Seuran historiaa lyhyesti
2008
Pärssisen Sukuseura ry perustettiin Karjalatalossa 19.1.2008. Paikalla oli kaksitoista Pärssisen sukuun kuuluvaa. Yhdistysrekisteriin seura merkittiin 25.03.2008.
Ensimmäinen sukukokous pidettiin Karjalatalon Yläsalissa 25.05.2008. Karjalaliiton emeritus sukututkija Heljä Pulli esitelmöi aiheenaan "Vpl Pyhäjärven Pärssisen suvun varhaisvaiheista". Kokouksessa oli 34 osanottajaa.
Heljä Pulli 25.05.08 (pdf) (324.3 KB)
Hallitus kokoontui sukukokouksen jälkeen kerran 11.10.2008 "Kuulutko sukuuni"-tapahtuman yhteydessä Vantaalla.
Elokuu 2009
Ylimääräinen sukukokous pidettiin 15.08.2009  Sastamalan Kiikan Koukulla. Läsnä oli 80 henkilöä. Kokouksessa hyväksyttiin mm. hallituksen hahmottelema toiminnan organisointi jaostoihin, joita olivat sukututkimusjaosto, matkailujaosto, tiedotusjaosto ja jäsenhankintajaosto.
Hallitus kokoontui vuoden aikana 5 kertaa.
2009 sukutapaaminen (doc) (154 KB)
2010
Sukuseura liittyi Karjalan Liiton jäseneksi 24. huhtikuuta 2010.
Sukukous pidettiin 14.8.2010  Forssan Rantasipi-hotellin tiloissa. Paikalla oli 60 henkilöä.
2010 sukukokous (jpg) (95.1 KB)
Hallitus kokoontui vuoden aikana 5 kertaa.
Pilkkimatkoja Pyhäjärvelle ja Laatokalle
tehtiin sekä talvella 2010 että 2011.  Saalista tuli ja luvassa on uusia retkiä hyville kalavesille.
Kesäkuu 2012
Sukukous pidettiin 9.6.2012  Punkalaitumella Koulutintissä.
Syyskuu 2013
Pärssisen sukuseura kokoontui Helsinkiin Karjalatalolle lauantaina 14.9.13. Kärköläläinen Ilmo Pärssinen puhui aiheesta pyhäjärveläisten opintie Käkisalmessa 1920-luvulla. Ilmo on laajalti omien vanhempiensa Sylvi o.s. Kuisma ja Arvi Pärssisen sukuja ja näiden elämää selvitellyt sukututkija.
Espoolainen Taisto Helle kertoi kokemuksia sukukirjan laatimisesta ja yhden sukuhaaran toiminnasta. Hän on ollut mukana kokoamassa Viipurin seudulla asuneiden Pärssisten sukuhaaran historiasta julkaistua teosta.
Lounaan jälkeen sukuseuran hallituksen jäsen Seija  Pärssinen Heinolasta esitteli lomakemallin, jolla tietoja sukukirjaa varten ollaan kokoamassa. Lomakkeen avulla kaikki ilmoittavat henkilökohtaisesti suostumuksensa tietojensa julkaisuun, joten lomakkeen täyttäminen on siksi tärkeää. Lomaketta voi tiedustella hallituksen jäseniltä.
Tilaisuuden lopuksi helsinkiläinen Kyösti Pärssinen kertoi Vpl. Pyhäjärvellä Tiitualla, Kiimajärven rannoilla ennen sotia asuneen isoisänsä Juho Pärssisen perheen vaiheita.
2014
Pirkkalassa
Kuvia sukukokouksesta 17.5. Rantaniityn juhlatalosta Pirkkalasta. Klikkaa kuvatekstiä, niin saat näkyviin isomman version. Kuvat Seija Pärssinen.
