Vammalan Karjalaseura ry

Sastamala

Etusivulle

Juttu ja kuvat: Esa Mäkinen

Itsenäisyyspäivän juhla Sastamalassa 6.12.2023

Itsenäisyyspäivää juhlittiin Sastamalassa mukavan talvisissa olosuhteissa. Viime päivien kovimmat pakkaset olivat hellittäneet, sää oli selkeä ja tyyni ja maisema kauniin luminen. Tyrvään kirkolla oli ensin jumalanpalvelus ja seppeleenlasku, ja sen jälkeen juhlatilaisuus Vammalan lukiolla. Seppeleet laskettiin sankarivainajien, vapaussodassa kaatuneiden, Karjalaan jääneiden vainajien, vakaumuksen puolesta henkensä menettäneiden sekä kotirintaman muistomerkeille.

Sankarihaudan seppele ja kaunis talvinen kirkkopiha Tyrvään kirkolla

Myös Vammalan Karjalaseura oli edustettuna itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia. Seuran pj. Esa Mäkinen oli lippulinnassa kirkolla ja lukiolla ja seuran kunniapj. Pertti Hakanen, kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ominaisuudessa, laski seppeleen yhdessä Sirpa Keskisen kanssa Karjalan jääneiden vainajien muistomerkille.

Pertti Hakanen ja Sirpa Keskinen laskivat seppeleen Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

Itsenäisyyspäivän juhlassa Vammalan lukiolla Pertti piti Sastamalan kaupungin tervehdyspuheen. Juhlapuheen lukiolla piti työministeri Arto Satonen, ja kirkkoherra Vesa Aurén, joka saarnasi kirkossa, piti lukiolla loppuhartauden. Muusta ohjelmasta lukiolla vastasivat Kiikan torvisoittokunta, Vammalan naisvoimistelijat ja lauluyhtye Sister Act. Juontaja lukiolla oli Rasmus Koprpela.

Vesa Aurén ja lippulinna Tyrvään kirkossa

Vammalan Karjalaseuran edustajia oli myös yleisössä. Eturivissä Jorma, Jouko ja Leea Pakarinen seuraavat, kun työministeri Arto Satonen pitää juhlapuhetta.