Kertomus kevätkokouksesta 23.3.2024 Kymen Paviljongissa, klikkaa tästä

Kertomus syyskokouksesta 18.11.2023 Kotkassa, klikkaa tästä

Kertomus kevätkokouksesta 25.3.2023 Lapinjärvellä klikkaa tästä 

Kertomus syyskokouksesta ja tapahtumapäivästä 19.11.2022 Porvoossa , klikkaa tästä

Kertomus kevätkokouksesta 4.4.2022 Artjärvellä klikkaa tästä 

Kertomus syyskokouksesta ja tapahtumapäivästä Lotat 100 vuotta teemalla  13.11.2021, klikkaa tästä

Kertomus kevätkokouksesta 24.4.2021

Koronapandemian vuoksi emme voineet kokoontua ja tavata toisiamme fyysisesti. Toimintapäivä ja ruokailu, jotka ovat kuuluneet kokouksen yhteyteen jäivät siis pitämättä. Kevätkokous pidettiin Teams etäyhteydellä. Osallistujia oli 15 henkilöä.

Seuran puheenjohtaja Juha Henriksson avasi kokouksen ja toivotti osallistujat tervetulleiksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Asta Ikonen, sihteeriksi Riitta Wallin ja pöytäkirjantarkastajina toimivat Juho Kyrö sekä Elina Paakala. Juha Henriksson esittelemä vuoden 2020 vuosikertomus kuultiin, ja rahastonhoitaja Riitta Haglund selvitti seuran tilit, tilinpäätöksen ja toiminnantarkastajan lausunnon. Nämä vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallituksen jäsenille.

Kokouksessa ei ollut tullut muita asioita, ja puheenjohtaja Asta Ikonen päätti kokouksen ja kiitti osallistujia.

 

Kertomus syyskokouksesta 7.11.2020 Kymen Paviljongissa

Vahviala-seuran syyskokous pidettiin onnistuneesti lauantaina 7.11.2020 Kymen Paviljongissa Kuusankoskella.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Tapio Malmiharju ja sihteerinä Riitta Haglund. Toimintasuunnitelman esitteli seuran varapuheenjohtaja Eeva-Maija Heikkilä ja talousarvion tulevalle vuodelle Riitta Haglund.

Toimintasuunnitelmassa ensi vuodelle otetaan huomioon tulevat koronaohjeet ja noudatetaan kuluvan vuoden suunnitelmaa, joka ei ole voinut toteutua pandemian vuoksi. Jäsenmaksu pidettiin ennallaan, 30 euroa vuodessa, josta Karjalan Liiton osuus on kaksikymmentä ja seuran kymmenen euroa.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Hannu Sollo kiitti kuluneista vuosista ja hyvästä yhteistyöstä. Hän ilmoitti jättävänsä puheenjohtajan tehtävät ja esitti uudeksi puheenjohtajaksi Juha Henrikssonia. Juha Henriksson valittiin puheenjohtajan tehtävään ja hänen tilallaan hallituksessa jatkaa Hannu Sollo pääosin matkavastaavan tehtävissä.

Juha Henriksson kiitti Hannu Solloa kuudesta puheenjohtajavuodesta sekä aktiivisesta Vahviala-seuran hallituksen jäsenyydestä, jota Hannulla on takanaan pitkälti toistakymmentä vuotta. Hallituksen muut erovuorossa olleet jäsenet valittiin uuudelleen.

Hallitus vuonna 2021 on siten, puheenjohtaja Juha Henriksson, varapuheenjohtaja Eeva-Maija Heikkilä, Riitta Haglund, Tapio Malmiharju, Juha Metso, Eero Poikela, Pertti Salo, Hannes Sipiläinen, Hannu Sollo ja Riitta Wallin.

Reippaasti sujuneen kokouksen jälkeen Vahviala-seura tarjosi noin kahdellekymmenelle osallistujilla keittolounaan ja kahvit.

