Juupajoen Karjala-Seuran muistitiedon tallennuskeruu

Aihe: ISOVANHEMMAT

Kerro ja kirjoita isovanhemmistasi!

Oletpa nuori tai vanha, ovatpa isovanhempasi vain kaukainen muisto tai elävät edelleen täyttä elämää, ota kynä käteesi tai istu tietokoneen ääreen ja kerro heistä.  Koronan takia monetkaan eivät voi tavata isovanhempiaan. Luodaan yhteys sanojen kautta.

Voit kirjoittaa lyhyesti tai pitkästi, asiatekstin tai tarinan, novellin tai vaikka pakinan. Jos kirjoittaminen ei suju, mutta  tekniikka pelaa, voit tehdä myös äänitallenteen. Tyylin ja muodon saa valita vapaasti. Sisällytä tekstiin tärkeimpiä faktatietoja harkintasi mukaan, kuten nimet, iät, synnyin- ja asuinpaikat, työurat, kaiken, mitä vain muistat ja tiedät ottaen huomioon yksityisyydensuojan. Muista myös huumori ja hauskat yksityiskohdat. Kerro kutsutko isovanhempiasi mummoksi ja ukiksi vai muoriksi ja vaariksi tai jollain muulla nimityksellä.

Karjalan Liiton teemana vuonna 2020 oli Sukupolvien ketju. Emme anna sen katketa, vaan lujitamme sitä kurottamalla yhden sukupolven yli isovanhempien suuntaan. Etsimme samalla karjalaista identiteettiä, mikä puolestaan oli vuoden 2021 teema. Jos sinulla ei ole karjalaisia sukujuuria, älä anna sen estää. Kaikki kertomukset ovat tervetulleita. Voit käyttää myös nimimerkkiä.

Lähetä kirjoituksesi tai äänitallenteesi Juupajoen Karjala-Seuralle

sähköpostilla:              sirkkaliisaoikari@gmail.com

tai postitse:                  Sirkka-Liisa Oikari

                                       Kaunistontie 11

                                       35540 Juupajoki

 

Ilmoita, saako muistelmasi mahdollisesti julkaista jossain yhteydessä. Oikeudet tuotoksiisi säilyvät sinulla. Seura arkistoi kaikki kirjoitukset ja äänitallenteet.

 
Oliks siu isoissäis pappa vai äijä?

Kirjoitelmien ja äänitallenteiden lähetys

Lähetä kirjoituksesi tai äänitallenteesi sähköpostilla osoitteeseen sirkkaliisaoikari@gmail.com tai postitse Sirkka-Liisa Oikari Kaunistontie 11, 35540 Juupajoki

Lisätiedot

Lisätietoja muistitiedon tallennuskeruusta antaa Sirkka-Liisa Oikari. sirkkaliisaoikari@gmail.com