Juupajoen Karjala-Seura

Perinteen elävöittäjä

Lue lisää

Nuorelle kesäduuni

Haemme ahkeraa, motivoitunutta tekstinkäsittelijää. Murresanojen tunnistaminen katsotaan eduksi. Tarjoamme kahdeksi viikoksi kesätyönä mm. äänitallenteiden puhtaaksikirjoittamista ja arkistopapereiden skannausta.. Hakuaika 13.3.-14.4.

Lue lisää

Muistitiedon tallennuskeruu

Kerro tai kirjoita isovanhemmistasi! Kutsutko isovanhempiasi mummoksi ja ukiksi vai muoriksi ja vaariksi vai ämmäksi ja äijäksi vai ... Miten karjalaisuus välittyy tai välittyi heistä nuoremmille sukupolville?

Lue keruuohjeet

Vireää toimintaa!

Avantosauna on lämminnyt viikottain Heimolan rannassa. Kuluvana vuonna kävimme jo Tampere-talossa katsomassa musikaalin "Aira".  Nyt kutsumme pilkille ja virpojaisiin huhtikuussa, retkelle Tuusulan seudulle ja Hämeenlinnaan. Saa nähdä, mitä muuta mukavaa tämä vuosi tuo tullessaan, kun koronarajoitukset sallivat taas touhuta enemmän yhdessä!

Kannustamme jäsenistöämme kirjoittamaan ylös muistikuviansa isovanhemmistaan. Miten karjalainen identiteetti on välittynyt sukupolvien ketjussa heistä teille?

Heimola

Vuosittain pidämme karjalanpiirakkatalkoita, jolloin kuka tahansa voi tulla piirakanteko-oppiin. Talkoilla leivotut piirakat myymme kesällä Korkeakosken torilla ja talvella Juupajoen joululahjamessuilla. Kokoonnumme yhteen kaksi kertaa vuodessa kevät- ja syyskokoukseen. Seuramme toimii myös pitämällä jäsenistölleen pikkujoulun, käymällä tervehdyskäynneillä Juupakodissa ja Neliapilassa, laskemalla kukkia sankarihaudoille ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille jne. Karjalainen perinne elää!

#kesäduuniOPnpiikkiin

Haemme 15-17-vuotiasta nuorta kesätöihin kahden viikon ajaksi. Hakuaika 13.3.-14.4.

Kesäretki

18.-19.7.2023 perinteinen kesäretki Tuusulaan, Hämeenlinnaan ja Iittalaan. Hinta 230 €. Tiedustelut ja varaukset: Sirkka-Liisa Oikari puh.050-4422549 tai sirkkaliisaoikari@gmail.com

Kuva. Klikkaa kuva suuremmaksi.