Karjala Klubi ry

Karjala mielessäin

Käy peremmälle

Karjala Klubi yhdistää Karjalasta kiinnostuneita,

tekee aktiiviväestölle tunnetuksi Karjalaa,

nostaa esiin karjalaisia koskevia kysymyksiä

ja

vaalii karjalaista kulttuuria sen eri ilmentymismuodoissa.

Lottamuseo 25.5.24: Sukellus lottien ja taiteilijoiden maailmaan

Karjala Klubi suunnisti 25.5. Lottamuseoon kuulemaan lottien elämästä ja Rantatien taiteilijayhteisöstä. Lottien toiminta oli monipuolista ja yllättävääkin. Lotat perustivat arpajaistulojen turvin muun muassa Lottien kahviloita, joiden tuotoilla avustettiin Suojeluskuntaa. Rantatiellä asuivat Juhani Aho ja Venny Soldan-Brofelt, J.H.Erkko, Pekka Halonen, Eero Järnefelt ja Jean Sibelius. Tuttuja talojen nimiä lienevät Ainola, Halosenniemi, Ahola ja Erkkola. Näkemisen arvoinen paikka tuo Tuusulan Rantatie.

Mitä muuta retkellä kuultiin, lue!

Arvo Kokkonen: Koulutus on sivistyksen perusta

Arvo Kokkonen kertoo blogissaan suomalaisen koulujärjestelmän synnystä. Hän korostaa tiedon ja koulutuksen merkitystä sivistyksen lähteenä. Luovutetun Karjalan alueella oli ennen talvisotaa yli 700 kansakoulua, joten sivistyksen merkitys on Suomessa aina ymmärretty.

Lue blogi!

Ilmoittaudu 25.5.24 retkelle Tuusulaan viimeistään 15.5.24!

Järjestämme la 25.5.24 klo 12 alkaen retken Tuusulan Lottamuseoon ja luennolle Rantatien taiteilijayhteisöstä. Julkisilla kulkeville yhteislähtö Hesasta. Ilmoittautumiset: Pekka Lehtonen, p. 040 546 3806, plehtonen1@elisanet.fi.

Tarkempia tietoja retkestä >

Eero Järnefeltin näyttely ihastutti

Taiteilija Eero Järnefeltin näyttely avattiin Ateneumissa 5.4.24. Me klubilaiset kävimme tutustumassa näyttelyyn 9.4.24 noin 20 jäsenen joukolla. Ennen näyttelyyn tutustumista kuulimme Ateneum-salissa esitelmän Eero Järnefeltin urasta ja koko Järnefeltin taiteilijasuvusta. Esitelmää pidettiin erinomaisen kiinnostavana, ja näimme myös lukuisia, esitystä rikastavia diakuvia. Esitelmä antoi hyvät eväät tutustua omassa rauhassa teoksiin. Tilaisuudesta saatiin kiitettävää palautetta. Suosittelemme lämpimästi käyntiä muillekin!

Karjalaista menoa kevätkokouksessa 4.3.24

Kevätkokouksessa Maanmittauslaitoksen tiloissa Pasilassa oli läsnä 25 henkilöä. Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus, minkä jälkeen isäntämme pääjohtaja Pasi Patrikainen kertoi Suistamolta lähtöisin olevasta suvustaan sekä Maanmittauslaitoksen ajankohtaisista asioista. Mieleen jäi laitoksen slogankin: Tunnemme Maan – turvaamme tulevaisuutta. Vienan Karjalan Ystävät ry:n pj Petri Niikko kertoi kuvin, sanoin ja runoin Vienan Karjalasta.

Lue lisää esitelmistä!

Kirjailijavieraamme Arvo Tuominen tempaisi kuulijat mukaansa

Tietokirjailija, toimittaja ja dokumentaristi Arvo Tuominen oli Karjalan Klubin kirjallisuusvieraana Helsingin Oodissa 18.1.24. Tuomisen uusin, Riisutut naamiot - särkyneet unelmat -teos pureutuu Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan. Tuomisen taitava esitys keräsi noin 95 henkilön yleisön.

Lue lisää tilaisuudesta!

Arvo Kokkonen: Kulttuuriperintöä kannattaa siirtää sukupolvelta toiselle

Blogissaan Arvo Kokkonen toteaa, että yksi Karjala Klubin tehtävistä on välittää muistitietoa ja Karjalan merkitystä nuoremmille sukupolville historiaa ja sukujuuria kunnioittaen. Kirjallisuudesta oppii paljon.

Lue lisää blogista!

Karjala Klubi kokousti taiteilijakoti Lallukassa 23.11.23

Klubin syyskokous pidettiin historiallisessa ympäristössä Helsingin Töölössä. Kokouksessa kuultiin myös taiteilijakodin asiamies Timo Turjan katsaus taiteilijakodin nykyisyyteen ja menneisyyteen.

Lue lisää!

Arvo Kokkonen bloggaa: Uusia ilmansuuntia tarjolla

Arvo Kokkonen miettii blogissaan, voisiko vahvaa karjalaisuutta löytää lähempääkin kuin rajan takaa. Mitä ja missä? Se selviää blogista.

Lue lisää!

Sukututkija Jyrki Tiittanen esitelmöi Hervannan Karjala-seurassa

Hallituksen jäsen Jyrki Tiittanen esitelmöi 4.5.23 Tampereella Hervannan kirjastossa. Aihe oli sukututkimus, Karjalan karttojen ja asiakirjojen käyttö sekä Oppolan kyläkirjan teko, jossa Jyrki on ollut vahvasti mukana.

Lue Jyrkin haastattelu

Käväise Arkistossa

Vuosien 2019 - 2022 tapahtumat ja tiedotteet ovat luettavissa Arkistossa.

 

 

Karjalaisia menovinkkejä
< elokuu 2021 >
matiketopelasu
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5