Juupajoen Karjala-Seura

Perinteen elävöittäjä

Lue lisää

Nuorelle kesäduuni

Haemme ahkeraa, motivoitunutta tekstinkäsittelijää. Murresanojen tunnistaminen katsotaan eduksi. Tarjoamme kahdeksi viikoksi kesätyönä mm. äänitallenteiden puhtaaksikirjoittamista ja arkistopapereiden skannausta.. Hakuaika 13.3.-14.4.

Lue lisää

Muistitiedon tallennuskeruu

Kerro tai kirjoita isovanhemmistasi! Kutsutko isovanhempiasi mummoksi ja ukiksi vai muoriksi ja vaariksi vai ämmäksi ja äijäksi vai ... Miten karjalaisuus välittyy tai välittyi heistä nuoremmille sukupolville?

Lue keruuohjeet

Vireää toimintaa!

Avantosauna on lämminnyt viikottain Heimolan rannassa. Kuluvana vuonna teimme retken Seinäjoen teatteriin katsomaan näytelmän "Ennen lintuja".  Nyt kutsumme kahveille ystävänpäivänä ja pilkille huhtikuussa. Saa nähdä, mitä muuta mukavaa tämä vuosi tuo tullessaan!

Kannustamme jäsenistöämme kirjoittamaan ylös muistikuviansa isovanhemmistaan. Miten karjalainen identiteetti on välittynyt sukupolvien ketjussa heistä teille?

Heimola

Vuosittain pidämme karjalanpiirakkatalkoita, jolloin kuka tahansa voi tulla piirakanteko-oppiin. Talkoilla leivotut piirakat myymme kesällä Korkeakosken torilla ja talvella Juupajoen joululahjamessuilla. Pykälien parissa kokoonnumme yhteen kaksi kertaa vuodessa kevät- ja syyskokoukseen. Seuramme toimii myös pitämällä jäsenistölleen pikkujoulun, laskemalla kukkia sankarihaudoille ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille jne. Karjalainen perinne elää keskuudessamme.