Tervetuloa Seuraamme!

Tule jäseneksi - täytä lomake tästä!

Meitä liittää yhteen  kiinnostuksemme Ruskealaan. Omat, puolison, perheenjäsenen tai ehkä ystävän ruskealalaiset juuret kiehtovat. Ruskealassa maatalous oli  pääelinkeino. Myös rautatie, kauppa, marmorikaivos, teollisuus, kirkko, hallinto tai muu työ toi mahdollisuuden asettua Ruskealaan.  

Teemme Karjalan Liitossa teemme työtä karjalaisuuden hyväksi. Kuulumme jäsenenä:  Karjalan Liittoon, Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liittoon ja Karjalan Liiton Uudenmaan Piiriin. 

Tule mukaan yhteisömme aktiviteetteihin ja Ruskeala-Seuran jäseneksi. Jäsenenä saat yhdistyksen jäsenlehden "Uutis-Ruskiilainen" joko sähköpostiisi tai kirjeitse. Tiedotamme toiminnastamme Uutis-Ruskiilaisessa sekä FaceBookissa, Instagramissa ja verkkosivuillamme. Tilaisuuksissamme voit saada tietoa Ruskealan historiasta ja nykypäivästä, Ruskealan luonnosta ja maisemasta, kulttuuriperinteestä tai arjen elämästä. Avustamme mielellämme löytämään lisätietoa kiinnostuksesi kohteista. Jäsenillämme on kokemusta ja asiantuntemusta sukututkimuksesta.

Karjalan Liiton jäsenenä saa Karjalan Kunnaat -jäsenlehden joko printtinä tai sähköisenä. Karjala-kortilla saa alennuksia  Karjalaisten kesäjuhlien pääsylipuista, liiton matkoista ja kursseista sekä erilaisista muista tilaisuuksista ja monista liiton myyntituotteista. Seura saa Karjalan Liitolta jäsenrekisteripalvelun ja jäsenmaksujen keruupalvelun, sekä verkkosivualustan. Kokoontumistilojen vuokrasta seura saa alennusta. 

Jäsenmaksu on  26,00 euroa, joka koostuu seuraavasti: Ruskeala-Seuralle 5 euroa, Karjalan Liiton Uudenmaan Piirille 1 euro, Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liitolle 0,00 euroa ja  Karjalan Liitolle 20,00 euroa.  Alle 18-vuotiaan jäsenmaksu on 0,00 euroa!

Ruskeala-Seura ry:n tili on 

FI21 5780 0720 4915 00 

jolle tilille otamme vastaan maksut myyntituotteistamme, avustukset ja tukimaksut seuralle. Jäsenmaksulaskun saat Karjalan Liitolta, joka kerää maksut ja palauttaa yhdistyksemme tilille oman osuutemme jäsenmaksukertymästä.

Siirry täyttämään jäseneksiliittymislomake!

Onko sinulla tai läheiselläsi juuria Ruskealassa? Ruskealassa asuneiden sukunimistä ovat yleisimmät suuruusjärjestyksessä seuraavat: Tikka, Auvinen, Pirhonen, Holopainen, Soininen, Jaatinen, Väistö, Juvonen ja Sorjonen. Puolustusvoimain komentaja Yrjö Keinonen kuului Ruskealassa tunnettuun Keinosen sukuun. Sukututkimusta on tehty monella tasolla ja ainakin seuraavissa suvuissa on suvun tietoja kerätty: Auvinen, Fabritius, Hasunen, Heinonen, Immonen, Kakkonen, Keinonen, Kokko, Kuivalainen, Lehtinen, Leppänen, Matikainen, Tikka, Mölsä, Niiranen, Pakarinen, Pakkanen, Pitkänen, Hoffrén, Saharinen, Soininen, Vepsä. Väistö (vrt. Selkimo: Bibliografia Ruskealae 2022).

Maatiloista vanhimpia on Kuosmasen suvun Onnenmäki. Musiikkimaailmassa  nimi Putkonen, ja soittokunta Putkosen pojat ovat ruskiilaisille tuttuja. 

 

Ota yhteyttä meihin!

Tule mukaan, kysy lisää! Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita jäseniksimme!

Yhteystiedot 2024

jäsenasiat ym. Eeva Hasunen puh. 040 539 3323 eeva.hasunen (at) gmail.com, rahastonhoitaja Esko T. Rautanen 040 750 0654 esko.rautanen(at)yahoo.fi, verkkosivut Anu Kekki puh. 050 358 2314 kekkianu (at) gmail.com

Jäsenmaksu 2023

Jäsenmaksu 26 euroa/vuosi sisältää Karjalan liiton (KL) jäsenmaksun 20 €, Karjalan Liiton Uudenmaan piirin (KLUP) jäsenmaksun 1 € ja Ruskeala-Seuran jäsenmaksun 5 €. Karjalan Liitto kerää jäsenmaksut, ja tulouttaa yhdistyksille näille kuuluvat maksut.