 

Kertomus syyskokouksesta 9.11.2019 Haminassa

 

Tapahtumapäivä aloitettiin sääntömääräisellä syyskokouksella, jonka avasi seuran puheenjohtaja Hannu Sollo. Hän toivotti osallistujat tervetulleiksi Haminan seurakunnan Simeon Saliin, joka on historiallisella ja kauniilla  paikalla ympyrälinnoitusalueella. Osallistujia oli n. 40 henkilöä. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tapio Malmiharju ja sihteeriksi Riitta Wallin. Hallituksen esittämä toimintasuunnitelma ensi vuodelle hyväksyttiin, samoin Riitta Haglundin esittämä talousarvio. Jäsenmaksuksi vahvistettiin 30 euroa. Vuoden 2020 retkistä ja tapahtumista tiedotetaan tarkemmin jäsenkirjeissä ja seuran kotisivuilla. Kesäjuhla 5.7.2020 vietetään todennäköisimmin Lahdessa ja Talvisodan päättymisen muistojuhla 13.3.2020 Kymen Paviljongissa.

Hallituksen jäseninä jatkavat puheenjohtaja Hannu Sollo, varapuheenjohtaja Eeva Maija Heikkilä, Riitta Haglund, Juha Metso, Eero Poikela, Pertti Salo, Hannes Sipiläinen ja Riitta Wallin. Uusina jäseninä valittiin Juha Henriksson Kotkasta ja Tapio Malmiharju Artjärveltä.Seuran hallitus myönsi Karjalan Liiton harrastemerkit Rauno Heiskalle, Matti Mentulalle ja Jouko Valmelalle. Seurakunnan emäntä Sari Westdorfia kiitettiin ja luovutettiin hänelle Vahviala kuvateos.

 

Lounaan jälkeen nähtiin Haminan Teinisirkuksen päätähuimaavan hienoja esityksiä ja kuultiin Mielikit ryhmän lauluja. Haminan Karjala seuran puheenjohtaja Taisto Puustelli kuvasi puheessaan laajasti seuran historiaa ja karjalaisia  taustoja Haminan alueella. Paikalla oli myös tuotemyyntiä. Eeva Maija Heikkilä kiitti osallistujia ja toivotti tervetuloa seuran tuleviin tapahtumiin. Erityisesti hän mainitsi, että haaste nuorten saamiseksi seuratoimintaan on otettu vastaan. Vahviala-seura järjestääkin tulevan vuoden toukokuussa Iitin lukion oppilaiden kanssa matkan Viipuriin ja lähiseudulle historian merkeissä.

 

Juhla päätettiin Karjalaisten lauluun.

 

Kertomus kevätkokouksesta 2019

Vahviala-seura piti kevätkokouksen 9.3.2019 Moision kartanossa Elimäellä. Puheenjohtaja Hannu Sollo avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Kokouksen puheenjohtajana toimi Tapio Malmiharju ja sihteerinä Riitta Haglund. Toimintaa on kuluneena vuonna ollut paljon, josta myös Karjalan Liitto on palkinnut seurantoiminta-avustuksella. Toimintaseloste ja tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti. Tekniikan toimimattomuudesta huolimatta kokous sujui mallikkaasti. Maukkaan lohikeiton jälkeen päivä jatkui ohjelmaosuudella. Lauri Rämö kertoi luovutetun Karjalankirkoista ja kirkkomaista. Hän on käynyt lähes kaikissa pystyssä olevissa kirkoissa ja tuhoutuneiden raunioilla. Vahvialalaisina tiedämme, että kirkkomaallemme ei ole menemistä ilman rajavyöhykelupaa. Rämö ei sitä tiennyt ja Vahvialan hautausmaa ja kirkon rauniot ovat vielä häneltä käymättä. Esitys oli erittäin mielenkiintoinen ja havainnollinen, pitkä, mutta ei pitkästyttävä. Elimäkeläisen Kaskimaan perheen mukaansatempaavasta musiikkiesityksestä saimme nauttia sekä ennen että jälkeen Rämön esityksen. Karjalaisten laulun jälkeen haasteltiin vielä hetki kahvikupin ääressä ennen kotiinlähtöä.