Sukukirje 2017

Tervetuloa kosteihin Heinolaan!

Kokoonnumme tämän vuoden sukukokoukseen ja kosteihin lauantaina 9. syyskuuta klo 13.00 Heinolan vesitorniin, Rantatie 39. Torniin pääsee hissillä ja varaamme huonosti liikkuville autopaikat vesitorninmäen päältä, aivan tornin juuresta. Muut voivat jättää autonsa hieman alempana sijaitsevalle parkkipaikalle. Päivän ohjelma alkaa lounaalla ja kokouksemme pidetään samassa tilassa. Ennen kokousta on hyvä tilaisuus tutustua Heinolaan vaikka Siltasaaressa, Harjupaviljongilla tai Rantapuistossa hienoja Kymijoen maisemia ihaillen.

Ilmoittaudu ruokajärjestelyjä varten viimeistään torstaihin 31.8.2017 mennessä Eevi Pöystille puh. (03) 766 2915 arkipäivisin tai 0400 255 332 muina aikoina. Voit ilmoittautua myös sähköpostitse eevi.poysti(at)ispalvelu.inet.fi

Ilmoita myös, mikäli noudatat erityisruokavaliota. Päivän ruokailun hinta on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta (5 - 12 v.) euron per ikävuosi. Lisätietoja Heinolasta http://www.visititahame.fi

Jäsenmaksu 2017

Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille elokuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Jäsentietojen muutos -sivun kautta.

Meneillään olevat hankkeet

Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on kolme hanketta, joista kuullaan lisää kokouksessa. Sukuni tarinat elävät –hankkeen kautta etsitään ja toteutetaan uusia toimintamuotoja siten, että erityisesti lapsia ja nuoria saadaan lisää mukaan seuran toimintaan.
Löydä juuresi Karjalasta –hankkeen tavoitteena on suvun vanhojen asuinsijojen GPS-paikannus nykyisille kartoille nykytekniikoita hyödyntäen.
Kolmas hanke on Suvun oma valokuva-albumi, jolla täydennetään 2012 ilmestynyttä sukukirjaa digitaalisesti ja valokuvakirjatekniikalla. Tavoitteena on toteuttaa kiireiselle lukijalle tarkoitettu uudenlainen sukukirja. Lyhyiden tekstiosuuksien lisäksi kirjassa lukija perehdytetään suvun historiaan valokuvin. Mikäli sinulla on valokuva tai useampia lähes miltä tahansa elämän alueelta, kuten arki ja juhlat, koti, pukeutuminen, leikit ja työt, asuinympäristö, sota-aika, evakkotaival, asuttaminen, sukumme nyt, niin ole yhteydessä Seija Halmeeseen (yhteystiedot) tai muihin hallituksen jäseniin. Seura huolehtii teknisesti kuvien käsittelystä siten, että kuville ei aiheudu vahinkoa eikä niitä esimerkiksi tarvitse irrottaa albumista.

Geneettinen sukututkimus

Jantusen suvun miesten juuria tutkittaessa geneettisen sukututkimuksen (DNA) keinoin on selvinnyt, että mieslinja kuuluu haploryhmään R eli ”Raulinpoikiin”. Suvun mieslinja on tullut Karjalan kannakselle vuosituhansien kuluessa Saharan eteläpuolisesta Afrikasta Arabianniemimaan kautta Kaspianmeren itäpuolelta kohti pohjoista ja länttä. Noin 30 000 vuotta sitten haploryhmä R jakaantui geenimutaatioiden myötä ensin kahdeksi: R1 ja R2 ja R1-haploryhmä edelleen kahdeksi: R1a ja R1b.

Näistä R1a-haara on tyypillinen Itä-Euroopassa ja Skandinaviassa, kun taas R1b-haara on tyypillinen Länsi-Euroopassa. Raulinpoikien kolmas pääalue (R2) on Etelä-Aasia. Jantuset ovat Raulinpoikien pohjoisinta Itä-Euroopan ja Skandinavian haaraa R1a. Hieman enemmän juurista PDF-dokumentista.

Jos olet kiinnostunut DNA-tutkimuksesta esim. omalta osaltasi, niin ota yhteyttä seija.halme(at)hotmail.com. Lisätietoja geneettisestä sukututkimuksesta saat esimerkiksi osoitteesta http://www.kurrinsuku.net

Sukuseuran suljettu Facebook-ryhmä

Seuralle avattiin Facebookissa oma suljettu ryhmä syksyllä 2015. Jäseneksi ryhmään pääsee pyytämällä jäsenyyttä ryhmän Facebook-sivuilta. Apua saa tarvittaessa juhani.jantunen(at)elisanet.fi

Internet-sivut

Sivuston kautta saat tietoa seuran toiminnasta ja ajankohtaista sukuseuran kuulumisista. Sivustolla on hallituksen jäsenten henkilökohtaiset yhteystiedot. Yhteyden hallitukseen saa myös Palaute sukuneuvostolle -osion kautta. Ota rohkeasti yhteyttä missä tahansa suku- tai matka- tai valokuva-asiassa.

Suvun viiri omaan lipputankoon tai lahjaksi

Seuramme sai oman viirin muutamia vuosia sitten. Viiri pohjautuu Jukka Suvisaaren suunnittelemaan sukuvaakunaan ja viirin enbleeminä ovat vaakunan mallin mukaiset linnun siivet ja alaosana on tyylitelty verkko. Viirin liehukkeessa toistuvat Kannaksen Karjalan kulta ja punainen.

Viirin valmistaa Helsingin Lipputehdas, ja sen voi tilata omaan lipputankoon sopivan kokoisena osoitteesta jukka(at)helsinginlipputehdas.fi tai soittamalla numeroon (09) 561 72222 tai 040 5811595 / Jukka Holopainen. Suosituskoko viirille on puolet lipputangon pituudesta. Neljämetrisen viirin hinta on n. 66 euroa ja viisimetrisen n. 87 euroa. Tilauksen hintaan lisätään toimituskulut n. 20 euroa. Toimitusaika on kaksi-kolme viikkoa.

Muita seuran tuotteita ovat vaakuna-aiheiset postimerkit, sukukirjat 1998 ja 2012 sekä kipsinen sukuvaakuna. Voit tutustua tuotteisiin ja tilata niitä verkkokaupassamme. Postitse toimitettaessa lähetyksiin lisätään toimituskulut.

Tavataan Heinolassa!

Helsingissä heinäkuussa 2017
Seija Halme