Pärssiset Karjalaisilla pitäjä- ja sukumarkkinoilla Helsingissä 26.11.2022

Pärssisen Sukuseura osallistui marraskuussa suosituille pitäjä- ja sukumarkkinoille Karjalatalolla Helsingissä. Karjalaiset pitäjä- ja sukuyhteisöt esittäytyivät ja myivät julkaisujaan ja muita tuotteitaan tapahtumassa. Siellä julkistettiin myös Vuoden karjalainen kirja ja Vuoden pitäjä- ja kyläkirjakilvan voittaja. (Kari Näriäisen ottamassa kuvassa oikealta Olavi Pärssinen, Vuokko Pärssinen-Tainio ja Sakari Pärssinen.) Näkemisiin marraskuussa 2023!

Kaarina Pärssinen 80 vuotta

Pärssisen Sukuseuran hallituksen varajäsenen, Kaarina Pärssisen 80-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin 15.8.2022 Hyrylän Torpalla Tuusulassa. Sukuseuran puheenjohtaja Olavi Pärssinen luovutti Kaarinalle Pärssisen Sukuseuran pöytästandaarin, joka näkyy kuvassa päivänsankarin oikealla puolella. Pyhäjärven Heinoisissa Aati ja Maria Pärssisen nuorimmaiseksi syntynyt Kaarina kuuluu sukuseuran perustajajäseniin ja on edelleen aktiivisesti seurassa ja monessa muussa karjalaistoiminnassa mukana. 

Pärssisen Sukuseura Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa 1.–2.7.2022 

Perinteinen kirjanystävien viikonloppu Vammalan Sylvään koululla oli poikkeuksellisen helteinen. Erityisesti antikvaarinen kirjallisuus ja päivien ohjelma vetivät yleisöä puoleensa, mutta Karjalan Liiton ja sen jäsenjärjestöjen yhteisellä osastolla parveili myös lukuisia karjalaisjuuristaan kiinnostuneita. Sukuseuran myyntipöydällä oli voittoisan Mitäs myö Pärssiset -sukukirjan lisäksi tarjolla muitakin sukutuotteita ja sukuseuran hyväksi kiertoon pääsi kosolti kirjahyllyjemme wanhoja aarteita, niin kuin tapahtuman henkeen sopii. 

Vpl. Pyhäjärvellä 1950-luvulla

Arvo Pärssisen kertomus seikkailuistaan neuvostojen maassa on julkaistu Vpl. Pyhäjärvi-lehdessä 7/1957. Myös Alakylän ja Kahvenitsan koulupiirien kyläkirjassa (2006) ilmestyneesen tekstiin voi tutustua täällä.

Vaurastuva Käkisalmi ja Laatokan uimaseura 2009

Kaarina Pärssinen kirjoitti sukuseuran matkasta vuonna 2009. Tekstin voi ladata täältä.

Pilkkimatkoilla

Sukuseuran edustajat ovat tehneet kosolti myös pilkkimatkoja Pyhäjärvelle ja Laatokalle. Ensimmäiset niistä tehtiin jo talvina 2010 ja 2011. Tässä Seija Pärssisen kertomus matkalta maaliskuulta 2015.

Pyhäjärvellä ja Laatokalla elokuussa 2014 

Pärssisen sukuseura teki yhdessä Pulakan sukuseuran kanssa matkan Vpl. Pyhäjärvelle 1.–4. elokuuta 2014. Kelit olivat mahtavan hienot ja helteiset, ja matka meni kaikin puolin mukavasti matkanjohtajien  Pärssisen Anteron ja Pulakan Eskon kaitsennassa, Putuksen Hannun bussikyydissä ja Musakan Antin asiantuntevassa opastuksessa ja majoituksessa Pyhäjärven Lomarannassa. Kaikkiaan meitä oli matkalla mukana kolmekymmentä innokasta. Näkymän Laatokalle Vuohensalon uimarannalta kuvasi Kyösti Pärssinen.

 

Kesäpäivä Kangasalla 22. toukokuuta 2016

 Kangasalan sukukokouksen osanottajat ryhmäkuvassa. Kuva Seija Pärssinen.

Sukukokous pidettiin Kangasalan Äijälän juhlatalossa 22. toukokuuta 2016, hienossa säässä, kuinkas muuten. Lisää kuvia löytyy tämän linkin takaa.