Toimintakertomus 2022

Yleistä

Kulunutta toimintakautta kiusasi korona koko kevätkauden. Se johti niin piiri kuin seuratasolla toiminnan sopeuttamiseen, mutta jo loppukeväästä saimme toimintamme lähes normaaliksi. Piirinä osallistuimme "Kenraalin Kiven" perinteiseen laatanpaljastustilaisuuteen lippuvartioon, Rauman perutut kesäjuhlat 2021 onnistuivat 2022, joihin osallistuimme runsain joukoin. Urheilupuolella järjestettiin Liiton mestaruuskisoja niin hiihdossa kuin suunnistuksessa. Piiri järjesti yhteistyössä Teatteri Eurooppa 4 kanssa esityksen "Kohtalon Tango" , joka onnistui lokakuussa saaden piirin jäsenet joukolla Sepänkeskukseen. Olosuhteet huomioiden meidän tulee olla tyytyväisiä järjestelyihimme.

Kokoustoiminta

Kokoustoiminta oli tilanteiden mukainen. Kevät- ja syyskokoukset pystyttiin pitämään sääntöjen määrittämissä ajankohdissa. Piirihallitus kokoontui kolme kertaa sekä piti yhteyttä niin puhelimen kuin sähköpostien avulla.

Piirihallitukseen kuuluivat kuluneella kaudella Seija Jatkonen puheenjohtajana, Taimo Tokkari varapuheenjohtajana ja Kari Leppänen sihteerinä. Hallituksen jäseninä Sylvi Hietanen, Pirjo Karetie, Pirjo Lahtinen, Kirsi Limatius, Hannu Loipponen, Ahti Ojanen, Heidi Pirttinen, Jouni Reinikainen, Pekka Vanhanen, Marja-Liisa Taipale ja Pasi Kettunen. Seija Jatkonen kuuluu Liiton hallitukseen, Kari Leppänen liittovaltuustoon varamiehenään Taimo Tokkari, Pekka Vanhanen sääntövaliokuntaan, Liiton perinnetoimikunnassa toimii puheenjohtajana Kirsi Limatius ja Airi Kumpulainen jäsenenä.

Liiton muut tapahtumat

Karjalan Liiton tapahtumiin on osallistuttu seuratasolla mahdollisuuksien mukaan.

Piirin oma toiminta

Piirin oma toiminta oli suppeaa. Koronan takia jouduttiin perumaan niin piirakka- kuin pilkkikisat sekä kyykkäkisat.

Perinnetoimikunta

Perinnetoimikunta pyrki aktivoimaan seuroissa tapahtuvaa perinnekasvatusta.

Kulttuuritoimikunta

Kulttuuritoimikunnan toiminta oli olosuhteiden pakosta hiljaista koronan vuoksi, jonka takia suurempien tapahtumien järjestäminen oli kiellettyä.

Hengellinen toimikunta

Hengellinen toimikunta pystyi järjestämään perinteiset Karjalaiset kinkerit Suolahdessa sekä Sanan ja Sävelen illan Äänekosken kirkossa. Seurat pitivät omia kirkkopyhiään kesän aikana.

Kyykkä- ja urheilutoimikunta

Toimikunta järjesti kyykkäkoulutusta niin Laukaassa kuin Äänekoskella, jossa kaupunki luovutti Urheilupuistosta oman harjoitusalueen.

Yhteenveto

Kuten edeltä voi päätellä, oli vuosi 2022 kaksijakoinen. Koko kevätkausi meni koronan varjossa vapautuen vasta syyskauden alkaessa. Toivonkin, että alkanut vuosi palauttaa meidät normaaliin toimintaan jäsenistömme hyväksi. Tulevana toimikautena meidän tulee niin piiri- kuin seuratasolla tulla näkyväksi toiminnallamme päätavoitteenamme uusien nuorten saaminen toimintaamme mukaan, ei kuitenkaan poissulkien keski-ikäisiä sekä nuoria eläkeläisiä.

 

Kari Leppänen