Mitäs myö Pärssiset!

Pärssisen Sukuseuran jäsensivut. Tervetuloa!

 

 

Myö ollaan melkosen mukavaa porukkaa. Tuu mukkaa ja tutustu serkkuihis ja pikkuserkkuihis.

Hallitus

Meitä saa nykiä hihasta

Lue lisää

Säännöt, tunnus

Lue lisää

Jäseneksi

Yleistä tietoa seurastamme

Lue lisää

Uutisia

"Oottako työ kuulleet..."

Lue lisää

Sukukirja

Sukututkimuksesta

Lue lisää

Yhdessä tehtyä

Matkoja ja muisteluja

Lue lisää

Olipa kerran...

Suvun muistoja ja kuvia

Lue lisää

 

Pärssiset kokoustivat Kiikassa lauantaina 25.5.2024

Pärssisen Sukuseura ry:n yhdeksäs sääntömääräinen sukukokous pidettiin Kinnalan Koukulla Sastamalan Kiikassa. Paikalle saapui yli 40 osallistujaa. Päivä aloitettiin aamusta Kiikan kirkolla, kun laskimme sukuseuran kukat Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. 

Sääntömääräissä kokouksessa puheenjohtaja Olavi Pärssinen ja varapuheenjohtaja Sakari Pärssinen valittiin uudelleen. Sukuseuran hallituksen kokoonpanoon tuli joitakin muutoksia. ​​​​Erkki Pärssinen siirtyy hallituksen varajäseneksi ja uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Matti Pärssinen Espoosta. Uudeksi varajäseneksi valittiin Atte Keinonen Nokialta. Kokouksen lopuksi Sakari Pärssinen ja Tapio Pärssinen palkittiin sukuseuran standaarein. Sitten olikin aika nauttia pitopöydän antimista sukulaisten seurassa. Iltapäivällä emeritusprofessori Martti Pärssinen kertoi tiedemiehen urastaan ja työryhmänsä meneillään olevasta tutkimusprojektista otsikolla Amazonian geoglyfejä rakentanut sivilisaatio 750 eKr.–950 jKr. Päivän päätteeksi halukkailla oli tilaisuus tutustua Koukun Suojeluskuntamuseoon

Kiinnostaako sukuseuratoiminta? Pärssisen Sukuseuran jäsenyyteen voit tutustua täällä. Liity myös Pärssisen sukuseuran Facebook-ryhmään!

Pärssisen Sukuseura ry 15 vuotta 2023!

Niin se aika kuluu... Pärssisen Sukuseuran perustava kokous pidettiin Helsingissä Karjalatalolla 19.1.2008. Yhdistysrekisteriin seura merkittiin maaliskuun lopussa, ja saman vuoden toukokuussa järjestettiin ensimmäinen sukukokous samassa paikassa. Siellä käytiin läpi vahvistetut säännöt ja niiden määräämät asiat. Seuralle valittiin hallitus, jonka puheenjohtajaksi tuli Antero Pärssinen. Sukuseuran nykyiseen nykyiseen hallitukseen voit tutustua täällä. Sukuseura on Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liiton jäsen. Kuvassa näkyvän sukuseuran logon eli sukuvaakunan ovat suunnitelleet Kalervo Ahvonen ja Antti Ahvonen.

Juhlavuoden kunniaksi sukuseuran jäsenlehti Mitäs myö Pärssiset ilmestyi kesäkuun alussa tavallista muhkeampana – 15 vuotta ja 15 Pärssis-tarinaa meiltä ja maailmalta! 15-vuotisnumeron voi vielä tilata lähettämällä sähköpostiviestin sukuseuran jäsen- ja talousasiainhoitajalle: viivi.parssinen[at]gmail.com. Lehden hinta postikuluineen on 5 €/kpl. 

Pärssisten sukukirja ilmestyi 2020

Pärssisten kaksiosainen sukukirja Mitäs myö Pärssiset. Karjalaisen suvun 500 rauhan ja sodan vuotta putkahti painosta juhannuksen jälkeen. Se on ensimmäinen yleisesitys Pärssisen suvun vaiheista. Kirja valittiin Vuoden sukukirjaksi 2020.

Ykkösosa (351 s.) sisältää historiaa, tarinoita ja henkilökuvia, toisessa osassa (743 s.) on yli 2 300 sukutaulua sekä niihin liittyvät pitäjänkuvaukset ja aakkoselliset henkilöhakemistot. Hakemistoissa on yhteensä noin 14 500 nimeä, joista Pärssisiä on lähes 4000. Pärssisiin liittyviä sukuja ovat Kaasalaiset, Haikoset, Akkaset, Inkiset, Javanaiset, Karilaiset, Kukot, Luukkaset, Musakat, Naskalit, Näriäiset, Orpanat, Pusat, Sassit, Tiirat, Äijöt... ja monet muut. Lue lisää sukukirjasta täältä.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ollaa myö olt ihan geeni-testeiskii

Useita seuramme jäseniä on ollut mukana DNA-sukututkimuksessa vuodesta 2014 alkaen. Niistä on varmistunut, että me kaikki Pärssiset olemme samaa sukukantaa. Vuoden 2016 alussa isälinjan testejä oli tehty seitsemän kappaletta. Neljä niistä on Pyhäjärven Kahvenitsan sukuhaaroista ja yksi sekä Viipurin, Käkisalmen että Sakkolan sukuhaaroista. Lisäksi on tehty kolme testiä Kahvenitsan Pärssisten äitilinjoista. Tulokset ovat olleet mielenkiintoisia ja palvelleet historiantutkimusta myös laajemmin. Jatkossa on tarkoitus tehdä muutamia tarkentavia testejä sekä ehkäpä laajemmin ns. serkkutesti.

Olemme osana sekä Suomi- että Karjala-DNA-ryhmää, jossa pyritään selvittämään karjalaisen väestön geneettinen perusta ja mahdolliset Karjalaan tulosuunnat. Suomi-DNA:ssa on yli 6 000 osallistujaa. Vastaavasti Karjala-DNA:ssa on yli 500 jäsentä. Määrät kasvavat hurjaa vauhtia.

< heinäkuu 2023 >
matiketopelasu
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6