Touko 2014
Antero jatkaa puheenjohtajana
Antero Pärssinen jatkaa Pärssisen sukuseuran puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. Myös varapuheenjohtaja Marja Huovila jatkaa tehtävässään. Näin päätettiin Pärssisen sukukokouksessa lauantaina 17. toukokuuta 2014.
Pitkäaikainen sihteeri ja hallituksen työmyyrä Kaarina Pärssinen ilmoitti luopuvansa hallitusjäsenyydestään. Timo Pohjola ja Antero Pärssinen kiittivät ruusun kera Kaarinaa mittavasta urakasta.
Pärssiset olivat koolla Rantaniityn juhlatalossa Pirkkalassa. Kokoukseen 50 osanottajaa saivat todistaa Pyhäjärven kauniissa rantamaisessa suvisen aurinkoista ja liki helteisen lämmintä alkavan kesän päivää.
Paitsi puheenjohtajat myös seuran talous- ja jäsenasioiden hoitaja Timo Pohjola jatkaa tehtävässään. Muuten seuran hallitukseen tuli muutoksia. Seuran tappioksi on luettava se, että pitkäaikainen sihteerimme ja hallituksen työmyyrä Kaarina Pärssinen ilmoitti luopuvansa hallitusjäsenyydestä. Kaarinan tilalle hallitukseen valittiin Vuokko Pärssinen-Tainio Helsingistä.
Hallituksen varajäsenistä Marja Koukku ja Maija Luukkanen olivat ilmoittaneet luopuvansa, ja heidän tilalleen varajäseniksi valittiin Martti Pärssinen Helsingistä ja Olavi Pärssinen Tampereelta.
Hallituksen muista jäsenistä jatkavat Ilmo Pärssinen, Seija Pärssinen ja Kyösti Pärssinen, ja varajäsenistä Taisto Helle, Erkki Pärssinen ja Sakari Pärssinen. Toiminnantarkastajaksi sukukokous valitsi Veli-Matti Pärssisen ja varatoiminnantarkastajaksi Leena Pärssisen, molemmat Loimaalta.
200 jäsentä tavoitteena
Kokouksen puheenjohtajaksi valitun Pentti Korkanjohdolla sukukokous vahvisti seuran tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden sekä vahvisti toimintasuunnitelman ja talousarviot kahdelle seuraavalle tilikaudelle. Toimintasuunnitelman käsittelyn yhteydessä keskusteltiin muun muassa sukukirjasta ja todettiin, että se pyritään tuottamaan kauden aikana. Seuralla oli 113 jäsentä viime vuoden lopussa, ja määrä pyritään nostamaan tämän vuoden aikana kahteensataan.
Seuran jäsenmaksu on 25 euroa täysi-ikäisiltä jäseniltä. Alle 18-vuotiailta jäsenmaksua ei peritä.
DNA-, vaakuna- ja sukukirjatietoutta
Antero Pärssinen esitteli Karjala DNA -hanketta ja innostusta herättänyttä DNA-sukututkimusta yleisemminkin. Aiheesta kiinnostuneet voivatkin ottaa yhteyttä Anteroon.
Kalervo Ahvonen esitteli vaakunaluonnoksia seuran tulevaksi logoksi, ja mielenkiintoisista ehdotuksista ja useista versioista virisi vilkas keskustelu. Rovaniemellä asuva Kalervo Ahvonen on laatinut luonnoksia yhdessä poikansa Antti Ahvosen kanssa.
Seuran hallitukseen valittu FK Vuokko Pärssinen-Tainio työskentelee kirjastonhoitajana Suomen Sukututkimusseuran kirjastossa. Hän piti kokouksen osanottajille mielenkiintoisen alustuksen hyvistä sukukirjoista ja sukukirjojen nykytrendeistä. Sukututkimusseura on järjestänyt jo 23 kertaa sukukirjakilpailun, jonka voittaja julistetaan vuoden sukukirjaksi. Sukuasiat kiinnostavat vahvasti suomalaisia, sillä 2000-luvulla on julkaistu 100–150 sukukirjaa vuosittain. Pienimuotoisia julkaisuja ja tutkimuksia lienee vielä tätäkin enemmän.
