Gutzeitin ja Kuitu Oy:n tehtaista, apteekkitoiminnasta ja kaupankäynnistä, Jääsken kirkon ja hautausmaiden historiaa sekä runsaasti muistelmia eri elämänalueilta.

 

Sari Kärkäs: Kotikylä Jääskessä -kirja TARJOUS 25€ (nh.35€)

Jääsken historiaa 1600-luvulta alkaen. Kirjassa on kuvattu jääskeläistä maalaiselämää Kärkkäälän, Patjaalan, Rikkkolan ja Riikolan kylien kautta. Kirja sopii Jääskestä kiinnostuneille yleisteoksena. Tarkka kylä- ja tilahistoria on aarre näiden kylien jälkeläisille. Mukana kattava osio Martti Monnon koostamana sotavuosien vaiheista Jääskessä.

Tuula Ulvelin: Kuurmanranta -kirja TARJOUS 25€ (nh. 39€)

Tuula Ulvelinin toimittama Kuurmanranta-kirja on lähes 400-sivuinen kattava kuvaus Jääsken Kuurmanrannalla vuonna 1939 olleista taloista, asukkaista ja heidän jälkeläisistään.

Muutamia kappaleita:

Jääskeläinen 2010 -lehti 5€
.

Tilaukset alla olevalla tilauslomakkeella tai sähköpostitse jasen.jaaski@gmail.com. Hintoihin lisätään postimaksu.