Heimola

Petääjärventie 570, 35540 Juupajoki

Lue lisää

Toimitalo Heimola

Juupajoen Karjala-Seuralle 1972 hankittu toimitalo Heimola saavutti toissa vuonna 50 vuoden iän. Petääjärvellä kauniilla tontilla kahden järven; Vähä-Petääjärven ja Iso-Petääjärven, välisellä kannaksella sijaitseva Heimola on viihtyisä puurakenteinen talo. Kiinteistö ja sen piha-alueet sopivat hyvin juhla-, kokous- ja leirikäyttöön. Heimola on entinen kansakoulurakennus, jonka tontilla Vähä-Petääjärven rannalla on oma rantasauna ja grillikatos.

Heimolan varauskalenteri on Matti Pärssisellä (mattijp@hotmail.com tai 040 5870 799). Päärakennuksen vuokra on 150 €/päivä ja vuorokausivuokra 250 € ensimmäiseltä vuorokaudelta ja seuraavilta 200 €/vrk. Kokoustila 50 €/ 3 tuntia. Rantasauna 30 €/ kerta.

 

Heimolan päärakennus
 

Heimolan historiaa

Heimolan vuonna 1928 valmistunut päärakennus rakennettiin alunperin Salmenniemen kansakouluksi. Juupajoen kunta vastaanotti koulurakennuksen 1930.  Oppia annettiin supistetussa muodossa, kunnes koulu lakkautettiin vuonna 1965. Tämän jälkeen Juupajoen kunta vuokrasi kiinteistön kesäsiirtolakäyttöön vuoteen 1972 asti.

Juupajoen Karjalaiset r.y. osti kunnalta Salmenniemen tilan 633/1 rakennuksineen vuonna 1972. Osto rahoitettiin pankkilainalla. Johtokunnan jäsenet toimivat lainan henkilökohtaisina takaajina. Tilan ja koulurakennuksen uudelleen nimeämiseksi järjestettiin nimikilpailu, jonka tulos julkaistiin hankitun ja kuunostetun toimitalon vihkiäisissä 8.9.1974. Tilan nimivoittaja oli Karjalanniemi, ehdottajina Yrjö Raaska ja Eeva Haukijärvi. Koulurakennuksen nimikisan voitti pirttikankaalaisen Rimpi Rantalan ehdotus: Heimola.

Heimolan rakennuksia ja ympäristöä kunnostettiin ahkerasti talkoilla. Materiaalien hankintaa ja velan maksua varten järjestettiin 70-luvulla kuukausittain tansseja ja erilaisia maksullisia tilaisuuksia, kuten Konsta Jylhän tai Auvo Nuotion konsertit Suomelassa. Porakaivon hankintaa varten järjestettiin 80-luvulla Kaivoiltamat, jonne saapui linja-autolla vieraita aina Keuruun ja Ylöjärven Karjala-seuroista saakka.

 

Heimolan vuokrahinnasto

Päärakennuksen vuokra on 150 €/päivä ja vuorokausivuokra 250 € ensimmäiseltä vuorokaudelta ja seuraavilta vuorokausilta 200 €/vrk. Kokoustila 50 €/ 3 tuntia. Rantasauna 30 €/ kerta.

Yhteystiedot

Heimolan varauskalenteria hoitaa Matti Pärssinen. mattijp@hotmail.com Puhelin 040 5870 799