Vuokko Pärssinen-Tainio kehotti sukukirjatyössä malttiin ja pitkäjänteisyyteen, sillä kirjan teko on ja sen pitääkin olla monivuotinen projekti.
”Huolellinen työ kantaa vuosikymmeniä ja jopa vuosisatoja”, hän sanoi.
Uusi hallitus kokoontui ensimmäisen kerran heti sukukokouksen jälkeen. Hallitus valitsi uudeksi sihteeriksi Kyösti Pärssisen.
Elokuu Pyhäjärvellä ja Laatokalla
Pärssisen sukuseura teki yhdessä Pulakan sukuseuran kanssa matkan Vpl. Pyhäjärvelle 1.--4. elokuuta 2014. Kelit olivat mahtavan hienot ja helteiset, ja matka meni kaikin puolin mukavasti matkanjohtajien  Pärssisen Anteron ja Pulakan Eskon kaitsennassa, Putuksen Hannun bussikyydissä ja Musakan Antinasiantuntevassa opastuksessa ja majoituksessa Pyhäjärven Lomarannassa. Kaikkiaan matkalla oli mukana kolmekymmentä ihmistä.
https://drive.google.com/drive/folders/0ByIaRaOr1FWRNDVxVk5xWDU0Wmc
Syyskuu 2014
3 468 Pärssistä
Seija Pärssinen on huhkinut Pärssisten sukututkimuksen parissa ja kertoi työnsä tuloksista Pärssisen sukuseuran hallituksen kokouksessa syyskuussa. Sukuseuran tuoreehko hallitus kokoontui puheenjohtaja Antero Pärssisellä Paimelassa.
Seijan koneella oli kokoushetkellä 3 468 ihmistä, joiden nimi on Pärssinen. Työ tutkimuksen parissa jatkuu kuitenkin yhä, sillä tiedostoissa on 1600--1700-luvuilta vielä useita sukuhaaroja, joille ei ole löytynyt yhteistä esi-isää. Seuraavaksi Seijalla olikin tarkoituksena tehdä matka Mikkeliin tarkistamaan keräämiään tietoja.
Seija totesi myös, että sukuun kuuluvilta on tullut huonosti takaisin sukuselvityslomakkeita. Niiden palautuksia siis kaipailtaisiin kovasti vaikkapa seuran hallituksen jäsenille.
Pärssisen sukuseuran on myös saamassa oman logon/vaakunan. Hallitus valitsi parhaan Kalervo Ahvosen laatimista logoehdotuksista, ja Kalervo jatkaa sen viimeistelyä ja laatii myös selitteen sen symboliikasta.
Kirjatoimikunnan vetäjäksi valittiin seuran varapuheenjohtaja Marja Huovila ja jäseniksi Seija Pärssinen, Vuokko Pärssinen-Tainio sekä Kyösti Pärssinen. Tapahtumatoimikunnan vetäjäksi valittiin Antero ja jäseniksi Erkki Pärssinen, Olavi Pärssinen ja Taisto Helle. Taloustoimikunnan vetäjänä toimii Timo Pohjola. Toimikuntia päätettiin vahvistaa aina tarpeen ja tilanteen mukaan.
Joulukuu 2014
Seijalle tunnustusta
Pärssisen sukuseuran hallitus ojensi Suomen sukututkimusseuran rintamerkin Seija PärssiselleHeinolasta. Seija sai merkin tunnustuksena urakoinnistaan Pärssisen suvun tutkimuksen parissa, sillä hän on eniten ja ahkerimmin sukua tutkinut ihminen.
Seuran puheenjohtaja Antero Pärssisen ojensi merkin sukuseuran hallituksen marraskuun kokouksessa Karjalatalolla Helsingissä.
