Palaa takaisin Tapahtumat-sivulle tästä.

Toimintavuosi 2021

Korona-pandemiasta aiheutuneet toimintarajoitukset ja terveysturvallisuuteen panostaminen vaikuttivat edelleen vuonna 2021 järjestetyssä toiminnassa.

***************************************************************

Ruskeala-Seuran järjestää tapahtumia (katso etusivun "Ajankohtaista"):

Ruskeala-Seuran sääntömääräinen vuosikokous on 13.2.2021 poikkeusjärjestelyin. Perinteinen matka rajantakaiselle, entiselle kotiseudulle toteutetaan virtuaalisesti. Kotimaan matkan teemme turvajärjestelyin elokuussa. Joulukuussa kokoonnumme yhteiseen joulujuhlaan.

Osallistumme Karjalaisen Nuorisoliiton ja Karjalaisten Pitäjäyhdistysten liiton toimittama #minunjuureni -juttusarjaan. Tarinamme ja faktaa Ruskealasta julkaistaan #minunjuureni/ruskeala-nettisivulla tammikuussa. Juttusarja kertoo nuoremman polven Karjala-kokemuksista ja tarinoita luovutetun Karjalan pitäjistä.

Osallistumme Karjalan Liiton sivuilla julkaistavaan Viikon seura -juttusarjaan.

Jos pandemiatilanne sallii, järjestämme mahdollisuuksiemme mukaan myös muita tilaisuuksia.

***************************************************************

Kotiseututyö Ruskealassa 2021

Ruskealan hautausmaan kunnossapitotyötä  jatketaan yhteistyökumppaneiden avulla. Alamme etsiä tapaa, saada uusi kyltti Ruskealan sotavainajien muistomerkkiin, siitä vuonna 2020 kadonneen kyltin tilalle. 2021 valittava hallitus nimeää keskuudestaan hautausmaa-asiain koordinaattorin. Osallistumme Karjalan Liiton järjestämiin hautausmaiden hoitoon liittyviin tilaisuuksiin ja hankkeisiin.

Julkaisutoiminta 2021

 • Jäsenlehti Uutis-Ruskiilainen ilmestyy 4-6 kertaa.  
 • Ruskiilainen-perinnelehden vuoden 2022 numeroon aletaan kerätä artikkeleita. Hienosta lehdestämme on seuran puodissa myynnissä kaikkia aikaisempia numeroita (1/2014, 2/2016, 3/2018 ja 4/2020). Niitä markkinoidaan nettisivuilla ja Karjalalehdessä. 
 • Ruskeala-Seuran kirjoja Ruskealaa sanoin ja kuvin (1962) ja Pääkaupungin Ruskeala-Seura 50-vuotta (2018) sekä joensuussa toimineen Ruskeala-Seuran 70-vuotishistoria (2018) markkinoidaan  nettisivuilla ja Karjalalehdessä.
 • Ruskeala-aiheisia välitysmyyntikirjoja markkinoidaan yhdessä omien julkaisujen kanssa. 
 • Ruskeala-aiheisten teosten julkaisemiseen kannustettaan, niiden markkinoinnissa avustetaan.
 • Ruskeala-aiheisia painotuotteita tuotetaan Ruskeala-tietouden levittämiseen.
 • Nettisivuilla julkaistu Bibliografia Ruskealae päivitetään.

Myynti

Omien julkaisujen ja muiden omien sekä lahjoitus- ja välitystuotteiden myyntiä jatketaan. Myyntituotteet listataan Ruskeala-Seuran kauppa -sivulle, ja tilaukset toimitetaan postitse.

Toiminnan rahoitus

Matkat ja retket sekä yhteiset ateriatilaisuudet rahoitetaan osallistujilta perittävillä maksuilla. Perinne- ja julkaisutoimintaan haetaan  rahoitusta eri lähteistä. Tavara- ja rahalahjoituksia on otetaan vastaan. Jäsenmaksuilla rahoitetaan jäsenkokoukset ja jäsentiedote.

Omaehtoinen liikkuminen 

Aktiivinen ruskiilainen -ohjelma jatkuu: kannustamme paitsi liikkumaan myös kirjaamaan liikuntasuoritukset ja palauttamaan suorituskortit sihteerille vuoden lopussa. Aktiivinen ruskiilainen tuo Ruskeala-Seuralle suorituspisteitä Karjalan Liiton kuntoisuuskisassa. Siis: Kuntoralli-kortti jokaiselle! Sihteeriltä saa lisätietoja.

***************************************************************

Osallistuminen ja yhteistyö 2021

Karjalan Liiton tilaisuudet 

Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liitto - KPYL.

Karjalan Liiton Uudenmaan Piiri - KLUP 

Karjalainen Nuorisoliitto

Villa Salmela, Facebook-sivut

Muiden karjalaisten seurojen ja yhdistysten tilaisuudet ja toiminta - teemme yhteistyötä ja seuraamme tarjolla olevaa tapahtuma-antia. Osallistumisideoita annamme eri medioissa!

