Vammalan Karjalaseura ry

Sastamala

Etusivulle


Itsenäisyyspäivää juhlittiin Sastamalassa 6.12.2022

 

Itsenäisyyspäivää juhlittiin Sastamalassa 6.12.2022 juhlavasti ja arvokkaasti. Tyrvään kirkolla oli ensin jumalanpalvelus ja seppeleenlasku, ja sen jälkeen juhlatilaisuus Vammalan seurakuntatalolla. Seppeleet laskettiin sankarivainajien, vapaussodassa kaatuneiden, Karjalaan jääneiden vainajien, vakaumuksen puolesta henkensä menettäneiden sekä kotirintaman muistomerkeille. Vammalan Karjalaseuran seuran kunniajäsen Pekka Salonen luki kirkossa päivän tekstit yhdessä Pirkko Eskon kanssa, ja hän osallistui myös seppeleenlaskuun Karjalaan jääneiden vainajien muistokivelle. Seppeleen laskun jälkeen Olavi Sorva kävi kaikilla muistomerkeillä tekemässä kunniaa. Päivän kaikissa puheissa korostui arvostus sotiemme veteraaneja sekä sotien aikana kotirintamalla siviileinä vaikuttaneita kohtaan, joiden ansiosta voimme nyt juhlia vapaata ja itsenäistä Suomea. Seurakuntatalolla juhlapuhujana oli Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen, joka käsitteli puheessaan turvallisuutta ja kriiseihin varautumista erityisesti niin valtion kuin kansalaistenkin taloudellisen kestävyyden näkökulmasta.

Seppele Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä


Lippulinna oli mukana Tyrvään kirkolla jumalanpalveluksessa ja seppeleenlaskussa sekä seurakuntatalon juhlassa, jonne liput saapuivat Lounais-Suomen Maanpuolustusorkesterin tahdittamana. Parinkymmenen hengen puhallinorkesteri, jossa oli myös lyömäsoittimet, johtajanaan Sandy Ahjo, esittivät juhlassa useamman kappaleen ja virittivät sinne todella juhlallisen ja arvokkaan tunnelman. Juhlassa oli myös muuta hienoa ohjelmaa, kuten Lauri ja Tuomas Tuomiston taiturimaiset harmonikkaesitykset. Sastamalan kaupungin kulttuuripalkinto myönnettiin ralliautoilija Henri Haapamäelle, jonka Tyrvään murteella lausutut kommentit Ylen rallilähetyksissä, ovat ilahduttaneet koko Suomea ja tehneet myös Sastamalaa tunnetuksi.

Teksti: Esa Mäkinen

Liput saapuvat juhlapaikalle. Vammalan Karjalaseuran lippua kantaa pj. Esa Mäkinen

Lisää kuvia näet TÄSTÄ>>

Video lippujen saapumisesta juhlapaikalle>>

 


Puurojuhla 4.12.2022
Vähähaara-Seuran talolla

Tunnelmallista ja mukavaa Vammalan Karjalaseuran puurojuhlaa vietettiin 4.12.2022 Vähähaaran Kotiseututalolla. Tilaisuuden aluksi ja aina välillä, muun ohjelman lomassa, laulettiin yhdessä kauneimpia joululauluja Juhani Orpanan säestyksellä.

Tervetulopuheessaan seuran puheenjohtaja Esa Mäkinen kertasi tapahtumarikkaan vuoden kohokohtia, joista heinäkuussa pidetyt Vpl. Pyhäjärvi-juhlat oli merkittävin.

Seija Hirvikosken sekä Tuula Kaasalaisen valmistamaa maukasta puuroa ja Seija Hirvikosken luumusoppaa syötiin perinteisesti heti puuropuheen jälkeen. Puuropuheen piti tällä kertaa Seija Hirvikoski, joka kertoi mieleen painuvimpia muistojaan lapsuutensa jouluajoista lähtien.

Vesan Aurenin puheen teemana oli joulu hyvän tahdon juhlana, jota hän käsitteli ensimmäisen jouluvirren sanoin, jota paimenet ja enkelit lauloivat Jeesuksen synnyttä: "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!” Tämän virren sanomaan perustuu Martti Lutherin tekemä jouluvirsi ”Enkeli taivaan”, josta laulettiin hartauspuheen lopuksi säkeistöt 1, 2 ja 10.

Merja Ylitalo lausui runoja.