Seija Pärssiselle luovutettiin Suomen sukututkimusseuran hopeinen merkki.
Sukututkimusseuran merkki on hopeaa ja sen aiheena on sama sukupuu, joka on myös seuran vaakunassa ja logossa. Sukupuun, vaakunan ja logon suunnitteli 2012 filosofian maisteri Petteri Järvi ja toteutti heraldikko Harri Rantanen. Rintamerkin on tehnyt kultaseppä Tuomas Hyrsky.
Suomen sukututkimusseura on vuonna 1917 perustettu sukututkijoiden järjestö ja tieteellinen seura, jonka tehtävä on edistää suomalaista sukututkimusta.
Myös Pärssisen sukuseuran oma logo otetaan käyttöön piakkoin. Hallitus kuitenkin miettii ja selvittää vielä ennen sen virallista julkaisua, haetaanko logolle vaakunastatusta Suomen heraldiselta seuralta.
Pärssisen sukuseuran logon ja sen selitteen on laatinut sukuseuraan kuuluva rovaniemeläinen Kalervo Ahvonen yhdessä poikansa Antti Ahvosen kanssa. Logo ja mahdollinen vaakuna julkistetaan ja otetaan käyttöön sukuseuran yhteisessä tilaisuudessa kevään korvalla.
2016
Kangasala Antero jatkaa puheenjohtajana
Pärssisen sukuseuran sukukokous pidettiin toukokuun 22. päivä 2016 Kangasalan Äijälän juhlatalossa.
Sukuseuran puheenjohtaja Antero Pärssinen Hollolasta valittiin uudelleen puheenjohtajaksi, ja samoin varapuheenjohtaja Marja Huovila Heinolasta valittiin jatkamaan tehtävässään. Timo Pohjolan tilalle uudeksi talous- ja jäsenasioiden hoitajaksi valittiin Eija HerleviVantaalta. Ilmo Pärssisen tilalle hallituksen jäseneksi valittiin  varajäsen Olavi Pärssinen Tampereelta.
Olavi Pärssisen tilalle varajäseneksi valittiin Kari NäriäinenTampereelta.
Kokous sujui äänestyksittä ja yksimielisesti Pentti Korkan jämäkällä puheenjohdolla.
Antero Pärssinen esitti huolensa seuran jäsenmäärän kasvun hiipumisesta. Seuran talous on jäsenmaksujen varassa, kun esimerkiksi varoja tuonut Karjalan-matkailu on hiljalleen hiipunut. Lisäksi sukuseura on tilittänyt Karjalan liitolle maksuosuuttaan jäsenistä, jotka eivät ole vielä maksaneet jäsenmaksuaan seuralle.
Seuran hallitus toivookin, että mahdolliset unohtuneet jäsenmaksut pantaisiin maksuun. Jäsenmaksu suoritetaan kalenterivuodeksi kerrallaan. Tavoitteena on edelleen seuran jäsenmäärän kasvattaminen 200:aan.
”Suvun jäsenten tekemistä dna-tutkimusten tuloksista sen verran, että voimme nyt vastata kysymykseen, että olemmeko me kaikki Pärssiset samaa sukua. Olemme”, Antero Pärssinen kertoi.
Ennen varsinaista kokousta kuultiin keittiömestari Pekka Pärssisen viihdyttävää kerrontaa karjalaisesta ruokaperinteestä ja herätti keskustelua myös yleisössä. Yhdessä pohdittiin muun muassa olisi parempi puhua karjalanpiirakasta vai -piiraasta ja päädyttiin piiraaseen.
Varainhankinnan tueksi tilatut Pärssisen sukuseuran logolla varustetut myyntituotteet eli kortit, kynät ja postimerkit tekivät kauppansa. Seura sai kaupattavat artikkelit lahjoituksena henkilöltä, joka ei halua nimeään julkisuuteen. Kokousväki palkitsi lahjoittajan suosionosoituksilla.