Sukuyhdistys Sihvo ry

 

Sukuyhdistys Sihvo ry - "Kesäretki 4-6.8.2023 Matkaohjelma

15.5 pyydettyjä ennakkoilmottautumisia ei saatu, joten Pohjois-Karjalen retki ei tänä vuonna toteudu. 

 

Kirjoituksia

Sukuneuvoston pytää jäseniltä kirjoituksia, jotka jotakuta sukuun kuuluvaa henkilöä tai tapahtumaa. Tarina voi olla lyhyt tai pitempi, sillä kirjoituksen pituutta ei rajoiteta. Erityisesti kaipaamme tarinoita, joita ei ole aiemmin julkaistu sukukirjassa tai jossakin muualla. Huumori on aina hyväksi ja kuvat kertovat paljon kuten tiedetään. Nyt on hyvä aika tallentaa pienetkin jutut jälkipolville tietoon ja muillekin iloksi. Kirjoituksia voi toimittaa sukuneuvoston sihteerille Eeva Loukoselle viimeistään.

Tarinakirjoituksiin liittyen Karjalan Liitto, ja Karjalaisten Sukuyhdistysten Liitto aloittivat vuoden 2020-21 vaihteessa yhteistyön Karjalan Sivistysliiton kanssa. Aloitusseminaari pidettiin  2021 vuoden alussa virtuaalisena ja sen jälkeen tapahtumia on ollut säännöllisesti. Aiheena virtuaalisissa tapahtumissa on ”karjalaiset suvut Kannakselta Vienaan”. Tapahtumissa on tarkoituksena, että jonkun suvun edustaja vuorollaan kertoo sukuunsa liittyvän tapahtuman. Tarinat tallennetaan virtuaaliselle alustalle, jonne kertyy sitten huomattava määrä tallennettua historiaa. Ehkä meidänkin sukuhaaroistamme löytyisi tarinaa muillekin kerrottavaksi.

Toimintaa vuonna 2023

Kuluvana vuonna on suunnitelmissa tehdä kesäretki Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen, ajankohta vielä pikkasen avoin. Toivottavasti saamme bussillisen sukulaisia ja ystäviä matkalle. 15.5 pyydettyjä ennakkoilmottautumisia ei saatu, joten Pohjois-Karjalen retki ei tänä vuonna toteudu. Syksymmälle suunnitellaan teatteriretkeä - paikka ja näytelmä/musikaali vielä avoin. 

Sukupäivä Iittalassa 27.5.2023 Kylätalolla klo 12-15, Hannu Sihvonen kertoo sukulaisuuksista DNA-testien kautta.

"Kuulutko Sukuuni" -tapahtuma Vantaalla 7-8.10.2023, tapahtuman järjestää Vantaan Seudun Sukututkijat

 

Yhdistyksen myyntituotteet

Uutena myyntituotteena on nyt sukuyhdistyksen logolla varustettuja kasseja (kuva 1). Kassin hinta on 15 € + postikulut. Samoilla postikuluilla voi tilata parikin kassia. Kassin ja sukukirjan saa hintaan 50 € ja lähetyksiin lisätään postikulut. Classic-juuttikassista ovat materiaaliltaan sisäpuolelta laminoitua juuttia. Niiden koko on 42 x 33 x 19 cm ja tilavuus 21 litraa. Kantokahvat ovat puuvillaiset ja niiden pituus on 55 cm.

Suosittuja mukeja on edelleen saatavissa.  Punaiset ja mustat mukit maksavat 12 € kpl ja valkoiset 10 € kpl. Tarvittaessa niitä tilataan lisää. Mukeja emme lähetä postissa särkymisvaaran takia. Usein toimitus onnistuu hyvin, kun ostaja ja myyjä vähän sovittelevat tapaamisaikatauluja

Edelleen Sukuyhdistys Sihvon uudistettuja sukukirjoja on edelleen saatavissa hintaan 40 € kpl. Vanhoja sukukirjoja on vielä jäljellä jonkin verran hintaan 20 €. Lähetyksiin lisätään postikulut.

Pöytäviirejä on myös varastossa tällä hetkellä hintaan 40 euroa. Isännän viirejä on kahta kokoa: Isomman isännänviirin pituus on 4,5 metriä ja se on suunniteltu lipputankoon, jonka korkeus on 10-12 metriä. Lyhyempi isännän viiri on pituudeltaan 3 m. Postitse lähetettävien isännän- ja pöytäviirien hintaan lisätään postikulut (10 €). Viirien tilaajille toimitetaan myös lippukirja.

Jäsenmaksu

Ota rohkeasti yhteyttä meihin!

Tule mukaan, kysy lisää! Kaikki kiinnostuneet, jotka täyttävät yhdistyksen sääntöjen mukaiset ehdot, ovat tervetulleita jäseniksemme!

 

Sukuyhdistyksen sihteeri on jo muistuttanut jäsenmaksujen maksamisesta. Se maksetaan kolmen vuoden välein aina sukukokouksen jälkeen vuoden loppuun mennessä (2022-25). Jos maksu 30 € on unohtunut, se on hyvä maksaa pikimmiten. Samalla on mahdollisuus maksaa Karjalan Liiton vuosittainen jäsenmaksu 20 €. Sihteeriltä voi tarkastaa tarvittaessa jäsennumeron ja maksujen viitenumerot.