Kokouskutsu

Pääkaupunkseuvu jääskeläiste pikkujoulut enne vanhaa

Kuva: Enso-Gutzeit Oy:n pääkonttori Ensossa joulun aikaan. Enso-Gutzeit Oy:n kokoelma, Imatran kaupunginmuseon kuva-arkisto. 

No terve taas sie jääskeläine – pitkäst aikaa

 

No, työhä koht arvaatta, mist o kysymys tähä aikaa vuuvvest.

Se o tietyst se jääskeläisii ratitionaaline PIKKUJOULU.

 

Se pijetää vanhas paikas, Karjala-talo Ravintolas keskviikkon, marraskuu 23 päivän 1990, kello 19.00.

 

Vanhat o kujjeet ja syyvvää syvilt lautasilt. Ruokaa o vanhaa jääskeläisee viisii.

Se ravintolasali o tavamukasest varattu meijä pikkujouluu varte. Siin o vaa se paha puol, et sinne sallii mahtuu enintää sata jääskeläistä. Sen tähe myö neuvotaa Sinnuu, et varraa ne paikkais koht´sillää, ettei sit harmita, jos jääp ove ulkopuolele (joitakii o harmittant). Täyshä se tupa o olt joka kerra.

 

Tanssitaa, lauletaa ja nauretaa! Vaik ei nii mahottamast naurata ainakaa kaikkii niitä, ketkä o käyneet Jääskes. On siel maisemat muuttuneet ja ränsistynneet.

Mut näist asjoistha meil riittää haastii. Oha se Jääski meil kuitekii rakas paikka ja paras tääl maa pääl. Ainakii niis vanhois muistelois.

 

Se illallispileti hinta o 125 markkaa tavallissii pöytäjuomii kans. Ja siihe alkuu tulloo se tavanomane joululöki. Illallispiletit jaetaa, niiko ennekii, siel ravintola tampuris, enne juhla alkuu.

 

Hupipuolkii o hoijettu. Se jääskeläine lystipitäjä, se Arkoaho Bruno ja häne kaver siel laulattaat ja naurattaat ja tanssittaat meit pitki iltaa.

 

Joulupuki homma helpottamiseks myö meinattii, et jokkaine tois mukanaa piene lahja. Pukil ko o nyt muita ylmääräsii hommii ko hää män justii naimisii. Kyl hää tulloo kuitekii. Ei se lahja pijä iso olla. Semmone kympi arvone tai jottai sinne päi. Jos Sie et kerkijä tuumata mitä Sie siihe pakettii paat, ni kääri vaik se kymppi siihe pakettii.

 

Tavaomane illa iso YLLÄTYS o se, et kaikkii illallispileti lunastanneihe keske arvotaa tos muhkija ja muheva joulukinkku – ja se ei oo mikkää pien potka.

 

TERVETULLOO! JA NEKKII HARVAT KETKÄ EIVÄT OO ENNE OLLEET. JA TUOKAA TUTTAVAT MUKAN. JÄÄSKELÄISE KAVER O HYVÄ KAVER, ETEKII PETIKAVER.

 

Jos Sie tahot jottai kyssyy, ni soita jollekii meist – parraite tappaat illal.

terveisin Eelis, puheli toimee ja kottii (nää kaik o Helssingi numeroi)