Jääski-seuran uutisia

Lue lisää

21.8. Jääski-seuran ohjelma Imatra-päivässä

to heinäk. 22 09:35:00 2021

  

Imatra-päivä 21.8.

9.30 Karjalaa laulaen ja Jääskeä muistellen
- Jatkosodan kesä Vuoksenlaaksossa 80 vuotta sitten

Imatrankosken kirkon puistossa (ulkotila)
Kello 9.15-10.30

9.15 Kukkienlasku Äiti Karjala -patsaalle. 
Lähtö Jääsken portilta

9.30 - 10.30 Ohjelma

  • Tervehdys, Imatran seurakunnan kirkkoherra Mari Parkkinen.
  • Jatkosodan kesä 1941 Vuoksenlaaksossa. Sotakesän tapahtumista Vuoksenlaaksossa ja Jääskessä kertovan julkaisun julkistaminen ja muisteloa 80 vuoden takaisen kesän tapahtumista. 
  • Yhteislaulua; karjalaisia ja kesäisiä lauluja. Laulattajana Samuli Saarela. 

Jatkosodan syttymisestä ja sodan ankarista taisteluvaiheista Vuoksenlaakson ja Jääsken aluella tulee tänä kesänä kuluneeksi tasan 80 vuotta. Jääski-seura julkaisee tilaisuudessa kolmen kesäkuukauden tapahtumista kertovan julkaisun "Jatkosodan kesä 1941 Jääskessä" Julkaisua on myytävänä Imatra-päivässä ja sitä voi tilata verkkokaupan kautta näiltä sivuilta.

Tervetuloa juttusille myös  Imatran uuden kirkkoherran Mari Parkkisen kanssa.

Karjala on tuhansien laulujen maa. Laulamme yhdessä karjalaisia ja kesäisiä yhteislauluja Samuli Saarelan säestämänä. Tilaisuudessa jaetaan laulujen sanat. Aamulla äänet kirkkaiksi ja yhdessälaulamisen riemua.

Tilaisuus on ulkona. Paikalla on vain muutamia penkkejä, joten kannattaa ottaa oma retkituoli tai viltti mukaan - ja vaikka aamukahvit piknik -henkeen.

Koirien Karjala -musiikkinäytelmä

11.15- 11.45 Kävelykatu Koskenpartaan päälavalla

13.00-13.30 Koskipuiston nurmialueella 

KOIRIEN KARJALA – musiikkinäytelmä
Mistä on peräisin hauvojen murkina? Entä miten koiran avulla parannettiin kauan sitten tauteja? 

Hupaisa haukkuva koira ja sen elämäniloa pursuava ihmisystävä kulkevat Koirien Karjala -musiikkinäytelmässä historian vaarojen
keskellä nauraen, haukkuen ja laulaen. Laulut vievät niin lapset kuin aikuiset musiikkimatkalle kalevalaisten laulujen ja loitsujen kautta uudempiin musiikkityyleihin. Myös yleisö saa haukkua ja laulaa mukana.
Tule mukaan hauskalle ja haukkuvalle matkalle musiikkiin ja historiaan. Esitys sopii koko perheelle esikoululaisista senioreihin ja tietenkin kaikille koirien ystäville!

Esiintyjät: Minna Raskinen (musiikin sävellys ja ihmisen rooli) ja Petri Pietiläinen (näytelmän käsikirjoitus ja koiran rooli). Esityksen tarjoaa Jääski-seura ry. Kesto 30 min.

12.00-17.00 Jääski-seuran teltta kävelykatu Koskenpartaalla.

Jääski-julkaisuja ja muuta mukavaa myynnissä. Tule haastelemaan Jääski-juuristen kanssa.

Myynnissä on mm.uusia Jatkosodan kesä 1941 Jääskessä -julkaisuja, Jääski-kahvia, Jääsken tyttölöi/poikii paitoja, Jääski-korvakoruja ja pinssejä, silmälasipyyhkeitä, Jääskeläinen-lehtiä ja Kärkkäälä-kirjoja.

Jääski-seuran teltta on päälavan kohdalla, kadun toisella puolen. Tervetuloa haastelemaan!