Eija Vuorijärvi ja Venla Valkama esittivät jouluisen sadun ”Pieni tulitikkutyttö”. Eija istui ja luki runoa samalla, kun Venla kulki ja esitti pientä tulitikkutyttöä. H.C. Andersenin surulliseen runoon Eija oli kirjoittanut onnellisen lopun. Onnellisessa lopussa pelastavana tätinä esiintyi Marjo Tahvanainen.

Lopuksi suoritettiin arpajaiset, juotiin kahvit ja syötiin joulutortut. Iloinen puheen sorina ja lämmin tunnelma säilyivät Vähähaaran Kylätalolla vielä pitkään ennen kuin puurojuhla oli ohitse. Kiitos ja rauhallista joulun odotusta kaikille!

 

Lisää kuvia näet TÄSTÄ>>


Karjalan Liiton valtakunnallinen talvisodan syttymisen muistotilaisuus Alavudella 30.11.2022.

Osallistujia.. Edessä vasemmalla Eila Mäkinen Vammalan Karjalaseurasta

Lisää kuvia tapahtumasta>>

Esan kirjoittama juttu tapahtumasta>>

YouTube video. Seppeleenlasku Alavuden kirkolla talvisodan syttymisen muistotilaisuudessa 30.11.2022>>

Video muistotilaisuudesta seuran facebookissa>>


 

Vammalan ja Huittisten Karjalaseurojen Pyhäinpäivän hartaus 6.11.2022


    Hartaustilaisuus aloitettiin juomalla piirakkakahvit, johon piirakat oli edellispäivän talkoissa tehnyt Tuula ja Oiva Kaasalainen sekä Esa Mäkinen. Tilaisuuden tervehdyssanat lausui Esa ja hartauspuheen piti kirkkoherra Vesa Aurén. Musiikista vastasivat Päivi Vuoristo ja Virsikannel ryhmän laulajat sekä Jonna Hirvikoski ja Tuulikki Nyman. Muusta ohjelmasta vastasivat Seija Hirvikoski ja Merja Ylitalo.


Tilaisuuden osanottajia

Seija toimi luontevaan tapaansa tilaisuuden juontajana ja esitti itsekin ohjelmaa, josta jäi erityisesti mieleen karjalan murteella lausutut ”Isä meidän” ja ”Herran siunaus” rukoukset. Merja Ylitalo luki otteen äitinsä muistoksi tekemästään puheesta ja lausui tekemänsä runon.

Tilaisuuden juonsi Seija Hirvikoski ja osallistujat toivotti tervetulleeksi pj. Esa Mäkinen

Tervetulopuheessaan Esa kertoi edellispäivän tunnelmistaan Tyrvään kirkolla, jossa oli aamupäivällä sytyttänyt kynttilät Karjalaan jääneiden vainajien muistokivelle. Illalla hän oli osallistunut vainajien muistotilaisuuteen kirkossa, jossa sytytettiin kynttilät vuoden aikana kuolleille seurakunnan jäsenille, heidän joukossaan useita Vammalan Karjalaseurassa aktiivisesti toimineita henkilöitä.
 

Päivi Vuoristo aloitti hartaustilaisuuden soittamalla kanteleella Konevitsan kirkonkellojen sävelet, ja kauniisti soivat sävelet Päivin kanteleesta myös tilaisuuden lopuksi. Päivin johdolla ja pianon säestyksellä Virsikannel ryhmä esitti tilaisuudessa useita lauluja, mm. hienon tulkinnan laulusta ”Olen kuullut on kaupunki tuolla”

Kanteleensoittoa Päivi Vuoristo


Kuorolaulua lauluyhtye Virsikannel


Lauluesitys Jonna Hirvikoski jaTuulikki Nyman


Kirkkoherra Vesa Aurén, jolla on itselläänkin karjalaiset sukujuuret, totesi hartauspuheensa aluksi tulleensa tuttuun joukkoon:
– On mukava tulla teidän karjalaisten keskelle, on vähän kuin perheväen kokoontumiseen tulisi, eikä vain karjalanpiirakoiden takia, vaan kun vuosia täällä jo on ollut, niin on tullut jo myös tuttuja kasvoja, ja kyllähän karjalaisuus muutenkin yhdistää.


