Tervetuloa Seuraamme!

Tule jäseneksi - täytä lomake tästä!

Meitä liittää yhteen  kiinnostuksemme Ruskealaan. Jäsenellä tai hänen puolisollaan, perheenjäsenillä tai ystävillä voi olla maajuuria Ruskealassa, esivanhemmalle Ruskealassa saattoi työn ja toimeentulon tarjota rautatie, kauppa, marmorikaivos, teollisuus, kirkko, hallintovirka tai muut työtehtävät. Suvuissa kulkee monenlaista tietoa ja tarinoita Ruskealasta. 

Olemme Karjalan Liiton jäseniä. Karjalan Liitossa teemme työtä karjalaisuuden hyväksi. 

Tule mukaan yhteisömme aktiviteetteihin ja Ruskeala-Seuran jäseneksi. Jäsenenä saat yhdistyksen jäsenlehden "Uutis-Ruskiilainen" neljä-viisi kertaa vuodessa joko sähköpostiisi tai kirjeitse. Tiedotamme toiminnastamme paitsi Uutis-Ruskiilaisessa myös nettisivuillamme ja FaceBookissa sekä Instagramissa. Tilaisuuksissamme voit saada tietoa Ruskealan historiasta ja nykypäivästä, Ruskealasta matkakohteena, Ruskealan luonnosta ja maisemasta, kulttuuriperinteestä tai arjen elämästä. Avustamme mielellämme löytämään lisätietoa kiinnostuksesi kohteista. Jäsenillämme on myös kokemusta ja asiantuntemusta sukututkimuksesta.

Karjalan Liiton jäsen saa Karjalan Kunnaat -jäsenlehden joko printtinä tai sähköisenä. Karjala-kortilla saa alennuksia  Karjalaisten kesäjuhlien pääsylipuista, liiton matkoista ja kursseista sekä erilaisista muista tilaisuuksista ja monista liiton myyntituotteista. Seura saa Karjalan Liitolta jäsenrekisteripalvelun ja jäsenmaksujen keruupalvelun, sekä nettisivut. Kokoontumistilojen vuokrasta saa alennusta. 

Jäsenmaksu on  26,00 euroa, joka koostuu seuraavasti: Ruskeala-Seuralle 5 euroa, Karjalan Liiton Uudenmaan Piirille 1 euro, Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liitolle 0,00 euroa ja  Karjalan Liitolle 20,00 euroa.  Alle 18-vuotiaan jäsenmaksu on 0,00 euroa!

Ruskeala-Seura ry:n tili on 

FI21 5780 0720 4915 00 

jolle tilille otamme vastaan maksut myyntituotteistamme, avustukset ja tukimaksut seuralle. Jäsenmaksulaskun saat Karjalan Liitolta, joka kerää maksut ja palauttaa yhdistyksemme tilille oman osuutemme jäsenmaksukertymästä.

Siirry täyttämään jäseneksiliittymislomake!

Onko sinulla tai läheiselläsi juuria Ruskealassa? Ruskealassa asuneiden sukunimistä ovat yleisimmät suuruusjärjestyksessä seuraavat: Tikka, Auvinen, Pirhonen, Holopainen, Soininen, Jaatinen, Väistö, Juvonen ja Sorjonen. Puolustusvoimain komentaja Yrjö Keinonen kuului Ruskealassa tunnettuun Keinosen sukuun. Sukututkimusta on tehty monella tasolla ja ainakin seuraavissa suvuissa on suvun tietoja kerätty: Auvinen, Fabritius, Hasunen, Heinonen, Immonen, Kakkonen, Keinonen, Kokko, Kuivalainen, Lehtinen, Leppänen, Matikainen, Tikka, Mölsä, Niiranen, Pakarinen, Pakkanen, Pitkänen, Hoffrén, Saharinen, Soininen, Vepsä. Väistö (vrt. Selkimo: Bibliografia Ruskealae 2022).

Maatiloista vanhimpia on Kuosmasen suvun Onnenmäki. Musiikkimaailmassa  nimi Putkonen, ja soittokunta Putkosen pojat ovat ruskiilaisille tuttuja. 

 

Ota yhteyttä meihin!

Tule mukaan, kysy lisää! Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita jäseniksimme!

Yhteystiedot 2023

Hallituksen puheenjohtaja Esko T. Rautanen puh. 040 750 0654 esko.rautanen(at)yahoo.fi varapuheenjohtaja Marjukka Sellin puh. 040 746 5859 marjukka.sellin (at) pp.inet.fi sihteeri, jäsenasiat, jäsenrekisteri, tuotetilaukset Eeva Hasunen puh. 040 539 3323 eeva.hasunen (at) gmail.com rahastonhoitaja Anu Kekki puh. 050 358 2314 kekkianu (at) gmail.com

Jäsenmaksu 2023

Jäsenmaksu 26 euroa/vuosi sisältää Karjalan liiton (KL) jäsenmaksun 20 €, Karjalan Liiton Uudenmaan piirin (KLUP) jäsenmaksun 1 € ja Ruskeala-Seuran jäsenmaksun 5 €. Karjalan Liitto kerää jäsenmaksut, ja tulouttaa yhdistyksille näille kuuluvat maksut.