Nuorten ja aikuisten ajanvietettä ja uuden oppimista

Arvi Makkonen viulu, Einari Kalso haitari ja Arvi Kaikko tenoritorvi

Arvi Kaikko kävi esiintymässä Viipurin lähikunnissa kyläjuhlissa ja tanssipaikoilla. Isä Eljas oli usein mukana soittokeikoilla Hiivaniemessä. Musikantit yöpyivät Heikki Kaikon luona ja serkut ihastelivat kiiltäviä soittimia. Tämä kuva on jostakin seuratalon tansseista. Arvi Makkonen viulu, Einari Kalso haitari ja Arvi Kaikko tenoritorvi. 1930-luku (Hilkka Pusa)

Opintokerho kokoontunut Kaikon tupaan

Opintokerhoja pidettiin vuorotellen eri taloissa, tällä kertaa Kaikon tuvassa. Ohjaajana oli Eino Käki Louolta. Ohjelmassa jokainen piti vuorollaan esitelmiä, lausuttiin runoja ja opeteltiin kokouskäytäntöjä. Joulujuhliin harjoiteltiin näytelmiä. Kerran tehtiin retki Helsinkiin saakka ja tutustuttiin presidentinlinnaan ja suurkirkkoon. Tuvan seinällä näkyy kasvavan oleanteri, joka siihen aikaan oli tuvissa yleinen koristekasvi. Se vaatii valoisat ja viileät olosuhteet. Kaikon tuvassakin oli ikkunat kolmella seinällä. Hiivaniemi Aho hi 19 1930-luku (Hilkka Pusa)

Lotat Katri Sorjonen ja sisarentyttärensä Anja Joukainen

1930-luvulta alkaen lotta-järjestön toiminta oli aktiivista myös Hiivaniemen kylässä, kuvassa Katri Sorjonen ja sisarentyttärensä Anja Joukainen 1930-luku (Riita Paavilainen, Pirjo Seppälä ja Maarit Nissinen)