Kirkkoherra Vesa Aurenin puheenvuoro

Vesa käsitteli puheessaan surua, kaipausta ja ikävää lehdestä lukemansa artikkelin pohjalta, jossa oli haastateltu Suomen mielenterveysseuran pitkäaikaista toiminnanjohtajaa Pirkko Lahtea, jonka puoliso oli hiljattain menehtynyt. Pirkko kertoo haastattelussa, että henkinen sopeutuminen on vaatinut oman aikansa, ja että suru tulee todeksi vasta muutaman kuukauden jälkeen, kun kaikki kuolemaan liittyvät käytännön järjestelyt on tehty. Surutyö ei myöskään tule valmiiksi kerralla, vaan se voi nousta pintaan myöhemminkin eri tilanteissa. Puolison kuolema on ollut myös muistutus siitä, että itsekin lähestytään lähtölaituria. Kaikesta joutuu vähitellen luopumaan.

Hartauspuheen lopuksi Vesa käsitteli, Pyhäinpäivän teemaan sopivasti, Jobin kirjan tekstiä ja uskontunnustusta, jota lainaten hän myös hartauspuheensa päätti: ”Minä tiedän, että Lunastajani elää ja viimeisenä hän on seisova multien päällä. Ja sitten kun minun nahkani on riekaleina ja lihani on riistetty irti, minä saan nähdä Jumalan. Saan katsella häntä omin silmin ja silmäni näkevät. Hän ei ole minulle outo. Tätä minun sydämeni kaipaa - aamen.”

Teksti:
Esa Mäkinen


Merja Ylitalo luki otteen äitinsä muistoksi tekemästään puheesta ja lausui tekemänsä runon.

 

Kuvat:
Esa ja Oiva

Katso lisää kuvia>>


Piirakoiden leivontatalkoot 5.11.2022
Pyhäinpäivän hartauden kahvitarjoilua varten.


Esa ja Tuula työn touhussa...

Lisää kuvia talkoista>>

Kuvat: Esa ja Oiva


Syyskokous ja tarinailta 23.10.2022

Vammalan kauppalantalolle syyskokousta ja tarinailtaa seuraamaan oli saapunut parikymmentä seuran aktiivia. Syyskokouksen aluksi juotiin perinteiseen tapaan ensin pullakahvit. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Esa Mäkinen ja sihteeriksi Maileena Hyyti. Kokouksessa käsiteltiin kaikki sääntöjen määräämät asiat, ja vuoden 2023 osalta päätettiin, että hallituksen puheenjohtajana jatkaa Esa Mäkinen ja varapuheenjohtajana Sirpa Niskanen. Muuta hallituksen jäsenet jatkavat, mutta Maileena Hyytin tilalle hallituksen uudeksi jäseneksi valittiin Katja Oksanen.
Tarinaillan aluksi Pertti Hakanen kertoi Alavudella 30.11.2022 järjestettävästä talvisodan alkamisen muistotilaisuudesta, joka on tänä vuonna Karjalan Liiton talvisodan muiston valtakunnallinen päätapahtuma. Tapahtuma koskettaa erityisen läheisesti myös Sastamalaa, jonka alueelle on asutettu paljon Vpl. Pyhäjärveltä tulleita evakoita, joiden ensimmäinen sijoituspaikka talvisodan alettua ja heti sen jälkeen oli juuri Alavus. Monelle evakolle tämä oli kuitenkin myös matkan pää ja viimeinen sijoituspaikka. Alavuden kirkon viereen on pystytetty muistomerkki evakkoaikana haudattujen pyhäjärveläisten muistolle. Talvisodan syttymisen muistotilaisuuteen Alavudella 30.11. järjestetään tarvittaessa yhteiskuljetus, jota varten halukkaita pyydetään ottamaan yhteyttä 15.11. mennessä Esaan, 044 3204896.
Tarinailtaa varten Seija Hirvikoski oli valmistellut mukavan Karjala-aiheisen asiapitoisen mutta leikkimielisen tietokilpailun. Kysymyksiin saatiin paljon oikeita vastauksia ja välillä myös täydentäviä tietoja. Ajoittain haastettiin karjalaisittain hyvinkin vilkkaasti, ja mukavaa oli. Lopuksi oli vielä arpajaiset, johon palkintoja tuoneille isot kiitokset, ja onnittelut voittajille.

Seija pitää tietokilpailua

Katso lisää kuvia>>


Karjalakerho kouluikäisille 26.10.2022 pääkirjastolla

Ensimmäinen kouluikäisille suunnattu Karjalakerho Sastamalan pääkirjaston Vintillä pidettiin 26.10.2022. Kerhossa tutustuttiin Karjalaisiin sukujuuriin, katsottiin mm. luovutetun Karjalan kartalta omien sukulaisten kotipitäjien sijainnit, askarreltiin sukupuut ja laulettiin hauska yhteislaulu. Karjalakerho kokoontuu seuraavan kerran ensi keväänä maalis-huhtikuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Karjalakerho toteutetaan yhteistyössä Vammalan Karjalaseuran ja Sastamalan seurakunnan kanssa.Ulkoiluilta 29.9.2022
Väinö ja Hilja Kaasalaisen rakentamalla evakkotilalla.

