LEHDET

Karjala-lehti

Karjala–lehti oli kerran viikossa, torstaisin, ilmestyvä karjalaisuuteen ja Karjalaan liittyviin asioihin keskittynyt lehti.
http://www.karjala-lehti.fi/

Karjalan Ääni-lehti

Karjalan Ääni oli merkittävä Laatokan Karjalan alueella ilmestynyt sanomalehti. 
http://www.kolumbus.fi/jarmo.hallikas/Karjalan%20aani

Laatokka-lehti

Laatokan alueella toimi 1880 luvulta alkaen Laatokka-lehti, joka perustettiin Sortavalan seminaarin vaikutuksesta ja joka oli nuorsuomalainen. Lehdestä tuli 1919 kokoomuksen äänenkannattaja. 
http://digi.lib.helsinki.fi/sanomalehti/secure/browse.html?action=directory&id=2635

 

Jaakkiman sanomat

Vuonna 1906 perustettu Jaakkiman, Lahdenpohjan ja Lumivaaran perinteitä ja kulttuuria vaaliva pitäjänlehti.  www.jaakkimansanomat.fi

 

Karjalan Sanomat

Karjalan Sanomat on perustettu samana vuonna kuin Karjalan tasavalta eli vuonna 1920.

Sen ensimmäinen numero ilmestyi neljän kuukauden kuluttua Karjalan työkansan kommuunin perustamisen jälkeen.

www.karjalansanomat.ru

Oma Mua

Viikkolehti Oma Mua ilmestyy livvin murteella eli aunuksen karjalan murteella ja varsinaiskarjalan eli vienan murteella. Tietolähteen tehtävän lisäksi lehdellä on tärkeä rooli karjalan kielen kehittäjänä ja karjalaisen perinnekulttuurin vaalijana.

 

Kodima

Kerran kuukaudessa ilmestyvä Kodima julkaisee juttuja vepsäksi ja venäjäksi. Kahdeksansivuinen lehti on elävän vepsän kielen lähde. Lehti kertoo vepsäläisiä koskevista tapahtumista, uutisista sekä julkaisee proosaa ja runoja vepsän kielellä.

 

Carelia

Suomenkielinen kulttuurilehti Carelia on perustettu 1928 kirjallisuus- ja yhteiskuntapoliittisena aikakausjulkaisuna. Vuoteen 1990 asti Carelia ilmestyi Punalippu-nimellä. Vuoden 2013 loppuun asti lehti ilmestyi kerran kuukaudessa 160-sivuisena. Vuodesta 2014 Carelia ilmestyy kahdesti vuodessa. Lisäksi vuodesta 2011 on tehty karjalankielinen albumi Taival ja vepsänkielinen albumi Verez tullei. Molemmat ilmestyvät kerran vuodessa.

 

Kipinä

Lastenlehti Kipinä on tarkoitettu 6–17-vuotiaille. Se sisältää satuja, kertomuksia, runoja ja sananlaskuja suomen, karjalan ja vepsän kielellä. Lehden historia juontaa juurensa vuodesta 1932, mutta säännöllisesti lehti alkoi ilmestyä vasta vuonna 1986 karjalaisen kirjailijan Jaakko Rugojevin aloitteesta. Värillinen lehti on oiva apuväline kieliopinnoissa. Vuodessa ilmestyy neljä suomenkielistä, neljä karjalankielistä ja neljä vepsänkielistä lehteä.