Tapahtumat

Jääski-seuran tilaisuuksia ja tapahtumia

Tule mukaan Jääski-juuristen tapaamisiin!

Kylätapaaminen: Kuurmanpohja ja Penttilä 25.1.

25.01.2023 17:00 - 25.01.2023 19:00 , Teams

Tervetuloa tutustumaan elämään ja asukkaisiin Jääsken Kuurmanpohjassa ja Penttilässä.

Kylätapaamisissa on tarkoitus vapaamuotoisesti haastella kylien tiloista, kouluista, opettajista, rakennuksista, historiasta ja näin kerryttää tietoa Jääsken kylien elämästä, asukkaista ja elintavoista. 

Kylätapaamisiin ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita haastelemaan ja kertomaan kylien asukkaista ja asioista. Jälkeläisille kylätapaamiset ovat hyvä tilaisuus löytää tietoa vaikkapa omasta suvustaan. 

Onko suvussasi muistoja kylien kouluista, kaupoista tai muista rakennuksista? Keräämme niistä muistelmia ensi vuonna ilmestyvää kirjaa varten, joten jos sinulla on kuvia ja/tai muistitietoa, niin lähetäthän niitä: jasen.jaaski@gmail.com. 

Kylätapaaminen toteutetaan Teams-yhteydellä joko tietokoneen tai puhelimen kautta. Jääski-seuran jäsenet saavat Teams-linkin automaattisesti sähköpostiinsa edellisenä päivänä. Sähköpostissa olevaa linkkiä klikkaamaalla siirryt kokoustilaan, josta valitset joko selaimen tai voit asentaa ohjelman koneellesi. Selaimen kautta ei tarvita ohjelman asennusta.

Tilaisuuteen ovat kaikki Jääsken elämästä ja kylistä kiinnostuneet tervetulleita mukaan! Osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä. Kaikilla on mahdollisuus saada Teams-linkki, kun lähettää pyynnön siitä osoitteeseen: jasen.jaaski@gmail.com

Teams-linkkiä voi ja kannattaa testata jo etukäteen, jotta varmistut, että pääset kokoustilaan. Testaa samalla myös laitteesi mikrofonin ja kameran toimivuus.

Mikäli sinulla on kysyttävää niin voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse 040 591 3339 tai 044 0232 777.

Kuva: Kolme naista töissä Kuurmanpohjan sahalla v. 1943. Naisilla on yllään kesämekot ja esiliinat, ja he kantavat syleissään pintalaudanpätkiä. Taustalla Kuurmanpohjan sahan rakennuksia. Imatran kaupunginmuseon Jääski-seuran kuvakokoelma, alkuperäinen omistaja Irja Sarelius.