Vieraita kokoontunut grillikatokselle.

Esan kirjoittaman jutun tapahtumasta voit lukea TÄSTÄ>>

Lisää kuvia ja pari videota>>

 


 

Vammalan ja Huittisten Karjalaseurojen kyykkäkisa 25.8.2022


 Perinteinen Vammalan ja Huittisten Karjalaseurojen kyykkäkisa pidettiin Sylvään koulun kentällä Sastamalassa 25.8.2022. Kisan voitti Huittisten Karjalaseura selvin numeroin. Vammalalaisten kohtaloksi koitui ensimmäinen pelipuolisko, joka ei ottanut sujuakseen, eikä toisen pelipuoliskon kiri ja sen niukka voitto vammalalaisia auttanut. Huittislaisten virhepisteet olivat -64, kun vammalalaisilla niitä oli peräti -82. Kuten virhepisteistä voi päätellä, on molempien seurojen harjoittelu jäänyt vähiin, mutta tärkeintä ja
hienoa on, että vanhaa karjalaista perinnettä pidetään yllä.

Tällä kertaa tapahtumaa suosi loppukesän lämmin ja aurinkoinen sää, ja yleisöäkin oli mukavasti paikalla kannustamassa molempia joukkueita. Vammalan Karjalaseuran puheenjohtaja Esa Mäkinen avasi tapahtuman ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Esa kertasi lyhyesti pelin säännöt, sillä yleisössä oli henkilöitä, joille peli ei ollut entuudestaan tuttu.

Pelikenttä 5x20m, jonka päädyissä pelineliöt 5x5m, piirrettiin hiekkakenttään yksissä tuumin.
Hutunkeiton voitti Vammalan Karjalaseuran joukkue, jonka kapteeni Kari Pakarinen sai viimeksi pitävän otteen kartusta eli mailasta. Näin vammalalaiset saivat valita pelipuoliskon, jolta aloittivat kisan. Kisan tuomarina toimi Heikki Kiiski ja kirjurina Seija Hirvikoski.

Kilpailun aikana oli tarjolla mehua ja kahvia sekä Eija Puusan leipomia maukkaita korvapuusteja. Kahvittelun lomassa keskustelu kävi vilkkaana, puhuttiin pelistä, mutta myös monista ajankohtaisista aiheista. Kyykkäkisa onkin parhaimmillaan oikein mukava sosiaalinen tapahtuma. Nähdään tuttuja ja vaihdetaan kuulumiset, ja tavataan kenties myös uusia karjalaisuudesta kiinnostuneita ihmisiä.

Huittisten Karjalaseuran voittaneessa joukkueessa pelasivat: Harri Peltola, Yrjö Inkinen, Heikki Suominen, Aimo Äikiä  ja Petri Kiiski. Vammalan Karjalaseuran joukkueessa pelasivat: Esa Mäkinen, Oiva Kaasalainen, Kari Pakarinen ja Aulis Hyyti. Palkinnoksi kisan osallistujat saivat purkilliset lähitilalla tuotettua hunajaa.

Lopuksi Huittisten Karjalaseuran puheenjohtaja Sirpa Kotiranta toivotti kaikki tervetulleiksi kyykkäkisaan ensi kesänä Huittisten keskuskentälle. Tarkempi ajankohta sovitaan myöhemmin.

Huittisten Karjalaseuran voittaneessa joukkueessa pelasivat vasemmalta: Harri Peltola, Yrjö Inkinen, Heikki Suominen, Aimo Äikiä  ja Petri Kiiski. Vammalan Karjalaseuran joukkueessa pelasivat: Esa Mäkinen, Oiva Kaasalainen, Kari Pakarinen ja Aulis Hyyti.

Lisää kuvia näet TÄSTÄ>>


Karjalan Liiton suunnistusmestaruuskilpailut 
27.8.2022 Jämsänkosken hiihtokeskuksessa

Vammalan Karjalaseurasta osallistui:

Tuula Kaasalainen sarjaan D75 sij. 1.

Oiva Kaasalainen sarjaan  H75 sij.2.

Esa Mäkinen  sarjaan H65 sij.4.

