Tapahtumat

Jääski-seuran tilaisuuksia ja tapahtumia

Tule mukaan Jääski-juuristen tapaamisiin!

Kylätapaaminen Enso 8.3.2023

08.03.2023 17:00 - 08.03.2023 19:00 , Teams

Enso on ehtymätön tutustumisen kohde. Jo sen asuinalueiden nimet kuten Onnela ja Tiiliruukki kertovat sen viehättävyydestä. Enson moottori oli Enso Gutzeitin tehdas. Kylätapaamisessa kuulemme nyt puheenjohtaja Kirsi Juuran esityksen Inkeroisista Ensoon, joka on tehty Kymenlaakson metsäteollisuuden 150-vuotis juhlavuotta varten.

Muistatko, mitä ainutlaatuisia rakennuksia Ensossa oli? Keräämme samalla niistä muistitietoa vuonna 2024 ilmestyvää kirjaa varten, joten jos sinulla on kuvia ja/tai muistitietoa Enson kaupoista, tehtaasta, sairaalasta, asemasta, kouluista jne., niin lähetäthän niitä etukäteen ladattaviksi tai näytät tilaisuudessa Teamsin Jaa-kohdasta.

Toivomme, että mahdollisimman moni tuo kuvia ja muistelmia esille kylätapaamisessa. Kuvat voit lähettää: jasen.jaaski@gmail.com. Liitä mukaan kuvateksti ja tieto, saako kuvia julkaista Jääski-seuran nettisivuilla tilaisuuden koosteessa ja tulevassa kirjassa.

Kylätapaamisiin ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita haastelemaan ja kertomaan kylien asukkaista ja asioista. Jälkeläisille kylätapaamiset ovat hyvä tilaisuus löytää tietoa vaikkapa omasta suvustaan. Erityisen mukavaa on, jos kerrot itsekin näihin kyliin liittyvistä asukkaista, taloista ja muista tiedoista.

Kylätapaaminen toteutetaan Teams-yhteydellä joko tietokoneen tai puhelimen kautta. Jääski-seuran jäsenet saavat Teams-linkin automaattisesti sähköpostiinsa edellisenä päivänä. Sähköpostissa olevaa linkkiä klikkaamaalla siirryt kokoustilaan, josta valitset joko selaimen tai voit asentaa ohjelman koneellesi. Selaimen kautta ei tarvita ohjelman asennusta.

Tilaisuuteen ovat kaikki Jääsken elämästä ja kylistä kiinnostuneet tervetulleita mukaan! Osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä. Kaikilla on mahdollisuus saada Teams-linkki, kun lähettää pyynnön siitä osoitteeseen: jasen.jaaski@gmail.com

Teams-linkkiä voi ja kannattaa testata jo etukäteen, jotta varmistut, että pääset kokoustilaan. Testaa samalla myös laitteesi mikrofonin ja kameran toimivuus.

Mikäli sinulla on kysyttävää niin voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse 040 591 3339 tai 044 0232 777

Kuva: Enson asema, Jääski-seuran kokoelma, Imatran kaupunginmuseon kuva-arkisto.