JUHLAVUOSI 2023

Sortavala-seura ry 70 vuotta

Lue lisää

Puheenjohtajat muistelevat

Lue lisää

Kulttuuria täynnä - muistojen Sortavala

Haastatteludokumentti "Kulttuuria täynnä - muistojen Sortavala"

Lue lisää

SORTAVALA-SEURA RY

70-VUOTISJUHLAVUODEN 2023 TAPAHTUMIA

• Keskiviikkona 22.3.2023 klo 17.30 oli juhlavuoden haastatteludokumentin Kulttuuria täynnä – muistoja Sortavalasta ensi-ilta elokuvateatteri Orionissa, Eerikinkatu 15. Elokuva on toteutettu yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa ja sen on ohjannut seuran puheenjohtaja Marja Lampi. Karjalan Liitto on myöntänyt kunniakirjan tästä arvokkaasta kulttuurityöstä.

Elokuvaa voi tilata näytettäväksi omalla paikkakunnalla. Kysy lisää puheenjohtaja@sortavala-seura.fi


• 3.–15.10.2023 juhlavuoden näyttelyn Aikamatka Sortavalaan avajaiset pidettiin tiistaina 3.10.2023 klo 17 Kulttuurikeskus Stoassa Itäkeskuksessa. Läsnä oli useita kymmeniä kiinnostuneita. Puheenjohtaja Marja Lampi toivotti vieraat tervetulleiksi ja kiitti samalla Sortavala-säätiötä ja muita yhteistyötahoja, jotka ovat tukeneet hanketta. Sen jälkeen näyttelyn tuottaja Tuula Roitto esitteli  näyttelyn yleisölle. Kari Haklin näyttely nyky-Sortavalasta oli samaan aikaan esillä Stoan parvigalleriassa ja se esiteltiin avajaisten yhteydessä vieraille. Stoa oli järjestänyt avajaisiin tarjoilua, virvoitusjuomia, sipsejä ja makeisia. Näyttelyn vieraskirjaan kerääntyi yli 500 nimeä.

Vitriineissä oli esillä lottapuvun lisäksi Laatokan Karjalan ja Sortavalan seudun kansallispuvut, Nissisen perheen esineistöä sekä Sortavalaan ja Valamoon liittyviä pienpainatteita. Yläkerrassa oli esillä käspaikkoja. Kahdella näytöllä oli jatkuvat esitykset Sortavalan saaristosta ja Valamosta.

Tilassa oli esillä sekä vieraskirja että yläkerrassa muistojen kirja, johon toivottiin vieraiden jakavan muistojaan ja tarinoitaan Sortavalasta. Näyttelyssä oli johdantoteksti, Sortavalan kartta sekä kuva- ja esinetekstit. Kuvat ovat Suomen ajan postikorttikuvia.


- Näyttelyn oheisohjelmana oli "Kulttuuria täynnä – Muistoja Sortavalasta" -elokuvan esitys Stoassa


• Juhlavuosi huipentui ohjelmalliseen pääjuhlaan ja illalliseen Karjalatalon juhlasalissa lauantaina 7.10.2023 klo 16-20. 

Pääesinntyjänä laulaja Jaakko Kortekangas. Prof. Reijo Pajamo säesti yhteislauluja ja ohjelman suunnittelusta vastasivat juontajinakin toimineet Marianne Ropponen ja Hilkka Vallisaari. Juhla-ateriana karjalainen pitopöytä sisältäen talon leipää ja karjalanpiirakoita, munavoita ja yrttilevitettä, metsäsienisalaattia, vihersalaattia, kotijuustoa ja granaattiomena-vinaigrette, marinoitua juuressalaattia, karjalanpaistia, kaalipihvejä ja omena-sipulihilloke, perunamuusia, jälkiruokana kahvi / tee ja täytekakku. Juomina vesi ja kotikalja (juomia muutoin baarista). Osallistumismaksu 50€ 

 

MUUTA OHJELMAA

  •  6.10. Seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla Karjalaan jääneiden muistomerkille.
  • 8.10. Juhlamessu Temppeliaukion kirkossa. Messussa saarnasi rovasti Timo Hukka ja avustajina toimivat Pia Granroth, Martti Pitkänen, Kari Ropponen ja Helena Voutilainen. Ekumeenisen lähetyspyhän kolehti kerättiin diakoniatyöhön Suomen Lähetysseuran kautta. Messun jälkeen kokoonnuttiin kirkkokahveille vaihtamaan kuulumisia.
  • Sortavala-kuvia Kari Haklin ja Seppo Niirasen kokoelmista-valokuvanäyttely 17.2.–23.3.2023 yhteistyössä Nuppu-gallerian kanssa, Mariankatu 21 Rosebud-kirjakaupan yhteydessä.

 

  • Karjalan Kunnaat -lehdessä 1/2023 kerrotaan Sortavala-seuran juhlavuoden tapahtumista. Mahdollisista ohjelmanmuutoksista kerrotaan seuran nettisivulla www.sortavala-seura.fi ja Facebook-sivulla Sortavala-seura ry

 

Nyt juhlitaan!

Ohjelmallinen pääjuhla ja illallinen lauantaina 7.10. klo 16 Karjalatalolla. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä maksamalla 50€ seuran tilille FI0815723000334599. Muista merkitä osallistujan/osallistujien nimet viestikenttään!

Info

Keskiviikkona 22.3.2023 Elokuvateatteri Orionissa klo 17.30 haastatteludokumentti "Kulttuuria täynnä - muistoja Sortavalasta".