Palkitut yhteiskuvassa


Vammalan Karjalaseuran kesäillanvietto 12.8.2022

    Vammalan Karjalaseuran kesäillanvietto 12.8.2022 Vammalan rantasaunalla oli tavallista juhlavampi, kun Marja Koukulle luovutettiin Karjalan Liiton piirakkamestarin arvonimi ja tunnus nro 126. Se on ensimmäinen Vammalan Karjalaseuran jäsenelle myönnetty piirakkamestarin arvonimi. Arvonimen ja tunnuksen luovutti Satakunnan piirin puheenjohtaja Jouko Perttu, jonka mukaan piirakkamestarin arvonimet ovat harvinaisia numeroituja huomionosoituksia, joita Satakuntaan on aiemmin myönnetty vain muutama. Isot onnittelut Marjalle!
    Tilaisuutta juhlistivat Seija Hakasen laulama ”Laps olen Karjalan”, upea herkkä tulkinta ilman säestystä sekä Merja Ylitalon lausumat omat runot ja Seija Hirvikosken kirjasta lukemat katkelmat.
    Tilaisuudessa oli lisäksi muuten perinteistä ohjelmaa. Pelattiin kyykkää ja heitettiin rengasta, käytiin saunassa ja uimassa, juotiin pullakahvit, laulettiin yhdessä, pidettiin arpajaiset ja paistettiin makkaraa. Ja mikä tärkeintä, tavattiin tuttuja ja puhuttiin mukavia. Kiitos kaikille mukana olleille!

Esa

Pj. Esa Mäkinen toivotti väen tervetulleeksi.


Piirakkamestarin arvonimen ja tunnuksen  Marja Koukulle luovutti Satakunnan piirin puheenjohtaja Jouko Perttu

Seija Hakanen lauloi ”Laps olen Karjalan”


Merja Ylitalo lausui runoja

Seija Hirvikoski kertoi kirjasta "Siun ja miun juurilla"

Lisää kuvia tapahtumasta näet TÄSTA>>


Vpl. Pyhäjärvi-juhlat 17.8.

Juhlapäivä on vietetty. Kiitos juhlaväelle, esiintyjille, talkooväelle ja teille kaikille jotka myötävaikutitte juhlan onnistumiseen.

Esan kirjoittaman jutun ja Esan ottamia kuvia juhlasta näet TÄSTÄ>>


 

 

Vammalan Karjalaseuran kevätretki 28.5.2022 Loimaalle Kurkijoki- ja Sarka-museoihin.

Vammalan Karjalaseuran kevätretkelle 28.5.2022 Loimaan Kurkijoki- ja Sarka-museolle osallistui parikymmentä henkilöä. Kurkijoki-museon näyttelyä meille esittelivät asiantuntevasti ja mielenkiintoisesti Helena Saarinen ja Ritva Ijäs, josta heille lämmin kiitos.

Kurkijoki-museolla on vuosittain vaihtuva näyttely. Edellinen näyttely kertoi evakkomatkasta. Tämän vuoden uuden näyttelyn nimi on ”Perinteiset puhdetyöt”. Näyttelyssä esitellään erilaisia käsi- ja puhdetöitä, joita kurkijokelaisessa tuvassa, tavallisessa maanviljelyskodissa, tehtiin.

Töitä riitti sekä naisille että miehille. Kurkijoella oli paljon hevostaloutta ja -harrastusta ja Kurkijoella valmistetut vempeleet eli luokit (työvaljaiden osa) ja hevospiiskat tunnettiin kautta maan. Piiskan valmistuksen erityinen osaaminen näkyy myös paikallisen urheiluseuran ”Kurkijoen Piiska” nimessä.

Yhteistyössä kansalaisopiston kanssa museolle ollaan tekemässä Kurkijoen kirkonkylästä ja sen rakennuksista pienoismallia. Osa rakennusten pienoismalleista, jotka perustuvat pitkälti vanhoihin valokuviin, on jo tehty, ja myös maastoa ja vesistöä kuvaava pohja on tekeillä.

Sarka-museolla söimme ensin lounasta, jonka jälkeen tutustuimme Suomen maatalousmuseo Saran näyttelyyn. Saran perusnäyttelyyn ”Maatalouden aika” oli myös järjestetty erittäin hyvin toteutettu opastettu kierros, josta sai selkeän kuvan maatalouden kehityksestä, työtavoista ja käytetyistä koneista ja välineistä 3000 vuoden ajalta nykypäivään asti. Lisäksi tutustuimme omatoimisesti myös ”Ennen koneita” näyttelyyn toisessa hallissa.

