Karjalan Liiton Keski-Suomen piiri ry.

Jyväskylä

Toimintasuunnitelma 2022

Yleistä:
Toivottavasti tuleva toimintakausi voisi alkaa ilman koronarajoitteita, jotta pääsisimme jotakuinkin normaalitoimintaan niin piiri- kuin seuratasolla.

Kahteen vuoteen emme ole päässeet juhlimaan Liiton kesäjuhlia, joten pyrimme piirinä ja seuroina joukolla osallistumaan tuleviin juhliin Raumalla.

Yhtenä suurena tavoitteena tulevalla kaudella olemaan uusien jäsenten saaminen seuratasolla mukaan karjalaiseen seuratoimintaan. Meidän tulee niin piirinä kuin seuroina olla toiminnallisesti uusiutuva, ulospäin näkyviä organisaatioita taataksemme jäsenmäärän kasvun piirimme alueella. Toivonkin, että piirin ja seurojen hallitukset tulevat panostamaan ko. asiaan.

Kokoustoiminta
Piirin kevät- ja syyskokoukset pidetään sääntöjen määrääminä ajankohtina. Karjalan Liiton eri toimikunnissa toimivat osallistuvat kokouksiinsa. Piirihallitus kokoontuu 6-10 kertaa vuodessa ja eri toimikunnat tarpeidensa mukaan.

Karjalan Liiton tapahtumat
Piiri ja seurat osallistuvat Liiton ja toimikuntien tapahtumiin, liittojuhliin, seminaareihin ja koulutustilaisuuksiin harkintansa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Piirin oma toiminta
Piirin oma toiminta pohjautuu piirihallituksen ja eri toimikuntien sekä seurojen esitysten pohjalta.

Perinnetoimikunta
Perinnetoimikunta tulee järjestämään perinteisesti piirin piirakkamestaruuskisat, ja perinnekäsityökursseja. Toimikunta tulee avustamaan kaikkiin piirin ja jäsenseurojen suurempiin tilaisuuksiin pyydettäessä. Toimikunta tulee auttamaan pyydettäessä seurojen harrastus- ja viriketoiminnassa. Toimikunta osallistuu Liiton perinnetoimikunnan toimintaan Kirsi Limatiuksen toimiessa puheenjohtajana ja Airi Kumpulainen jäsenenä.

Kulttuuritoimikunta
Toimikunnan ensisijaisena tehtävänä on karjalaisen kulttuurin esiintuominen ja vaaliminen piirimme alueella, sekä erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien suunnittelu ja toteuttaminen yhdessä piirihallituksen ja jäsenseurojen kanssa piirimme jäsenille ja karjalaisesta kulttuurista kiinnostuneille kohderyhmille.

Hengellinen toimikunta
Toimikunnan työ on ekumeenista. Toiminnallaan se tukee pyydettäessä seuroissa tehtävää hengellistä työtä, tukee kirkkopyhiä valmistelevia seuroja ja järjestämällä hengellisiä tapahtumia, esim. kinkeritoimintaa.

Kyykkä- ja urheilutoimikunta
Toimikunta jatkaa kyykkäperinteen jatkamista ja tunnetuksi tekemistä piirimme alueella. Toimikunta tulee järjestämään kilpailutoimintaa, sekä osallistuu liittotason kilpailuihin mahdollisuuksiensa mukaan. Hiihto, suunnistus ja yleisurheilukiinnostus on noussut suosioon. Toimikunta järjestää kyykkäkoulutusta seuroille ja pyydettäessä kouluille.

Lopuksi
Toimintavuosi tulee olemaan aktiivisempi kuin kaksi edellistä toimintavuotta niin piiri- kuin seuratasolla. Tavoitteenamme tulee olla edelleen yksi parhaimmista piireistä liittotasolla. Piirihallitus ja eri toimikunnat tuovat aktiivisella toiminnallaan takaamaan tasomme säilymisen. Onnistuessamme lapsi- ja nuorisotyössämme löydämme kiitoksemme tulevaisuudesta.

 

Kari Leppänen

Piirin sihteeri