***************************************************************

Kokoukset 2021

 • Sääntömääräinen vuosikokous 13.2.2021 on koolla poikkeusjärjestelyin. Kokoukseen voi osallistua seuraavilla tavoilla: 1 Laatokka-salissa joko henkilökohtaisesti tai asiamiestä käyttämällä (Laatokka-saliin ilmoittautuneista valitaan arvalla 10 henkilöä paikalle), 2 etukäteen joko sähköpostiviestillä tai postitse kirjeellä, 3 osallistumalla henkilökohtaisesti videoneuvotteluun, 4 osallistumalla henkilökohtaisesti neuvottelupuheluun. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumisohjeet  ennen kokousta.
 • Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kokoukset pidetään maksuttomissa tiloissa (esimerkiksi Keskuskirjasto Oodista varattavissa olevat tilat), tarvittaessa kokoonnutaan käyttäen videoneuvottelua tai sähköpostikokouksia. 
 • Lehtiryhmä kerää perinnelehti Ruskiilaiseen tarkoitetut artikkelit. Lehtirymän kokouksia pidetään tarvittaessa. 
 • Hautausmaan hoitoryhmä keskustelee sähköpostitse tai puhelimitse, tarvittaessa kokoontuminen voidaan järjestää videoneuvotteluna.

Raportti vuosikokouksesta 2021.

Poistettu etusivun ajankohtaisista

 • Ruskeala-Seuran perinnepäivä on lauantaina 23.10. klo 12-16 Karjalatalon Takkahuone (4 krs)

 • Ruskeala-standaarit ovat saapuneet. Tilaukset: eeva.hasunen@welho.com, puh. 040 539 3323. Siirry tuotemyyntiin

 • Ruskeala-Seura toteutti kesämatkan Turkuun ja Naantaliin 12.−13.8.2021. Matkaan lähti aurinkoinen 28-henkinen ryhmä.  Torstaina 12.8. aloitettiin matka linja-autolla Helsingistä klo 8 Lahnajärvelle aamukahveelle, sieltä edettiin Turkuun ja opastetulle kierrokselle Turun tuomiokirkkoon, kuljettiin Auran rantaa, ruokailtiin ravintola Göranissa ja asetuttiin hotelli Scandic Plazaan. Iltapäivällä Turussa katsottiin Föri, Funikulaari, Kakolanmäki, Turun taidemuseo tai Turun kaupunginmuseo. Ennen yöpymistä nautittiin hotellissa iltapala. Perjantai 13.8. alkoi hotelliaamiaisella. Aamupäivällä risteiltiin Ukkopekalla Turusta Naantaliin, aluksella nautittiin luonas ja kahvit. Iltapäivällä siirryttiin linja-autolla Kultarantaan, jossa Mamselli Kupiainen viihdytti meitä Presidenttien Kultaranta -puutarhakierroksella, sieltä siirryimme Naantalin vanhaan kaupunkiin, ja nautimme kahvit. Näimme Naantalin luostarikirkon, ja teimme kunniakäynnin Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä. Takaisin Helsingissä olimme noin klo 18.30. 

 • Karjalaisten kesäjuhlien viikko 13.-19.6. - Lue lisää Karjalan Liiton Fb-sivuilta.  

>

 • Karjalaisen Nuorisoliiton #minunjuureni -juttusarjassa julkaistiin tarinaamme ja faktaa Ruskealasta (siirry lukemaan tästä). Juttusarja kertoo varttikarjalaisten ja sitäkin nuorempien Karjala-kokemuksista ja tarinoita luovutetun Karjalan pitäjistä (siirry lukemaan tästä). 
   
 • Ruskeala-pöytästandaari:  Seura hankkii standaareja, Hinta on 50 euroa/kpl. Jos haluaisit standaari, lähetä viesti sihteerille (eeva.hasunen@welho.com, puh. 040 539 3323).  
   
 • Liikkuva Ruskiilainen: Ota käyttöön Karjalan Liiton kuntokortti KUNTORALLI nyt Excel-tiedostona! Huom. Tiedoston"KansiSivu"-välilehdellä on ohjeet kortin käyttämiseen. Kuntoilijan tietosi voit täyttää "TaulukkoSivu"-välilehdelle. Kortti on myös pdf-muodossa täällä. Sähköisen version meille teki puheenjohtajamme Esko Rautanen.

>*****

Ruskeala-Seuran kauppa: 

Kari Selkimon kirjat

 1. Ruskealan marmoria pintaa syvemmältä
 2. Risteysasema Matkaselkä
 3. Venäjän kirjat ja Amerikan passit
 4. Rahan liikkeet Ruskealan pitäjässä
 5. Aatteiden paloa Ruskealan pitäjässä

Hinta 30,00 - 35,00 euroa kappaleelta. Hintaan lisätään lähetyskulut. Tilaukset: eeva.hasunen@welho.com, puh. 040 539 3323

Tutustu perinnelehti Ruskiilaiseen, siirry ostamaan! Siirry tuotemyyntiin

*****

Seuraa Karjalan Liiton uutiskirjeitä ja Liiton verkkosivuja

Karjalan Liiton  uutiskirje ilmestyy aina, kun liitolla on uutisoitavaa (hallituksen päätökset, liittovaltuuston päätökset, uudet tapahtumat ja toiminta), tavallisesti noin kerran kuussa. Uutiskirjeet lähetetään yhdistysten hallituksille jaettavaksi edelleen jäsenille. Ilmoita jäsenrekisteriin sähköpostiosoitteesi, niin saat Karjalan Liiton uutiskirjeet sähköpostiisi ja voit lukea ne tuoreeltaan sähköpostissa tai selaimella. Siirry KL:n uutiskirjeisiin>>

*****

Tervetuloa seuraamme!   Tule mukaan! - ilmoittaudu jäseneksi> Tahothaa Sieki Ruskiilaa...>