Kiitos osallistujille mukavasta matkaseurasta.
t: Esa

Kurkijoki museo.

 

 

Sarka museo.

Lisää kuvia ja video>>

Kuvat: Esa


Kaatuneitten muistopäivää Tyrvään kirkolla 15.5.2022
vietettiin perinteisin menoin.

Kirkkoherra Vesa Aurénin saarnassa muistettiin sodissa kaatuneita sotilaita ja kuolleita siviileitä kiitollisena annetuista uhreista ja siitä että saamme nyt elää vapaassa isänmaassa. Venäjän sotatoimet ja käsittämättömät raakuudet Ukrainassa saivat yksiselitteisen tuomion, ja saarnassa vedottiin voimakkaasti sodan lopettamisen puolesta.

Jumalanpalveluksen jälkeen Arto Satonen laski Sastamalan kaupungin, Sastamalan seurakunnan, kansalaisjärjestöjen ja vainajien omaisten puolesta seppeleen vuoden 1900 sodissa kaatuneitten ja Karjalaan jääneiden vainajien muistoksi. Karjalaan jääneiden vainajien muistokiveä koristavat juuri istutetut orvokit. Kirkossa esiintyi ”Saunaillan miesten kööri”, jonka laulama virsi ”Soi kunniaksi Luojan” kuuluu videon taustalla.

Teksti ja kuvat: Esa

Lisää kuvia ja video>>


Kevätlaulajaiset su 24.4.  Vammalan Kauppalantalolla.

Ensinnä herkuteltiin Ylitalon Merjan leipomilla maanmainioilla munkella siman kera.

Esilaulajana toimi Seija Hakanen. 
Vasemmalla seuran pj. Esa Mäkinen

Seija esitti myös yksinlaulua

Merja lausui runoja Einari Vuorelan kirjasta "Hiljaisuuden veräjällä"

Lisää kuvia ja videoita TÄSTÄ>>

 


Toritapahtuma 9.4.2022
Piirakoiden ym. myyntiä ja virvontaa

Myytävänä oli yli 800 karjalanpiirakkaa sekä Marjon liepomia lusikkaleipiä.
Myynti aloitettiin klo 9  ja parin tunnin kuluttua pöytä oli tyhjä.

Ilma oli tuulinen ja kolkko. Tori oli melko autio, mutta silti kauppa kävi.

Virvottavana vieraana meillä oli Pentti Hiirijoki. Virpojana seuran pj. Esa Mäkinen
Taustalla upea Herra Hakkarainen torikello, joka on hankittu Pentin aloitteesta ja rahoitettu
Pentin hiihtotempauksella kerätyillä varoilla.

Eija Vuorijärvi virpomassa seuran varapuheenjohtajaa Sirpa Niskasta.


Lisää kuvia näet TÄSTÄ>>


Piirakoiden valmistustalkoot 8.4.2022
Kaasalaisella, Vuorijärvellä ja Mustalahdella.
Lisäksi Marjo leipoi lusikkaleipiä


Julkinen KIITOS! kaikille talkoisiin osallistuneille.

Homma käy kun on osaavaa väkeä.

Yhteensä piirakoita leivottiin yli 800 kappaletta

Lisää kuvia näet TÄSTÄ>>


 

Ulkoilutapahtuma 3.4.
Seurakunnan leirikeskuksessa Houhajärvellä

Kävynheittoa "vauvasta vaariin"

Makkaranpaistoa kodassa...

Kävynheiton arvontapalkinnon voitti  Jaana

r

Virpovitsoja tehtiin Esan opastuksella ensi viikon toritapahtumaa varten.

Katso lisää kuvia TÄSTÄ>>


 

Kevätkokous ja tarinailta
Kauppalantalolla 13.2.2022

Kevätkokouksessa puheenjohtajana toimi Irja Kärki ja sihteerinä Maileena Hyyti

Tarinailta

Tarinaillassa Seija Hirvikoski piti tietovisailua Karjala aiheisilla kysymyksillä.Osin hyvinkin haastavat kysymykset Seija oli löytänyt isänsä Toivo Hinkkasen jäämistöstä. Toivo oli näihin kysymyksiin vastaillut 50-luvulla ansiomerkin saadakseen. Joihinkin kysymyksiin löytyi kyllä ihan oikeitakin vastauksia, mutta kyllä meiltä monelta olisi tainnut jäädä   ansiomerkki saamatta.

      

Katso myös

Vammalan Karjalaseuran  Facebook